Prisipažinsiu, esu išranki maistui. Na, šiek tiek išranki. Tikrai ne taip labai kaip kai kurie, kurių vardų neminėsiu, bet savų antipatijų tikrai turiu.
Niekad nevalgiau, nevalgau ir mane tiesiog purto vien pagalvojus apie džiovintus vaisius (ypač razinas ir datules, fu fu fu!) ir paprikas (vien jų kvapas kalba pats už save…). Cukinijas mėgstu tik tarkuotam pavidale, o patisonai nepatinka jokie. Nevalgau baklažanų ir visokių jūros šlykštybių, atsiprašau, gėrybių. Taip, suprantu, midijos yra nuostabios, o austrės nepakartojamos. Bet, ačiū, ne. Aš ne gurmanė. Ak, tiesa, nemėgstu ir jokių pelėsinių sūrių (pelėsinių dešrų ir kitų išmonių taip pat) – dievaži, juk tai pelėsis, kaip galima jį valgyti?! Dar visiškai nesimpatizuoju spanguolėms ir bruknėms, o ir petražolių dėl manęs galėtų nebūti (svarbu, kad krapų būtų visada). Moliūgai… na, iš bėdos, o gal tiesiog dar neatradau jų (bet ir nejaučiu didelio noro atradinėti, nežinau net kodėl). Kad čia dar?… Ak, taip! Alyvuogių, juodųjų serbentų, salierų, sausų pusryčių, avokadų, greipfrutų, šparagų, kivių, ikrų, giros ir alaus dėl manęs nors ir rytoj jau galėtų nebelikti. Atsiprašau visų, kad juos mėgsta ar mėgsta labai labai.
Ir garantuoju, jog kažką dar pamiršau. Pavyzdžiui, melionus. Ir persimonus. Daugiau jau tikrai neprisimenu.
Bet dar yra morkos. Žalios – puiku, virtos – visai nieko, keptos – neeee. Ir taip galvojau lygiai iki šiandien.
Ir mano morkinis pasaulis apsivertė aukštyn kojom, kai lūpas pirmieji morkų torto trupiniai.
Skonis: 10/10. Aš vis dar nesuprantu, kaip morkų tortas (morkų!) gali būti toks (!!!) skanus. Minkštučiai it pūkų debesėliai biskvitai, pakankamai gaivus ir lengvas, saldžiarūgštis kremas. Ir jokio įkyraus morkų skonio. Tiesiog skanu. Tiesiog labai skanu. Ne per saldu, ne per riebu. Žinot.. beveik tobula.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Prasidėjo viskas pas Julę, Kepykloje Nr.5, o tada visi dėl jo pamišo (įsitikinkite pas Viktoriją, Redą, Indrę, o dabar ir mane!)
Morkų tortas su varškės kremo pertepimu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitams:
2 puodeliai (280 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
3/4 arb.š. druskos
3 puodeliai (600 g) morkų, tarkuotų
150 g lazdyno riešutų, stambiai kapotų
100 g kokoso drožlių
1 puodelis (200 g) rudojo cukraus
1 puodelis (220 g) saulėgrąžų aliejaus
4 dideli kiaušiniai
Kremui:
500 g varškės, pertrintos
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį
Tortui papuošti:
pora saujų lazdyno riešutų, stambiai kapotų
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti tris vienodo dydžio (22 cm. skersmens) kepimo indus.
2. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
4. Tirečiame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti!). Turi nelikti sausų miltų.
6. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
7. Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris kepimo indus* ir kepti apie 40 – 50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius biskvitus atvėsinti.
9. Paruošti kremą: varškę gerai pertrinti, kol visiškai neliks gumuliukų.
10. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
11. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų.
12. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę.
13. Pagal skonį pagardinti kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele).
14. Surinkti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo.
15. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepti antru trečdaliu varškės kremo.
16. Uždėti trečią biskvitą, paspausti ir aptepti likusiu kremu.
17. Viršų pabarstyti stambiai kapotais lazdynų riešutais.
18. Pusvalandį palaikyti šaldytuve ir godžiai ragauti. Ir mėgautis, mėgautis, mėgautis… Skanaus!
* Jei turite vieną kepimo indą, kaip aš, arba prastesnes orkaites, kuriose galima kepti tik vieną pyragą vienu metu, tuomet biskvitus kepkite po vieną tame pačiame kepimo inde.
174 komentarai
Ki ki, o aš nė neturėjau minties, kad anas kaip koks gripas internetų platybėse mėgina plisti. Bet labai to vertas. Labai labai, labai labai.
Ir žinai, kai visąlaik girdėdavau, jog „kepiniuose tų morkų nesijaučia”, galvodavau, pšššš, meh, nesąmonė, kaip taip gali būti. Bet šitas pyragas mane įtikino – medus, ir tiek. Beje, man prie to „medutiško” skonio gausiai prisideda razinos – šyyyyypt 🙂
Super, džiugu, kad ir tau patiko. Tortų mainai kone ,)
Jule, tikrai labai labai. Daug kartų labai 🙂 Puikus šis virusas – įrodė man, kad morkų kepiniai gali būti skanūs. Ir yra! 🙂 Ir dar – visiška tiesa – tikrai jis primena „Medutį”. Nesitikėčiau 🙂 Tiesa, aš razinų nedėjau (manau, aišku, kodėl), bet vis tiek skanumynas didis 🙂
Ir ačiū tau už šį virusą! Patinka man tokie mainai 🙂
Na, nesitikėjau iš tavęs šito 😀 Tu tiek daug visko nemėgsti?! Visi išvardinti dalykai (išskyrus austres, nes jų tiesiog nesu valgiusi) yra labai laik, laik ir dar kartą laik 😀
O šito torto virusas jau man pradeda kelt įtarimą 😀 Kiba reiks bandyt kept?
Jurga 😀 Na, atsiprašau, jei nuvyliau… ką jau padarysi 😀
Žinok, virusai turi savybę plisti. Negana to – ir užkrėsti! Todėl, taip, manau, kiba reikės tau jį kepti 🙂
eina sau… nerealiai atrodo!
Aš morkas žalias mėgau tik, virtos buvo ir fee, apie morkinius pyragus net negalvojau, bet jau kokius tris kartus kepiau morku keksa siaip, baisiai skanus! be pertepimo, paprastas…
Bet sitas tortukas, visas gigantas, atrodo NEREALIAI!
ale.. kiek tu dalyku nemegsti :d ir vistiek sugebi sedevrus gamint 🙂
dėl juros gerybiu prisideciau prie taves, kaip ir del cukiniju, baklazanu, avokadu, alyvuogiu………
grange, labai labai ačiū 🙂 Taip, jis gigantas. Bet, turiu nuojautą, kad išnyks pernelyg greitai – sunku ir nesinori tokių skanių dalykų taupyti. Siūlau išbandyti ir tau – jei patiko keksas, šitas tuo labiau patiks, juk čia dar toks skanus pertepimas! 🙂
Dėl nemėgstamų dalykų… galbūt. Bet gyvenu su žmogumi, kuris tiek daug visko nevalgo, jog esu įpratusi manyti, jog valgau aš viską 🙂
Ooooo koks pas Tave grožis!!! Labai gerai atrodo:)
O Tau sluoksniai neperstori buvo? nors morkinis biskvitas gaunasi toks minkštutis, tai turbūt kremas gerai persigeria…na bet niam torčiukas, o Tu taip gražiai aprašei 🙂
Ačiū ačiū, Reda 🙂
Na, šiaip storoki, bet tu teisi – nuo kremo jie pastovėję sudrėksta, o dar ir šiaip minkštučiai, tai nesijaučia kažkokio diskomforto valgant 😀
Pabandyk i krema klevu sirupo imaisyt. Pakils iki 20 ivertinimas :))
Tavo nemegybiu sarase – mano mylimiausi dalykai :))) (isskyrus razinas, situ ir as nemegstu bet jau ismokau toleruoti ir nebeisrenku is pusryciu :))
Žiupsneli, kodėl dėl klevų sirupo vakar nepasakei? Truputį per vėlu jau dabar. Bet išsisaugosiu šitą mintį ateičiau, nes gali būti, kad tortas bus kartojamas 🙂
O dėl mėgiamybių-nemėgiamybių sąrašo – kiekvienam savo 🙂 Neabejoju, kad ir tu kažko nemėgsti. (na, juk nemėgsti, ką? paguosk) 😀
Epidemija plinta 😉 O savo sąrašu tikrai nustebinai 😀 Nes daugumą dalykų iš jo aš vis dėlto mėgstu. Ypač paprikas 😀
Matau, daugelį sąrašas nustebino. Ką gi. Rašant kirbėjo tokia mintis, kad gal nereikia įsijausti vardinant, nes gali skaitytojai suabejot, kaip aš galiu maisto tinklaraštininke būt, šitiek visko nevalgydama 😀
Turiu klausima!
Iskepus lakstus siandien ir pertepus rytoj, ar labai pasikeis skonis? Ar tokio tipo pyragui tokia gaminimo eiga pakenktu?
Sandra, žinau, kad atrašau per vėlai, bet gal ateity bus naudinga – aš neretai būtent taip ir darau. Svarbu tik neleisti biskvitui apdžiūti; geriausia iki rytojaus jį suvynioti į maistinę plėvelę 😉
Heh aš irgi – viską, ką išvardinai mielai sukirsčiau (jei klius į nagus tau – žinai kur atsikratyti 😉 ).
Tortas pasakiškas – gaila, kad jo nebeliko, nes jis neapsakomai geras. Ir gražus ir nesudėtingas. Tobulas 🙂
Indre, puiku, žinosiu 🙂
Dėl torto pritariu. Ir džiaugiuosi, kad dar jo turiu. Pietūs daug skanesni, kai pabaigiami skaniu desertu 🙂
Kaip graziai atrodo – siaubas, kaip noreciau!!!!!!!!!!!!
Ačiū, Neringa 🙂 Išsikepk! Nesudėtingas ir vertas paaukoto laiko 🙂
Asta, sveikuole patapai? Iš pradžių cukinijų keksas dabar morkų tortas. Kad toliau? Beje mane šitas tortukas jau seniai vilioja, gaila kad vis neprisiruošiu…
Kotryna, toliau, iš tiesų, sūrio tortas su daug uogų ir vaisių. Ir pyragas su džemu ir trupinukais 🙂 Taigi, sveikuoliškumo manija ne ilgalaikė 🙂
O tortui šiam būtinai prisiruošk. Būtinai! 🙂
Cukiniju ir morkyciu metas, tikrai siaucia virusas per visus blogus 😀
Aha 🙂 Bet juk savaime suprantama, kad daugiausiai gaminame iš sezoninių produktų, reikia naudotis proga, jog turim šviežių, o gal net iš savo daržo 🙂
Na aš dar kartą pakartosiu: nevalgai tiek daug (ir tooookių) dalykų?? :))) Aš, berods, iš ten viską mėgstu, bet, aišku, turiu savo nemėgiamybių sąrašėlį 🙂 Tortas atrodo fantastiškai!!!
Rūta, na, ką man dabar daryt 😀 Nevalgau… gal kažkada tolimoj ateity skonio receptoriai pasikeis ir pati baisėsiuos, šitą savo įrašą skaitydama 😀
Ačiū už pagyras tortui 😉
Tai vat ir sakau. Nemegau razinu (bet jau valgau), burokeliu (bet vat kazkada padariau rausvus saltibarscius ir SUVALGIAU pasigardziuodama), ir negeriu pieno (vis dar). Bet siaip as maisto klausimu labai easy 🙂
Tik tiek? 🙂 Tada tikrai labai jau easy, nėra čia net ką diskutuot 🙂
turbut reiks, nes taip uzsimaniau…..
Neringa, jei nori, tai reikia 😉
labai gražiai ir skaniai atrodo.
dėl ko cukraus biskvituose dvigubai mažiau nei pas kitas? per saldu?
Ačiū, Jūrate 🙂
Tiesą sakant, neapsižiūrėjusi įpyliau perpus mažiau, tik paskui pamačiau, kad pas kitas daugiau 🙂 Bet gal ir gerai, nes saldumas man šitoks – pats tas 🙂
Atrode lyg skaityciau savo nemegstamo valgio sarasa… Lygiai lygiai toks pats,tik persimonus pradejau megti neseniai,nors iki tol kraciausi ju:D
o del pyrago.. Kaip dabar noreciau pasigaminti ji.. ahh ,net seiles varva 😀
Šypsenėle, valio, yra ir daugiau tokių truputį didesnių išrankuolių, kaip kas aš! 🙂
O tortą, jei norisi, reikia gaminti! Kodėl gi ne? 🙂
emiau ir neatsispyriau – cia JAV labai populiaru visais metu laikais Carrot CAKE…
galvojau pameginsiu su puse normos… oho – vis tiek nemazi biskvitai gavosi !!! rodos reiks sveciu kviest, kad ivertintu :))
na mano patarimas, tai nusipirkti tris vienodo dydzio apvalias ”vienkartines” folijos skardeles – ir galima jas po to ne viena karta naudoti – manau susitaupo elektros 🙂
namuose kvepia labai skaniai – ziuresim koks skonis bus 🙂
Dėl skardelių vienkartinių – patarimas geras tuo atveju, jei orkaitė kepa labai puikiai ir joje vienu metu sėkmingai galima iškepti visus tris biskvitus. Kitas variantas, jei orkaitė senesnė/prastesnė ir kepa puikiai tik tuo atveju, jei joje vienu metu vienas kepimo indas yra 🙂
Kai paragausit, pranešk, kaip patiko 🙂
iš tikro tai ir nuo morkų dar saldumas priklauso. svarbiausia, kad skanu 🙂
Jūrate, visiškai teisingai. Abu teiginiai visiškai teisingi 😀
[…] Saulėta virtuvė. […]
gavosi puikiai !!!
i krema daugiau rugsteles idejau ir dar slakeli romo… gavosi gaivus ir trapus… gal del to kad kokoso drozliu daugiau idejau, bet morku man visai nesijaute 🙂
Neatsispyriau, tau gavosi trapus? Kaip keista, man (kaip ir daugumai, kiek skaičiau) gavosi minkštutis ir tirpstantis burnoje 🙂 O dėl morkų – mums bent jau antrą dieną labiau jautėsi medus nei morkos, lyg tortą „Medutį” valgytum 🙂
Asta, o galima paklaust: ką tu valgai?
Juokiuosi ir raitausi :))) Nes aš mėgstu beveik viską, ką surašei :)) Išskyrus jūros bjaurybes ir petražoles (žalias, bet galiu toleruot; va krapai man kokiuose šaltibarčiuose visai nekas).
O pyragas tai aaa, puikumėliškas. Triaukštis!
Jurgita, kaip tai ką? Beveik viską, ko čia neišvardinau 😀
Beje, krapus die-vi-nu! Šaltibarščiai be kalno krapų (kaip ir kugelis, t.y. bulvių plokštainis) yra ne šaltibarščiai 🙂
Pyrago aukštis tikrai galingas. Bet įveikiamas – įrodyta 🙂
laaabai skanus ir puikus kepinys, aciu uz receptuka 🙂
Gin, džiugu girdėti, kad patiko 🙂 Nėra už ką 🙂
Asta, o jei is vakaro ji sutepus, ryte valgyt nebutu perdaug persigeres? 🙂
Tiesa, kokio stambumo tarka morkas tarkavai? 🙂 Reikalas pribrendo ir man uzsiimti siuo torciuku 🙂
Skaitytoja, jis bus idealus! 🙂 bent jau man pastovėjęs per naktį buvo pats skaniausias 🙂
Dėl morkų – tarkavau morkine tarka.
Skanaus torčiuko! 🙂
Super, net neabejoju, kad bus nuostabus! 🙂 Aciu 🙂
P.S. tik pasitikslinu: morkine tai ta, kur uz burokine smulkesne, bet ne ta, kur i kosele praktiskai sutarkuja, ane? 🙂
Skaitytoja, taip, ta smulkesnė maždaug perpus. Ta, kur į košelę sutrina, irgi tiktų, neabejoju, bet man per daug vargo pasirodė.. o ir per morkinę sutarkavus viskas buvo puikiai 🙂
Man labiausiai patiko duonele Nr.1 🙂
Labiausiai patioko 7nr.
Ruosiuosi kepti si tortuka. Klausimelis: kiek mazdaug laiko reiktu kepti biskvita, kepant po viena. Siuo atveju 40-50min gali buti per ilgai. Trumpiau kepant, ar iskepa morkos?
Laima, turi galvoje, kiek reikia kepti, jei kepi vienu metu tik vieną iš trijų biskvitų orkaitėje? Na, iš tiesų čia labai priklauso nuo orkaitės. Kepimo laikas neturėtų sutrumpėti labai ženkliai, patarčiau laikas nuo laiko patikrinti mediniu pagaliuku. O jei biskvitas bus iškepęs, tai ir morkos tikrai bus iškepusios 🙂
Skanaus torčiuko! 🙂
Issikepiau si torta, be galo viliojanciai ir graziai atrodo. Labai megstu morku pyraga ir vis ieskojau skanaus morku pyrago recepto. Patiko labai, didelis pyragas gavosi, oi valgysim puse savaites trubut :). Dekui uz recepta.
Svarbiausia, kad pusę savaitės valgysite skaniai! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Man labai puikiai iškepė silikoninėj formoj. o įprastinėj tortinėj kraštai truputį prilipo. Kadangi turiu dvejas formas, tai trečia vistiek kepė atskirai. tik iškepė gerokai greičiau. Matyt, kad orkaitė buvo geeeerokai įkaitus. 🙂
savaitgalį darysiu vėl savo mažojo gimtadieniui. 🙂
o dar pagalvojau – jei kam norėtųsi riebesnio kremo, įmaišius mascarpones, jis tikriausiai nepagadintų reikalo? 😉
Ina, į paprastą tortinę formą visada galima įtiesti kepimo popieriaus, tada tikrai nebus bėdų dėl prikibusių kraštelių 😉
Jei norėtųsi riebesnio kremo, dalį varškės pakeisčiau maskarpone. O jei labai riebesnio norėtųsi, keisčiau visą varškę vien tik maskarpone. Neabejoju, kad reikalo tikrai nesugadintų 🙂
Skanaus mažojo gimtadienio! 😉
Skaniausias buvo 2 paras pastovėjęs šaltai…. Niam niam niam.. Beje papločiai man buvo skanesni plonesni..
Asta, na, taip, pastovėti jam tikrai nekenkia 🙂 Džiugu, kad patiko!
[…] vieną pyragą vienu metu, tuomet biskvitus kepkite po vieną tame pačiame kepimo inde. Šaltinis: sauletavirtuve.lt Desertai, Orkaitėje, Pyragai, Receptai pagal gaminimo būdus, Receptai pagal produktus, su […]
”Saulėta virtuvė” yra vienas iš dviejų mano mėgstamiausių blog’ų apie maistą. Kiek esu gaminus, nė karto nenusivyliau. O tortus kepu tik pagal Jūsų, Asta, receptus, nes viskas labai suprantamai aprašyta. Labai patinka tai, kad visada išsakot savo nuomonę kas patiko, o kas nelabai. Tiesiog vertinu atvirumą ir nuoširdumą, kurių šiame blog’e tikrai netrūksta. Visokeriopos Jums sėkmės.
P.S. O dabar kaupiu jėgas šiam tortui. Biskvitą jau bandžiau prieš savaitę iš pusės porcijos- gavosi super- vaikai, vyras bei aš pati ( dažnai lepinu kitus desertais, bet pati nevalgau, tik paragauju) likome sužavėti. Skonis- TOBULAS…Dėkui už ”Saulėtą virtuvę”.
Ilona, Jūsų komentaras tiesiog glosto širdį – taip gera skaityti ir žinoti, kad kažkam saulėta virtuvė yra tas kampelis, kur visada gera sugrįžti. Ir kad iš čia skanumynai keliauja į jūsų virtuves, kur būna sutikti su šypsenom ir nekantraujančiais šaukšteliais. Man tai didelis įvertinimas, ačiū labai labai!!! 🙂
O šis tortukas, pažadu, tikrai labai lengvas, tačiau gausiai skanus. Jei biskvito skonis buvo tobulas, tai neabejoju, kad tortuko skonis bus sutiktas aplodismentais 🙂 Labai lauksiu atsiliepimų, kaip pavyko 😉
Ir dar kartą ačiū už tokius gražius žodžius, ačiū ačiū!!! 🙂
šį tortą per savaitę teko dukart kepti- pirmąjį draugės dukrytės gimtadieniui, antrąjį- savo vyresnėlės. Abu kartus pavyko puikiai. Asta, kaip ir sakėt buvo sutikta aplodismentais ir prašymais pakartoti. Dar kartą dėkui už skanias idėjas 🙂
Nėra už ką Ilona, tai ačiū tau už komentarą. Jie labai pamalonina ir įkvepia 🙂 ačiū!
Laba,
noriu išbandyti šį tortuką, tik stabdo keli niuansai: kelių vienodų skardų neturiu, tad jei biskvitus kepčiau po vieną atskirai toj pačioj formoj (tai, žinia, užtruktų labai ilgai), ar dėl to nenukentėtų tešla ir biskvitų kokybė (kiek žinau, tradicinio biskvito su plaktais baltymais tešlos ilgai laikyti negalima, bet gal šiai tešlai tai negalioja)? Ir dar – kadangi kokosų nemėgstu, būčiau linkusi jų nedėti – ar tokiu atveju reikėtų padidinti miltų kiekį, ar tešlą maišyti analogiškai nekeičiant jokių proporcijų? Dar vienas esminis dalykas – kaip apskritai maišant tešlą koreguojamas miltų ir maltų riešutų kiekis: tarkim, jei nededama maltų riešutų ar dedama mažiau, kaip keičiasi miltų kiekis (pvz., 100 g miltų, 100 g maltų migdulų: ar 100 g migdolų virsta papildomų 100 g miltų)? Iš anksto dėkoju už patarimus.
Sveika, Renata, labai smagu, kad suviliojo šis tortas, nes jis tikrai puikus 🙂
Biskvitus tikrai gali kepti taip, kaip pasakoji – po vieną. Nieko jiems neatsitiks 🙂
Jei nenori dėti kokosų drožlių, tai gali jas pakeisti riešutais ar tiesiog įberti daugiau miltų. Keisti reikėtu ne remiantis gramais, o tūriu. Pavyzdžiui, šaukštą kokosų drožlių keisti šaukštu riešutų (bet ne 100 g kokoso drožlių keisti 100 g riešutų).
Tikiuosi, kad viskas pavyks puikiai, linkiu sėkmės ir lauksiu atsiliepimų! 🙂
Sveiki,
Ir as issikepiau si tortuka. Skanu, bet truputi truko saldumo sekanti karta deciau 250-300gr.cukraus i viskvita. As kepiau su viena ir ta pacia forma per du kartus t.y.viena kepina perpjoviau per puse ir kepiau ne22cm, o 28cm formoje ir tai ne zemas tortukas gavos, tikrai valgysim su draugu kelias dienas.
Aciu uz si receptuka 😉
Vilma, nėra už ką 🙂
[…] – iš kreminio sūrio, sviesto ir daug cukraus pudros. O bet tačiau kadangi jau kepdama morkų tortą patyriau, koks yra puikus jo kremas (ir puikus pakeitimas pirmam minėtam), taigi pritaikiau ir […]
Kepsiu ir aš! Tik tas kepimas per tris kartus truputį neekologiškai skamba 😀 Kažin ar pavyktų, jei kepčiau 24 cm formoje, padalinusi tešlą į dvi dalis? Beje, kokią varškę naudojote? Paprastą ar „švelniąją”?
Saule, bet jei tešlą padalinsi į dvi dalis ir kepsi per du kartus, gausi du storus biskvitus. Perpjausi kiekvieną perpus, ir turėsi keturis biskvitus. Tada jie bus šiek tiek plonesni nei maniškiai, ir pertepti juos teks ploniau šiek tiek, nes pertepimo sluoksniai irgi ne trys, o jau visi keturi bus. Bet skoniui tai tikrai nepakenks, manau 🙂
O varškę naudojau paprastą, tik labai gerai ją pertryniau su blenderiu, kol tapo beveik „švelniąja” – neliko jokių gumuliukų.
Pagalvojau, kad turbūt kepsiu 3 sluoksnius, nes tiek ir sutaupyčiau, du kepdama.
Kamantinėju toliau 😀 O varškę naudojai tą birią, ar stačiakampiuose pakeliuose? Ir kokio riebumo?
Ir dar. Neseniai dovanų gavau apelsinų esensijos, tai galvoju, kad gal galėčiau naudoti jį kremui? Ar nerizikuoti?
Na va, tortas iškeptas ir paragautas – labai labai skanu! Mano pakeitimai: dėjau 250 g cukraus ir dar pusę stiklinės kapotų razinų, į kremą – 130 g cukraus. O kitą kartą dėsiu mažiau riešutų ir juos smulkiau kaposiu, nes mane jie šiek tiek erzino. Dar būtų įdomu pabandyti tarkuoti morkas bulvių tarkavimo mašina, kad kitokia tekstūra gautųsi. Bet kad tortas bus dar ne kartą gaminamas, tai tikrai!
Saule, labai smagu girdėti, kad tortas patiko 🙂 Eksperimentai virtuvėje visada sveikintini – taip gimsta dar geresni ir net nauji receptai 🙂 Todėl pirmyn!
Beje, iš anksčiau neatsakiau į porą klausimų, taigi… jei dar įdomu, aš naudoju liesą varškę iš pakelių. O apelsinų esencija bent jau Dr.Oetker yra labai jau sintetinio skonio, o kitokios nesu turėjus.
Laba,
visu pirma tai noriu labai padekot uz toki sauni foruma!! radau butent tai ko ieskojau..kadangi pati megstu gaminti ivairius saldzius skanestus 🙂
pirmas bandymas – morku tortas su varskes kremo pertepimu. Skonis tikrai labai labai geras. Prisipazinsiu netikejau kad morkos gali buti tokios skanios 🙂 o gal tiksliau reiktu sakyt kad morku pyrage visiskai nejausiu to tradicinio morku skonio 🙂 kai draugui sakiau kad kepsiu si torta tai sake „fui fui..oi tik ne morkos ..ir dar pyrage”…taciau kai parago paklause ” tai kurgi tos morkos, sakei juk desi” :)))
Aciu uz saunius receptus ir ju aprasymus 🙂
Agne, labai ačiū Tau! 🙂 Komentaras tikrai pakėlė nuotaiką, ačiū. Ir labai džiaugiuosi, kad atrandi Saulėtoje virtuvėje tai, kas tau patinka 🙂
Tikiuosi, kad morkų tortas buvo tik pradžia ir dar susiviliosi išbandyti ne vieną gardumyną 🙂
Aš naudojau pusriebę birią varškę (tą, kur būna maišeliuose po 500 g). O apelsinų esencijos nusprendžiau nenaudoti, nors ir turėjau kokybiškos (su apelsinų žievelių ekstraktu).
[…] vos nepamiršau… morkų pyragas su varškės kremu. WP_SLIDESHOW_IMAGES = { load: […]
Laba diena.Aciu uz idomius receptus.Turiu klausima.kadangi gyvenu ne Lietuvoje,tai gauti varskes yra didele problema.Ar tiks pertepimui „Marcepone”,italiskas(bent jau taip rasoma ant pakuotes)?Iskart dekoju uz Jusu laika ir laukiu atsakymo.Zita
Zita, maskarponė yra ženkliai riebesnė nei mūsiškė varškė, tačiau iš esmės turėtų tikti – gausis daug prabangesnis tortukas, panašesnis į cheesecake’ą, – manau, kad turi būti tikrai labai skanu! 🙂
O sutarkavus morkas reikia nusunkti sultis ar ne?
Brigita, jei morkos labai sultingos ir išsiskiria daug sulčių, nusunkite.
Sveiki, idomu jei kepsiu 28cm formoj? ar lakstai gausis ne per ploni? ar nebus per plonas tortas? Jusu foto, tai labai storas atrodo..turbut kepet daug mazesnei formoj?
Kaip ir parašyta pačiame recepte, šį tortą kepiau 22 cm skersmens kepimo formoje. Jei kepsite 28 cm dydžio formoje, manau, vertėtų proporcingai padidinti produktų kiekį 🙂
O kodel neparasyta ar morkos (sutarkuoto) turi buri su sultimi ar nusunkta sunka?
Ar morkos turi buti nusunktos?
Alma, kadangi mano morkos nebuvo labai sultingos, jų nenusiunkiau 🙂 Bet jei jos išskiria daug sulčių, nusunkite.
Labas, nuostabiai blogo autorei ir kulinarei 🙂 Šis tortas nuostabus, tik… aš jį kepiau…. iš moliūgų 😀 Kitąsyk bandysiu morkas . Bet tikrai, šis tortukas mane nustebino!
Edita, o, tikiu, kad moliūgai čia irgi kuo puikiausiai tiko! 🙂 Bet labai rekomenduoju išmėginti ir variantą su morkomis 😉
Pabandziau si receota savo dukros gimtadieniui, nes laaaabai megstu morku tortus, tik ju Lietuvoje niekur nera. buvau tikra, kad sitas taip isgirtas receptas man patiks.
atsiprasau, kad noriu ji sudirbti, bet kodel niekas neraso, kad ziauriai jauciasi sodos skonis???? gal a sprasta kulinare ir si svetaine kietom kulinarem, kurios pacios supramnta, kadf soda reikia uzgesinti ar dar ka su ja padaryti. as tiesiog imasiau, kaip parasyta recepte, bet valgyt neimanoma, tiesiog slykstus sodos skonis ir tiek. ir apskritai visas tortas labai sausas.
nesuprantu ko jis cia taip isgirtas???? as nesu gurmane, ir morku tortai man skaniausi, bet sitas – kazkoks nesusipratimas. atleiskit, tai tik mano nuomone, bet manau kiti turi zinoti tiesa.
Sandra, labai liūdna, kad tortas nepavyko ir nepatiko. Bet kokiu atveju dėkoju už komentarą, nors turiu pasakyti, kad aš sodos skonio tikrai torte nejaučiau nė trupučio (gaminau jį jau tris kartus ir viskas buvo gerai). Manau, kad išbandę skaitytojai, jei būtų jį jautę, taip pat būtų pasakę vietoj pagyrų 🙂
Be to, nepavadinčiau jo jokiais būdais sausu; sakyčiau, kad jis net labai maloniai drėgnas.
Sveiki,
turiu klausimą dėl morkų smulkinimo: kokią trintuvę naudoti – burokinę ar tą smulkiausiąją? Sodą gesinti ar ne? Ir ar tortas gali stovėti ilgai? Pvz., 3 dienas?
Kristina, morkas tarkavau morkine tarka (maždaug dvigubai smulkesne nei burokinė). Sodos atskirai nugesinti nereikia. Tortas gali stovėti tris dienas – svarbiausia pažiūrėti į varškės bei grietinėlės galiojimo laiką, kad jis tortui bestovint nepasibaigtų 😉
Puikus puikus puikus tortas Velykoms, visi išsijuosę gyrė 🙂
Smagu girdėti! 🙂
[…] https://www.sauletavirtuve.lt/?p=2078 […]
Pagaliau išbandytas !!!! Pasaka!!! Dariau iš pusės normos ir viskas gavosi superiškai 🙂 Kadangi kepiau draugei, kuriai morkų pyragai atsiduoda žemėmis (?) ir tai buvo pirmas gyvenime morkinis kepinys, tai truputuką jaudinausi, bet nustebau pati ir nustebinau savo draugę 🙂
Ačiū už šį ir visus tuos nuostabius kepinius 🙂 Jei tik galimybės leistų, kas dieną po vieną bandyčiau :))
Kristina, kaip džiaugiuosi, kad viskas pavyko taip puikiai – ir už tave, ir už tavo draugę! 🙂 Tokie džiugūs komentarai tiesiog įkvepia, įpučia energijos ir optimizmo. Super! 🙂
norejau paklausti dle riesutu, jei ju visai nedeciau, ar pagadintu reikala? arba sumalciau juos visai? o vietoj kokosu drozliu deciau papildomus keturis saukstus miltu?
Atsakysiu sąžiningai, kad man riešutai šiame biskvite yra tiesiog būtini. Jie.. toks cinkelis, be to, sudaro didelę dalį skonio 🙂 Galit smulkinti labai smulkiai, bet nesiūlau atsisakyti visiškai, tikrai! Na, o kokoso drožles pakeisti miltais galima, jei taip pat jų nesinori – atsisakydami jų prarasite tikrai mažiau nei atsisakydami riešutų 😉
Sveiki, norejau paklaust del sodos, jei as jos neturiu, gal galima pakeist ja kuo kitu?
Viktorija, tiesą sakant, sodos alternatyvų nežinau… gal nebūtų labai sudėtinga įsigyti? 🙂
Nuostabus! Viskas puikiai dera, nesunku pagaminti, taciau kepti kiekviena biskvita atskirai užtrunka tikrai ilgai, bet verta, ir sotus, ir didelis, o svarbiausia šiek tiek kitoks nei kiti:)
atsiprašau už klaidas, ipod su savo taisymo funkcijomis šiek tiek sugadino mano sakinius 🙂
Viskas gerai; svarbiausia, kad suprantu viską puikiai 🙂 Ir labai džiaugiuosi, kad tortas patiko 🙂 Tiesa, jei biskvitus kepti po vieną labai tingisi, galima ir visus kartu, o po to tiesiog gražiai labai aštriu peiliu perpjauti į tris dalis 🙂
Labas, Asta. Tortas atrodo labai labai labai skaniai! 🙂 Kaip manai, jeigu kepčiau ne tris atskirus biskvitus, o vieną ir iškepusį perpjaučiau į 3 dalis (na, taip, kaip darome biskvitiniam tortui)? Ar biskvitas neliktų viduryje neiškepęs? Na, žinoma, tada proporcijas reikėtų sumažinti, kad biskvitas nesigautų labai storas… 🙂
Raimonda, taip, galima kepti ir vieną didelį biskvitą, o tada jį perpjauti išilgai į tris dalis 🙂
o biskvitu tesla nesigauna labai skysta. galvoju kaip cia sutrumpinti ju kepimo laika, ne skepti vieno didelio biskvito nenoriu (bijau ka dneiskeps gerai ir nepavyksta man ju graziai perpjauti), o po viena uztruktu beveik tris valandas. o jei ant kepimo popieriaus nusipiesciau apskritimus ir tesla tiesiog islieciau ant ju, nepabegtu ji man?
Kažin, ar pavyktų su piešimu ant kepimo popieriaus – tešla tikrai pabėgs. Manau, kad nereikia taip bijoti 🙂 Kepkite vieną didelį biskvitą ir tiek. Laikas nuo laiko, patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė. Jei dar vidus bus neiškepęs, o viršus pradės per daug ruduoti, uždenkite lakštu folijos ir kepkite toliau. O perpjauti irgi nėra labai sudėtinga 🙂 Aš visada darau taip: biskvito šonuose pasidarau maždaug centimetro gylio įpjovas. Tada imu tvirtą siūlą (arba labai ilgą ir aštrų peilį), įstatau į įpjovų vietas ir perpjaunu (jei su siūlu – tai tiesiog abu galus reikia paimti, sukryžiuoti ir traukti). Pavyksta visada puikiai 🙂
O morkas tarkuoti stambia tarka ar smulkia?
Laima, taip, smulkia tarka (ne burokine, o morkine; bent jau mes ją taip vadinam) 🙂
norejau paklausti o galima saulegrazu alieju apkeisti i alyvuogiu alieju?
Ar galima saulegrazu alieju pakeisti i alyvuogiu alieju?
Bent jau man alyvuogių aliejus kepiniams kartais suteikia šiek tiek specifinį skonį, bet iš principo – kodėl gi ne, galite naudoti, jei tik norite 🙂
isejo puikus ir visiems labai patiko. Superinis tortas 🙂
Ačiū! Labai džiaugiuosi 🙂
o kodel tiek daug sodos ir dar kepimo milteliu ar valgant soda nesijauce
Na, toks jau tas receptas buvo; tokį ir išmėginau (o vėliau dar kelis kartus kepiau). Galiu patikinti, kad tikrai nesijaučia nei soda, nei kepimo milteliai 😉
Norejau pasiteirauti – kiek sis tortas gali stoveti – ar skaniausia ta oacia diena valgyti ar nieko tokio 1-2 dienos pries iskepti? Planuoju naujiems isbandyti.
Giedre, šaldytuve tortas drąsiai gali pastovėti dieną ar net dvi 🙂
Sveika 🙂
Prisiskaičiau fantastinių komentarų ir sugalvojau šį tortuką iškepti sūnėno gimtadieniui, tik iškilo pora klausimų 🙂
Negyvenu Lietuvoje, tad kaip kažkas minėjo – sunku rasti tikros varškės. Kaip manai, gal galėčiau naudoti tokią varškės rūšį kaip paveiksliuke http://www.kemps.com/uploads/photos/CC-for-category-page.jpg , vadina mano draugas ją „netikra varške” dėl to drėgnumo, ar geriau tiesiog imti mascarponę vietoje varškės?
Taip pat, gal +/- žinai kokio svorio tortukas gaunasi? Nes svarstau gal daryti pusę normos, tik norisi kad visiems tortų mėgėjams užtektų (būsim 4 suaugusieji ir 3 ne itin tortus mėgstantys vaikai) 🙂
Na ir ar kremas tinkamas ir tortuko šonams aptepti? (Visgi gaminu šventei, norisi puošnesnio vaizdo:D)
Ačiū už atsakymus!:)
Ieva, pabandysiu atsakyti į visus klausimus 🙂 Varškė, kurią matau nuotraukoje, panaši į grūdėtąją – jei taip ir yra, tuomet ji tikrai netiks. Verčiau rinktis tuomet kreminį sūrį: galima naudoti ne tik maskarponę, bet ir rikotą, ar maišyti perpus. Arba „Philadelphia”. Pagal skonį 🙂
Svorio nežinau, bet jo skersmuo – 22 cm. Ir jis pakankamai aukštas; ir sunkus. Jeigu norit, kad būtų kiekvienam po gabalėlį ir neliktų rytojui, tikrai galit mažinti normą perpus 🙂
Kremas gaunasi pakankamai tvirtas ir tinkamas kraštų aptepimui 🙂
Skanaus tortuko! 🙂
O jei biskvitą kepčiau vienu kartu? Kiek laiko kažkur reikėtų kepti?:)
Gintare, net neįsivaizduoju, bet tikrai ilgai – jei kepsite vieną biskvitą, jis bus labai labai storas, nes kiekvienas iš trijų biskvitų yra storas. Tikrai siūlyčiau juos kepti po vieną 🙂 O jei jau ne, tiesiog po valandos kas dešimt minučių mediniu pagaliuku vis patikrinkite, kaip sekasi biskvitui kepti. Kai medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš biskvito, bus švarus, – reiškia, jau iškepė 🙂
Pats didžiausias AČIŪ Astai už nuostabų receptą. Kepiau Velykoms, buvo suvalgytas akimirksniu. 🙂 Norėjau paklausti kiek šis tortas galėtų stovėti šaldytuve? Norėčiau išsikepus nusivežti į svečius, kur nebus didelės kompanijos ir tikriausiai nebus suvalgytas akimirksniu. 🙂
Karolina, nėra už ką, labai labai džiaugiuosi, kad patiko. Tortas, suvalgytas akimirksniu – labai geras ir akivaizdus įvertinimas 🙂 O tortą tikrai galima laikyti šaldytuve keletą dienų, bent tris – tikrai 🙂
Ką tik iškepiau, stovi, laukia savo laiko, kai jį ragausiu 🙂
Dar vienas puikus tortas pagal Saulėtos virtuvės archyvus, kuris labai maloniai nustebino, nudžiugino ir priminė, kad morkos kurį laiką buvo nepelnytai nustumtos į šalį 🙂 Tobulas derinys, net mano konservatoriai tėvai (maisto prasme), pripažįstantys tik varškę, valgė ir kartojo, kad skanu! 🙂
Aurelija, labai labai džiaugiuosi! 🙂 Man, pamenu, šis tortas taip pat kažkada padėjo iš naujo atrasti morkas ir visai kitus jų skonio niuansus 🙂 Ir, beje, mano močiutė, lygiai taip pat konservatorė maisto prasme, tikrai nebūtų supratusi ir palaikiusi morkų torto idėjos, bet aš nieko nesakius jai jį iškepiau gimtadienio proga, ir sulaukiau begalės pagyrų! 🙂
Labai ačiū už šį puikų receptą! Kepiau ne sykį ir dar ketinu! Tik norėjau paklausti, kaip proporcingai padidinti produktų kiekį kepant 26 cm skardoje. Kaip apskaičiuoti? Būčiau labai dėkinga už pagalbą
Diana, ačiū, džiaugiuosi girdėdama! Jei kepsite 26 cm formoje, visų produktų kiekius dauginkite iš 1,2 😉
Sveiki, o jei kepciau biskvita viena ir po to padalinciau i 3 dalis? 🙂 labai noreciau isbandyti si torta 🙂
Šie biskvitai labai stori, todėl kepti juos kaip vieną – galbūt šiek tiek rizikinga 🙂 Kepimo laikas turėtų būti stipriai ilgesnis.
Išbandžiau Davido Lebovitzo morkų pyragą, dabar planuose jūsiškis tortas. Mane visada kankina klausimas – kuo skiriasi kepiniai kur naudojamas aliejus, nuo su tirpintu sviestu? kurie yra „lengvesni”? kokį augalinį aliejų kepiniuose naudojate? aš visada vengiau kepinių su aliejum, sviestinių nebijau 🙂 Brangus alyvuogių aliejus neatrodo kad tiks kepiniams.
Egle, tokiems kepiniams naudoju saulėgrąžų aliejų. Kepiniai, kepami su aliejumi, yra labai purūs ir drėgni. Žinoma, visuomet galima rinktis sviestą; aš pati dažniau taip pat renkuosi jį 🙂
Niam! Valgėm nesustodami, kol neliko 🙂
Labai labai labai!
Ačiū už receptą:)
Rašausi į dar ne kartą kepamų tortų sąsiuvinį:)
Labai džiaugiuosi, Irma, ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais! 🙂
Labas, man iskilo blondiniskas klausimas 😀 Iskepus tris biskvitus. Isus rI kia perpjauti per puse? Ir formos skersmuo 22 cm?
Brigita, nieko nereikia pjauti per pusę, tortui sutepti naudokite tuos tris atskirai iškeptus biskvitus 🙂 Skersmuo 22 cm, taip 🙂
Laba diena. Norejau paklausti, ar gautusi man taip iskepti vienoje skardoje supylus visa tesla ir paskui ja atvesusia perpjovus i kelias dalis? ?
Rūta, pakartosiu atsakymą, kurį rašiau šiek tiek anksčiau į tokį patį klausimą: jei kepsite vieną biskvitą, jis bus labai labai storas, nes kiekvienas iš trijų biskvitų yra storas. Tikrai siūlyčiau juos kepti po vieną 🙂 O jei jau ne, tiesiog po valandos kas dešimt minučių mediniu pagaliuku vis patikrinkite, kaip sekasi biskvitui kepti. Kai medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš biskvito, bus švarus, – reiškia, jau iškepė 🙂
[…] Šaltinis […]
Labas, kazkada labai seniai, kai dar buvau jauna ir netekejusi, uzmaciau sio torto recepta. Tuomet pagalvojau, kad jei kada turesiu vaikiuka, tai pirmojo gimtadienio proga kepciau butent toki torta. Ir tokia diena atejo, siandien mes svenciam dukrytes pirmaji gimtadieni, o ant stalo puikuojasi sis nuostabus tortas.
Tortas iseina gan didelis, kepiau 24 cm skardoj. Kepiau viena dideli biskvita, uztruko 1,5 val. Atvesus padalinau i 3 dalis, puikiai persipjove. Skonis tikrai labai panasus i meduti, bet labai puikus.
Dekui uz recepta.
Sveiki,o laistyti torto nereikia?
Miela Asta, esu kepusi šį tortą ne kartą, labai skanus, ačiū 🙂 Dabar noriu kepti vaikiuko gimtadieniui ir turiu klausimą: gal yra kitas kremas, kurį galėtumėte rekomenduoti? Karamelinis, šokoladinis, su žemės riešutų sviestu, etc? Vaikai varškės nevalgo… Gal kokį rududu galima naudoti, kaip iš „Juodojo princo”? Ar būtų skanu Jūsų manymu?
Truputi pakeiciau receptura,vietoj cinamono idejau meduoliu prieskoniu ir spanguoliu vietoj riesutu. Pritariu vienam komentare,kad jauciasi soda,gal mano gomuris jautrus,bet ji tikrai jauciasi,net nedejau 2 sauksteliu,o tik viena ir skonis jos jaucias 🙁 seip pats receptas tikrai geras
Atrodo labai skaniai! Norėjau paklausti 9, ar būtina dėti sodos, jei dedi kepimo miltelių? Ar nereikėtų sodos nugesinti?
Aš pati esu tikra, kad visada geriausio rezultato ruošdami kepinius pasiekiame, kai tiksliai laikomės recepto 🙂 Soda ir kepimo milteliai reikalingi tuomet, kai tešloje yra ir rūgštinės, ir šarminės kilmės produktų. Atskirai nugesinti jos nereikia 😉
Sveiki, nevartoju kiausiniu, kas jeigu vietoje ju ideciau jogurto?? kiek mazdaug reiketu gal galetumete pasakyti? 🙂
Ir kiek citrinos sulciu dejote?
Aciu!
Monika, tikrai negalėčiau atsakyti dėl kiaušinių keitimo jogurtu, nes tame neturiu visiškai jokios patirties. O dėl citrinų sulčių – čia jau reiktų ragauti. Aš išspaudžiu apie pusę nemažos citrinos 🙂
Laba diena! Ačiū už puikų receptą, tortas gavosi minkštas ir skanus, bet.. jaučiasi sodos skonis. Tad norėjau paklausti, gal kitą kartą kepant pakaktų kepimo miltelių? Ir ar nereikia sodos „nugesinti” kažkaip prieš dedant į tešlą, nes šioje tešloje lyg ir nėra rūgštinės kilmės produktų? O gal mano klaida buvo, kad nedėjau kokoso drožlių ir riešutų (nes jų neturėjau) ir todėl pasikeitus proporcijoms sodos ir kepimo miltelių kiekio gavosi per daug? Kadanti dar žadu kepti ir ateityje, tai įdomu išsiaiškinti šią savo klaidą ;))
Ramune, džiaugiuosi, kad išbandėte tortą! Kokosų drožlių ir riešutų čia naudojama nemažai, taigi, jų nededant proporcijos tikrai pakankamai ženkliai pasikeičia, ir tikiu, kad tai turėjo įtakos. Bent jau man, o kepiau šį tortą nemažai kartų, niekada sodos nesijautė. Nors, prisipažinsiu, kartais, neturėdama sodos, dedu į kepinius tik kepimo miltelius (ne į šį biskvitą, bet tokių atvejų tikrai buvę) ir viskas būna gerai – taigi, galite pamėginti kepti tik su kepimo milteliais 😉
Ramune, kiek mama mokė, tai sodą visad nugesint reik 🙈
Deimante, ne visad ir ne vienareikšmiškai. Priklauso nuo to, kokie produktai – rūgštiniai ar šarminiai – yra naudojami kartu su soda, pavyzdžiui, tešloje. Apie tai daug informacijos internete 🙂
Sveiki, labai sudomino tortas, kaip tik gaminu… bet niekaip nepavyksta aliejaus ir rudo cukraus sumaišyti į vientisą masę… ar tikrai aliejus + cukrus, po to kiaušiniai? Gal kiaušiniai+cukrus, po to aliejus? Labai dėkui už atsakymă
Jurgita, aš kepu būtent tokia tvarka, kaip surašyta recepte; žinoma, naudoju elektrinį plaktuvą 🙂 Bet manau, kad nieko labai baisaus, jei aliejų, cukrų ir kiaušinius suplaksite ir kita eilės tvarka 😉
Sveiki, ar galima gaminti torta is vakaro??
Tikrai taip, drąsiai! 🙂
O ar yra galimybė riešutus pakeisti kuo nors kitu?
Galima ir, pavyzdžiui, kitomis mėgstamomis sėklomis, tačiau iš tiesų riešutai čia labai dera ir sudaro didelę bei svarbią bendro skonio dalį 🙂
Sveiki, ieškau torto, kuris tiktų ragauti ir mažam vaikui, todėl yra prašymas be riešutų gabalėlių ir pan. Kaip manote, ar labau pasikeistų šis tortas be riešutų ir kokosų? Galbūt dalį jų pakeisti migdolų miltais ir paprastais miltais?
Atrodo labai skanus, o ir atsiliepimai puikūs 🙂
Laura, jei nuoširdžiai, manau, kad stambiai kapoti lazdynų riešutai šiam tortui suteikia didžiąją dalį žavesio, su morkomis jie dera tiesiog puikiai, o didesni gabalėliai sukuria labai malonią tekstūrą. Vis tik manau, kad visai neblogas variantas riešutų gabalėlius keisti migdolų miltais – tekstūra bus kita, bet išliks riešutų skonis, taigi, viskas turėtų būti puiku 🙂
O sutarkuoti 600g morku, ar sveriat jau tarkuotas morkas? 🤯
Egle, čia jau nuskustų sutarkuotų morkų svoris 🙂
Kokia tarka tarkuoti morkas, bulvine ar burokine. Ačiū už info
Morkine 😉
Kas yra morkinė tarka?
Smulki tarka (smulkesnė už burokinę).
Kaip maisto blogerė, tai laaabai daug ko nemėgatate… 😮 įdomu kiek tai įtakos daro jūsų viešinamiems receptams…
Deimante, labai įdomus klausimas 🙂 To, ko nemėgstu, negaminu ir neviešinu; kadangi tai asmeninis tinklaraštis, natūralu, kad jis atspindi mano gyvenimo būdą ir mano mitybą. Kita vertus, šitas įrašas ir tekstas publikuotas 2011-ais metais, per šį laiką tikrai daug ką pamėgau ir gaminti, ir valgyti. Pavyzdžiui, avokadus, cukinijas, moliūgus, spanguoles, bruknes, petražoles, salierus, šparagus šiandien mėgstu net labai!
Ar būtų galima vietoj aliejaus naudoti sviestą? Arba pusę normos sviesto, pusę aliejaus?
Keisčiau tokiu pačiu kiekiu tirpinto sviesto. Skanaus torto! 🙂
Atrodo viską dariau kaip parašyta, bet… Nesigavo nei purus nei biskvitas, nei kremas 🙁 Kremo norėtusi gal dvigubai daugiau, nes labai trūksta pertepimuose…
Deimante, apgailestauju, kad tortas jums nepatiko. Tikra tiesa, kad lyginant su klasikiniais biskvitiniais tortais, šis yra kiek sunkesnės tekstūros.