Kartais man truputėlį sunku suprasti žmones, kurie, iki Kalėdų likus mažiau nei dešimčiai (!!!) dienų, ramiausiai sako, jog dar marios laiko (???). Mat aš kiekvienais metais norėdama ar nenorėdama užsikrečiu Kalėdų karštlige. Ir kuo mažiau lieka dienų iki švenčių, tuo labiau ši liga malonumas veda mane iš proto. Kasdien su džiugiu nerimu lenkiu pirštus ir skaičiuoju padarytus ir nepadarytus darbus. Pradėtus ir nepradėtus. Tuos, kuriuos teks atidėti kitiems metams. Tuos, kurie dar sulauks savo meto artimiausiomis dienomis naktimis.
Džiūgauju, nes nepaisant nesuvokiamo laiko stygiaus, šį bei tą jau nuveikiau. Dovanėlė slaptajam tinklaraštininkui jau išsiųsta. Kalėdų eglutė (iš tiesų tai pušelė…) papuošta. Dovanėlės – beveik visos! – saugiai laukia po lova, kol jas supakuosiu ir aprišiu dailiais bantukais. Kalėdų stalo vaišių stalas suplanuotas. Vizitas pas kirpėją darbo knygoje pažymėtas. Meduoliai iškepti ir apipiešti. Begalinis laukiančių darbų sąrašas taip pat sudarytas. Gera pradžia, ar ne?
O šiaip tai tikras prieškalėdinis chaosas. Tetrūksta sniego.
Tiesa, jei gyvenate ne Kaune, kur telkšo tik balos ir iš pirmo žvilgsnio panašu gal į spalio pabaigą, gali būti, jog sniego Jums netrūksta. Atkasdami takelius iš namų į gatvę, mestelkit kastuvėlį sniego ir į mūsų pusę, gerai?
Galim sudaryti sandėrį. Tuo tarpu, kai man trūksta sniego, Jums gali trūkti idėjos, kokiu skanumynu gražiausių žiemos švenčių proga pavaišinti artimuosius, mylimuosius ir giminaičius. Mainom? Jūs man – sniego, aš Jums – tobulo torto idėją.
O už tobulo torto idėją aš pati noriu padėkoti Aušrai. Jos tinklaraštis puikus, šaunus ir visoks koks nuostabus. Ir dar koooks skanus! Ačiū, Aušra!
Skonis: 10/10. Labai nuoširdžiai prisipažinsiu, kad šis tortas – naujas mano atradimas. Dar vienas, prisijungsiantis prie nuolat kepamų įvairioms progoms. Jis labai šokoladinis, be galo sodraus skonio. Nors tortas yra labai tvirtos konsistencijos, tačiau tikrai nėra per sausas. Saldūs šokoladiniai biskvitai čia nuostabiai dera su šokoladiniu riešutų sviesto kremu, kuris šiek tiek saldus, šiek tiek sūrus… ir tobulas. Žinot, šis tortas man priminė vieną iš Senamiesčio kavinukės meniu esančių tortų – tokį nuodėmingą ir šokoladinį. Mmm…
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Vaikai ir vanilė
Šokoladinis tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitams:
50 g kakavos miltelių
150 g verdančio vandens
100 g pieno
150 g sviesto
210 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
300 g cukraus
3 kiaušiniai
1 valg.š. vanilės esktrakto
Kremui:
150 g juodojo šokolado, smulkinto
150 g pieniško šokolado, smulkinto
350 g žemės riešutų sviesto
370 g riebios grietinėlės (36 proc. riebumo)
Šokoladinėms „šukėms”:
150 g juodojo šokolado, smulkinto
GAMINIMO EIGA
Pirmiausiai pasigaminkite šokoladines „šukes”, kuriomis papuošite tortą. Tam, kad šokoladinės „šukės” gerai prikibtų prie torto ir tvirtai laikytųsi, jas geriau „priklijuoti” prie dar pilnai nesustingusio torto. Taigi, kai tortas jau bus suteptas, turite būti paruošę papuošimus.
1. Atsikirpkite du maždaug 40 cm. ilgio kepimo popieriaus lakštus. Vieną lakštą patieskite ant lygaus paviršiaus, kitą pasidėkite netoliese.
2. Susmulkintą šokoladą sudėkite į dubenėlį ir pakaitinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje (tik atidžiai stebėkite – šokoladas tirpsta greitai!), kol aptirps maždaug pusė šokolado.
3. Energingai išmaišykite pusiau ištirpusį šokoladą, kol jis ištirps visas ir gausite lygią, vientisą ir pakankamai tirštą masę. Masė turi būti šiek tiek vėsesnė nei kambario temperatūros*. Jei jaučiate, kad masė šiltesnė – įmeskite dar gabalėlį šokolado ir toliau maišykite, kol gausite vientisą, reikiamos temperatūros masę. Jei dalis šokoladas jau nebeištirpsta, neištirpusį gabaliuką tiesiog išimkite iš masės.
4. Paruoštą šokoladinę masę lygiu plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriaus lakšto. Kadangi vėsus šokoladas stingsta greitai, turite dirbti sparčiai.
5. Paskleidę šokoladą, ant viršaus dėkite antrąjį kepimo popieriaus lakštą, delnais paspauskite ir išlyginkite, kad neliktų oro burbuliukų.
6. Pradedant siauresniąja popieriaus kraštine, susukite kepimo popieriaus lakštus į standų ritinį.
7. Padėkite šį ritinį į šaldytuvą mažiausiai dviems valandoms, kol šokoladas visiškai sustings, o Jūs paruošite tortą.
8. Šokoladui sustingus, ritinį išimkite iš šaldytuvo ir staigiu judesiu išvyniokite – taip šokoladas sulūžinės juostelėmis. Išvynioję, nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lakštą.
9. Paruoštomis šokoladinėmis dekoracijomis iš karto galite papuošti tortą arba galite perkelti jas ant metalinio padėklo ir laikyti šaldytuve, iki kol jų reikės.
* jeigu papuošimus darysite iš šiltesnės nei kambario temperatūros masės, šokoladinių „šukių” spalva nebus graži (greičiau jau pilkšvos, matinės spalvos), neblizgės, o pačios „šukės” nebus traškios.
Iškepkite biskvitus, paruoškite kremą ir sutepkite tortą.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indo** dugną ir šonus.
2. Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
3. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.
4. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės.
6. Suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes.
7. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
8. Supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
9. Į sviesto plakinį pakaitomis suberkite miltų mišinį ir kakavą. Pilkite maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišykite.
10. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
11. Kepkite apie 40 – 45 minutes, patikrindami mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
12. Biskvitui iškepus, atvėsinkite. Visiškai atvėsus, biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis ilgu peiliu ar siūlu.
13. Paruoškite torto kremą. Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
14. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišykite žemės riešutų sviestą.
15. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakite, kol gausite purų ir tvirtos konsistencijos kremą.
16. Surinkite tortą***. Vieną biskvitą dėkite ant lėkštės lygiu paviršiumi ar padėklo. Jei norite, sulaistykite.
17. Ant bisvito tolygiai paskirstykite šiek tiek daugiau nei trečdalį kremo. Uždėkite antrą biskvitą ir sulaistykite.
18. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
19. Papuoškite tortą šokolado „šukėmis” – šonus aplipinkite ilgosiomis, o ant viršaus suberkite trumpąsias šukes.
20. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pilnai sustingtų kremas.
21. Skanaus!
** Biskvitus galite kepti dviejuose vienodo dydžio kepimo induose – tokiu atveju iškepusio biskvito nereikės perpjauti pusiau ir biskvitas keps trumpiau (apie 25-30 minučių).
*** Aš, norėdama apsidrausti, tortą surinkinėjau torto borteliuose (žiede). Pirmąjį biskvitą aptepiau puse kremo, antrąjį – kita puse kemo. Atskirai torto šonų netepiau. Surinkusi tortą, valandžiukę su žiedu jį palaikiau šaldytuve. Kai ištraukiau ir nuėmiau žiedą, torto kremas buvo visiškai sustingęs, tačiau šukės vis tiek prie torto kraštų bei viršaus prikibo ir laikėsi puikiai.
149 komentarai
Oi, Asta, paskaičiau, ir pilvą graužti pradėjo – bėgsiu kokio dešrigalio (na, gal veikiau duonos riekės :)) virtuvėn, mat kitaip nemiegosiu 🙂 TOOOOBULAS. Būtinai kepsiu – gal Naujiesiems ar Kalėdoms, kai pas gimines trauksim :)?
>> Džiūgauju, nes nepaisant nesuvokiamo laiko stygiaus, šį bei tą jau nuveikiau. Dovanėlė slaptajam tinklaraštininkui jau išsiųsta. Kalėdų eglutė (iš tiesų tai pušelė…) papuošta. Dovanėlės – beveik visos! – saugiai laukia po lova, kol jas supakuosiu ir aprišiu dailiais bantukais. Kalėdų stalo vaišių stalas suplanuotas. Vizitas pas kirpėją darbo knygoje pažymėtas. Meduoliai iškepti ir apipiešti. Begalinis laukiančių darbų sąrašas taip pat sudarytas. Gera pradžia, ar ne?
Žinai ką – dabar man viiiiisiškas stresas. Visiškas! Dovanėlė tik vieną teturiu (ir tą pačią – iš Kokono mugės, t.y., nieko po to ir nedirbau :D), slaptojo Kalėdų senio dovanėlę pristatysiu tik pirmadienį, dovanų idėjų NULIS, meduoliai dar nekepti, apie vaišių stalą nė pusės minties nebuvo… Begalinį darbų sąrašą susidarysiu ryt 😀 Žodžiu, prieš penkias minutes atrodė, kad dar marios laiko, bet grąžinai mane realybėn! Tikrinis spyris minkštojon..
(Ir, beje, nelyg nujausdama šian saulėtą virtuvę kokius penkis kartus tikrinau – jaučiau, matyt, kad TOOOOKS įrašas lauks :))
Ir pamirsau prideti-nerealiai grazuuuus tortas!
Jule, būtinai kepk! Aš žinau, kad tau patiks, tikrai patiks 🙂 Ir ačiū už komplimentus 🙂
O tu nestresuok. Neverta. Su meile (o ne su stresu) ruoštos dovanėlės yra pačios mieliausios 🙂 O ir šiaip… dar marios laiko, tikrai – visos, emmm…, trys dienos! Po pasiruošimo Kokono mugei jau turėtume tvirtai žinoti, kad tai yra dar ir kokios marios laiko, per tiek ir kalnus nuversti galima 😀
Asta – nu labai grazu!!! ir pats tortas, ir nuotraukos atrodo pasakiskai; man labai labai smagu, kad isbandei!
Aušra, ačiū 🙂 O man dvigubai smagu, kad užtikau jį tavo tinklarašty ir pasidaviau pagundai. Ačiū dar kartą! 🙂
Nerealu. Žemai lenkiu galvą
Dalia, ačiū 🙂 Nors iš tiesų čia viskas realu ir net nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti 😉
Tikrai aukštasis pilotažas čia, šaunuolė tu! 🙂
Su darbais man tas pats kaip ir Julei, nežinau ar iškepsiu meduolių, o stollen jau turbūt per vėlu minkyti, bet kūčiukų ir kisielių tikrai darysiu, jei reikės net ir naktį 🙂
Karolina, ačiūūū 🙂 Galima ir nosį užriesti nuo tiek pagyrų 😀
O dėl Kalėdų… man irgi kažkaip sunku šiemet viską spėti. Su nostalgija prisimenu studijų metus, kai į paskaitas tereikėdavo tris dienas per savaitę, o dabar… tos devynios valandos darbe kasdien atima labai daug 🙂
Oi, Asta, netekau amo… Tortas ir foto atrodo pasakiskai! Saunuole!
Dėkoju! 🙂
Ir aš ir aš jį gaminsiu! Šis numatytas Naujiesiems, nors manau mini repeticiją darysiu jau kitą savaitę, kad sužinot kaip mano carinė orkaitė su biskvitais draugauja, kad nebūtų paskutinį vakarą staigmenų 🙂
Atrodo labai gražiai, mielai atsikąsčiau 🙂
Indre, linkiu, kad carinė orkaitė nenuviltų ir repeticija pavyktų taip puikiai, kad pagrindinio pasirodymo lauktum nekantraudama 🙂 Labai labai tuo tikiu 😉
Žinai, man baltai pavydu šito mokėjimo laukti ir laukimu džiaugtis. Jis toks tikras, toks nuoširdus, toks šiltas ir jaukus, skaitai ir jauti tą nekantrumu ir džiugesiu, ir maloniais rūpesčiais, ir nieko nespėjimu spurdančią širdelę, tą didelį norą su(si)kurti šventę.
Ir tortas, o-jėzau!
Ak, kaip miela.. ačiū 🙂 Nors iš tiesų, prisipažinsiu, šiemet man kaip niekad sunku save užkrėsti tuo tikruoju Kalėdų jausmu. Net nežinau, kodėl: ar todėl, kad šiemet Kalėdos man prasidėjo rugsėjį ir spėjau perdegti; ar todėl, kad pirmi metai, kai dirbu normalų darbą; ar todėl, kad už lango nei vienos pusnies.
Būna, laukiu ir tikiu, o būna, kad pasimetu tame laukime ir pasidaro taip liūdna kažkodėl… 🙁
Bet reikia nepasiduoti tam liūdesiui ir išvaryti lauk. Reikia ir taškas. Tą ir darau 🙂
Nerealiai gražiai ir skaniai atrodo!
Aš džiaugiuosi, kad pas mane šios šventės labai laiku ateina, viską spėju susiruošt ir supakuot:)))
Ačiū, Ineta 🙂
Šaunuolė, truputį net pavydu! 😉
Nepaprastai skaniai ir gražiai atrodo.Turiu išsisaugojus kažką panašaus, bet ir šitam teks prisiruošti:)
Kažkodėl man neleidžia prisijungti prie svetainės su tuo kvietimu, kurį buvau gavusi, liūdna:(
Srove, būtiniausiai prisiruošk, šis tortas vertas. Vertas net to, kad keptum visai nesiruošus, nes yra labai puikus 🙂
O aš šiek tiek nesupratau, apie kokį kvietimą kalbi ir kur prisijungti nori? Pasakyk ir pabandysiu pagelbėti 🙂
sveikute, na Nuostabus sis Tortas,ir tikrai renku ji 2011-u ir ateinanciu metu tortu!!!!!! SAUNUOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toriu klausimeli tu mazinai kakavos kieki biskvituose? Nes org recep 50g o tu dejai 30g, ar yra kokia priezastis? Ar taip skaniau? ;P) o jei ji pertepus kitokiu kremu? Man riesutu sviestas,zinok,taip atsibodo, tikriausiai per greitai. nes kai ji atradau man taip skanu buvo, o dabar :))))
Ka manai, jei pasiskolinciau is Migdolinio torto su mascarpone?
Ačiū, Rūta, už tokią didžią nominaciją! 🙂
Kakavos kiekį mažinau todėl, kad pritrūkau, o į parduotuvę bėgti buvo per vėlu 🙂
Dėl kremo – aišku, kad galima keisti bet kokiu mėgstamu kremu. Bet, jei sąžiningai, šiame torte bent mums labiausiai ir patiko kremas (o dar tiksliau – kremo ir biskvitų duetas), o ne biskvitai atskirai 🙂
Jei mąstai konkrečiai apie migdolinį tortą su maskarpone, tą kremą galima naudoti ir su šiais, ir su anais biskvitais. O jei labiausiai žavi papuošimas – taip puošti galima visus tortus iki vieno 🙂
Na pertepsiu vis delto riesutu sviestu, nes radau lazdynu, anakardziu, migdolu ir zemes riesutu, visi jie labai skanus!
bandysiu kepti Kalėdoms 🙂
Juste, puikus pasirinkimas, pranešk, kaip patiko 🙂
Padariau Kalėdoms ir patiko 🙂 Toks šokoladinis tortas su kava ar arbata pats tas 🙂 Nes šokolado skonis visame kame ir sotumo jausmas po kelių kąsnių aplanko 🙂 Ačiū už tai, kad pasidalinai receptu 🙂
sveiki,turiu didele problema,niekur nerandu riesutinio sviesto,miela astute,atrasyk kuo greiciau kuom galeciau pakeisti,nes rytoj noreciau ji pagaminti.Buvo atejus tokia mintis,jeigu riesutini sviesta pakeisciau nutela,gal visai nieko butu?Jei kas si skanuoli ir grazuoli jau gamino duokit patarima man,labai prasau!!!!is anksto visiems dekoju edita
Edita, na, riešutų sviestas čia yra pagrindinis komponentas, kurį „Nutella” aš tikrai nekeisčiau… 🙁 Bet juk riešutų sviesto yra beveik visuose prekybos centruose – „Maximoje”, „Rimi”, „Iki”! Ar tikrai niekur nepavyksta rasti? Išdėliota būna prie tų pačių „Nutellų”, stiklainiukuose po 350 g. Net nežinau, ką galiu patarti, taip norėtųsi padėti pagaminti tokį nuostabų tortą… 🙁
O gal, Edita, Jūs gyvenate ne Lietuvoje? Jei labai norisi, galėčiau nupirkti stiklainiuką ir atsiųsti 🙂
Norėjau pasiteirauti, kokios firmos rekomenduotumėte naudoti riešutų sviestą? Niekada nesu jokio riešutų sviesto ragavusi, tad nesinori apsirikti ir įsigyti ne patį tinkamiausią variantą…
P.S.
Komentaruose skaičiau, jog kai kam nesigavo biskvitas, pasileido riebalai ar tapo guminis. Nekepiau aš dar šio biskvito, bet iš kitų kepinių patirties, manau, jog problema būna tada, kai kambario temperatūros sviestą sumaišo su šaltais kiaušiniais. Tad iš šaldytuvo išėmus sviestą, tuo pačiu metu reikėtų išimti ir kiaušinius, kad viskas vienodai šiltų.
Jau tooookio skanumo! Ir atrodė nerealiai! Mamai vardadienio proga padariau, tai tris dienas valgėm 😉 kartosiu tikrai! Ačiū 🙂
Migle, kaip smagu, kad patiko!!! 🙂 Džiaugiuosi be galo 🙂
ooo yra jau isbandziusiu!
Noreciau paklausti, ar tiks vietoj sokolado sokoladinis glaistas, toks sveriamas, plokstelemis?
Edva, nelabai suprantu, tiesą sakant, apie ką kalbi, tačiau jei tai yra tas pats šokoladas, tik kitos formos, tada tikrai tinka 🙂
O kaip padaryti sokolado „sukes”? Aciu
Sorry radau:) Nebuvau perskaicius pradzios
Nerealiai skaniai atrodo tortas!!! Pats tas sventems 🙂
Tik keletas klausimu: koki juodaji sokolada naudojot, ar kakavos ne maziau 70% ar ir ”silpnesnis” tinka?
Koki vaniles ekstrakta naudoti? Cia turbut Dr.Oetker aromatas (mazyciuose buteliukuose) netinka?
Agne, ačiū 🙂
Šokoladą naudojau juodąjį „Karūnos”. Vanilės ekstraktą naudojau naminį, tie Dr.Oetker tikrai ne patys geriausi… 🙂
O jei sokolada sukems naudoti dvieju rusiu? Balto ir juodojo? Atskirai istirpinti ir tuomet paskleisti tarsi su ornamentu? Ka manai? Zinok jau jau kelinta diena mastau mastau, tai man regis Kaledu rytas bus dieviskas 🙂
Rūta, žinoma, kad Kalėdų rytas bus dieviškas 🙂 Bet kokiu atveju 😉
O dėl šukių, žinok, nesu tikra… ar nesumaišys tas, kad kakavos baltame šokolade yra daug mažiau? Ar neturės įtakos? Iš esmės reikėtų pabandyti su mažu kiekiu ir tada bus aišku 🙂
dekui! gal geriau su sokoladu darysiu nerizikuosiu!
labas, asta,
suviliojo mane tas tortas, ir katik pasoviau i orkaite biskvitus. Norejau paklausti – ar kazkur neisivele klaida aprasant biskvitu sudeti? nes man mase pasirode per skysta, tdel pridejau dar miltu savo nuoziura…. Suabejojau, kai perskaiciau: ,,islyginti mases pavirsiu” – kad nabuvo ka lygint:)))
siaip ar taip, biskvitai jau kepa, bet, galvojau, visvien paklausiu – gal ir kitiems pravers…
Ugne, na ne, neįsivėlė 🙂 Iš tikrųjų tai skysta šio biskvito tešla yra, tikrai skysta. Ir, kai dabar galvoju, iš tiesų ten nėra ką lygint, viskas savaime išsilygina 😀 Iš įpročio matyt ėmiau ir parašiau… Tuoj pat pataisysiu, kad neklaidinčiau žmonių 🙂
Asta, as kaip tik sedejau su kompu ant keliu ir ieskojau to tobulo torto, nes tortu savo gyvenime nebuvau kepusi, na nebent visokius pyragus ir firmini mano tiramisu, bet kai pagalvojau kad milijonini karta tiramisu nebenoriu gaminti, arba nebent salimais tiramisu tures buti TIKRAS tortas, ir mano mintyse suzibejo ne garsiausi konditeriai, ne italiski, prancuziski blogeriai o sauleta virtuve, nes karta vartydama bloga uzkliuvau ant torto foto, todel ir pagalvojau, kad cia tikrai atrasiu lobi ir taip nutiko!!!!!! Kaip ir kiti megstantys valgyti ir gaminti maista zmones perskaicius ingridientus supratau, kad tai JIS mano naujametinis tortas, tik nesu niekada valgiusi zemes riesutu sviesto, ar jis labai zemes riesutu skoni turi? kuo galiu ji pakeisti? dulche de leche? nutella? Labai skanus tas kremas gaunasi su zemes riesutu kremu?
Kai matosi is komentaru jis laimejo tinkamiausio Naujiesiems metams torto titula… ir is pavadinimo velniskai skanus turi buti :D, aciu aciu ir aciu uz toki torta!!!!!
Oi, esu per kukli skaityti tokius žodžius, nemoku priimti didelių komplimentų 🙂 Bet labai labai ačiū! :))
Dėl šio torto – jis tikrai vertas papuošti Naujųjų metų stalą, manau. O riešutų sviesto patarčiau nebijoti, patys žemės riešutai kreme tikrai nesijaučia labai stipriai. Šiaip pačio sviesto skonis, valgant jį vieną, yra labai specifinis ir patinka ne visiems, tačiau su šokoladais ir grietinėle jis tampa visiškai kitoks ir galutinis rezultatas – dieeeviškai skanus kremas. Saldus, tačiau vos vos vos sūrstelėjęs (nuo žemės riešutų sviesto). Mums laaabai patiko! 🙂 Todėl aš tikrai niekuo jo nekeisčiau. Manau, kad tiek su dulche de leche, tiek su Nutella būtų per saldus – čia būtent riešutų sviestas tobulai atsveria visą šokolado, šokoladinių biskvitų bei šokoladinių papuošimų saldumą 🙂
Dar kartą ačiū, sėkmės gaminant tortą ir nuostabių, skanių Naujųjų metų! 🙂
As taip pat noreciau padekoti uz skanaus torto recepta, kepiau Kaledom, buvau siek tiek issigandus, gal net ne siek tiek o gerokai del per skystos teslos, bet rezultatas nenuvyle, patiko seimai draugam ir bendradarbiams. Mano minetas sokoladinis glajus netiko, nes nesilyde ir ten gal greiciau ne sokoladas o kazkokie riebalai, naudojau karunos sokolada. Turiu viena klausima, kuo patartumes sulaistyti biskvita, ketinu kepti ir Triju karaliu sventei, namie turiu karaliuka, noretusi siek tiek dregnesnio torto. Aciu, geru ateinanciu metu
Edva, aš irgi naudojau Karūnos šokoladą, tačiau tokios problemos man tikrai neiškilo – šokoladas kuo gražiausiai išsilydė iki vientisos masės. Gal Jūs šokoladą netyčia perkaitinote?
Dėl sulaistymo – galite sulaistyti tiek elementariu vandens ir cukraus mišiniu (cukrus, ištirpintas vandenyje), tiek mėgstamu nestipriu likeriu (aš renkuosi šį variantą) 🙂
Sveika, reikia pagalbos 🙂 kaip tik kepu si tortuka, bet iskilo problemele su kremu… plaku plau ji, o jis netirsteja 🙁 na dariau viska kaip ir rasete, istirpinau sokolada, imaisiau riesutu sviesta ir galu gale supyliau salta grietinele riebia… plaku… bet niekas netirsteja. kur klaida? ir kaip pataisyti ?
tortas atrodo nerealus, kremo skonis kad ir netirsto taciau idealus, bet kaip ji padaryti iki galo 🙂
Valdone, nežinau ar spėsiu su atsakymu, bet atrašau iš karto, vos tik pamačius klausimą. Pirma, neįsivaizduoju, kodėl neišsiplaka kremas. Ar plaki su elektriniu plaktuvu? Aš per pastarąsias porą savaičių šį tortą kepiau tris kartus ir visus kartus išsiplakė idealiai, per gal kokias 10 sekundžių, tiesiog super greitai! Na, bet jei neišsiplaktų… iš pradžių bandyčiau dėti šaldytuvan, palaikyti šiek tiek, o tada dar kartą pamėginti plakti. Jei vis tiek neišsiplaktų, bandyčiau gudrauti su grietinėlės standikliu arba želatina – juk išgelbėti kažkaip reikia… Dar galbūt cukraus pudra padėtų? Bet tuomet, bijau, būtų gerokai per saldu…
Linkiu didelės sėkmės ir laikau kumščius, kad tortas pavyktų! Lauksiu pranešimo, kaip ši istorija baigėsi 🙂
aciu uz atsakyma. Jo, meginau ir as saldyti mase, bet nepavyko si gudrybe… nezinau kuris produktas man cia netiko, ka ne taip padariau, labai gaila… galvojau apie zelatina, bet nedejau, manau visai netiktu cia sis reikalas 😀 na tiesiog i torto forma su krastais supyliau ant biskvitu nelaistytu, ir ziuresiu kaip rytoj, gal sugers biskvitas 🙂 nors kremo liko daugokai. Gila kad laiko iki naujuju nedaug, meginciau dar karta, na kitai progai tikrai megisniu is principo, tol kol pavyks 🙂
Jis taip dieviskai kvepia mmmm…
tiesa, pamirsau pamineti, kad plaku su elektriniu plaktuvu.
[…] Šaltinis: Radau Saulėtoje virtuvėje . […]
Geru Naujuju metu! atlekiau pasidalinti galutiniu rezultatu 🙂 Nepakartojama, viskas isejo neitiketinai puikiai, per nakti tortukas sustingo, biskvitai prisigere dregmes, nebuvo sausas. Tik ant stalo ilgai laikyti negalejau, nes pradejo tirpti, bet kas ragavo visiems labai patiko. 10 balu is 10 !!! tiesiog sokoladine svajone 🙂 ACIU uz ideja ! Butinai gaminsiu ji dar ne karta.
Valdone, Tave irgi su praėjusiais Naujaisiais! 🙂 Džiaugiuosi, kad nepaisant visų nesėkmių, tortas buvo skaniai suvalgytas 🙂 Tik noriu patikinti, kad iš tiesų kremas tikrai turėtų išsiplakti iki standumo. Ir visiškai netirpti kambario temperatūroje, netgi galiu pasakyti, kad kaip tik šis kremas yra išskirtinai tvirtas, daug tvirtesnis nei daugelis kitų tortų kremų. Todėl labai linkiu nepasiduoti ir mėginti dar karta – neabejoju, kad tikrai pavyks, turi pavykti! 🙂
Sveiki,
Labai skaniai atrodo sitas tortas. Noreciau paklausti, su kuo patartumete sulaistyti biskvita? Aciu uz atsakyma.
Giedre, aš sulaiščiau kreminiu likeriu (pavyzdžiui, „Damų” likeriu ar panašiu). Jei nesinori alkoholio, galima rinktis paprasčiausią variantą – šaukštą cukraus ištirpinti vandenyje ir laistyti tiesiog šiuo mišiniu 🙂
sveika,
norejau paklaust tavo nuomones del zemes riesutu sviesto..kaip manai ar namu gamybos zemes riesutu sviestas tikru siam tortukui ar geriau pirktinis? ( sumalti skrudinti riesutai su trupuciu aliejaus) nes skiriasi nuo parduotuvinio tikrai :)ir beje jis turetu buti saldus ar surus?
Agne, žemės riešutų sviestas, kaip kad priktinis, turėtų būti to saldžiai sūrstelėjusio skonio. O naminis manau, kad turėtų tikti. Nors ir nesu naminio gaminusi pati, tačiau kiek žinau, jis turėtų būti panašios konsistencijos ir skonio? Tuomet drąsiai mėgink su naminiu! 🙂
kazkodel man biskvitas gerokai pakilo, nors kepimo milteliu dejau puse saukstelio, kaip recepte parasyta. iskilo kepure viduryje. kita karta turbut nupjausiu ja. gal kepiau kazkaip netinkamai?
Lina, yra sakoma, kad norint, jog biskvitas būtų be „kupros” reikia kepimo indo dugną ištepti sviestu, o kraštų – netepti. Bet kadangi aš visada į kepimo indą kloju kepimo popierių, sunku man kažką šiuo klausimu pasakyti. Aš visada, jei ji iškyla, tiesiog nupjaunu. Ir panaudoju arba papuošimui, ar kaip desertą prie arbatos suvalgome 🙂
Gaminom, siaip patiktu tiems kas megsta snikers sokoladukus, jauciasi labai rzemes riesutai, sotus ir toks masyvus torciukas. Pati esu labiau dregnesniu, kreminiu ar varskes tortu megeja. 🙂
Emeira, viskas suprantama – kiekvienam pagal skonį 🙂 Šis tortas tikrai iš sunkesnių 🙂
nuostabaus ir niekur neragauto skonio tortas… Dėkoju už recepta tikrai ne karta dar kepsiu…
Orinta, nėra už ką! 🙂 Labai smagu, kad patiko 🙂
Laba diena, norėčiau padėkoti už nuostabų receptą. Nuostabiai skanus, sotus, lengvai pagaminamas ir puikiai atrodo. Negaliu atsidžiaugti šiuo radiniu. AČIŪ! Ir visiem rekomenduoju. Kepiau šiandien tėveliui, jo dienos proga, liko labai labai patenkintas 🙂
Sandra, labai gera girdėti! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Visai nesigavo biskvitas, sukrito, išbėgo riebalai, toks kaip guminis visas gavosi, visai nesuprantu kodėl gi, nes tortai visada man puikiai gaunasi. Net nežinau kur galėjau suklysti..O tešla turi gautis labai skysta?
Gintare, ne ne, tešla yra pakankamai tiršta. Kepiau šį tortą bent kokius septynis kartus ir visus juos biskvitas gavosi tiesiog idealiai. Sunku ir pasakyti, kur bėda – pabandyk peržiūrėti dar kartelį kiekvieną žingsnį ir pagalvoti, ar tikrai tie kiekiai, ta eilės tvarka, tokie patys procesai, ar tikrai išplakei, ką reikia, kiek reikia ir t.t.
Labai gaila, kad nepavyko. Bet tikiu, kad klaidą atrasi, ir antrąkart pavyks puikiai 🙂
Sveika, norejau paklausti kokia grietinele naudojama siam tortui?Kiek procentu riebumo? Ir sokoladas tiktu konditerinis ar geriau naudoti pvz karuna, pergale? 🙂
Saule, grietinėlę naudoju 36 proc. riebumo, o šokoladą – „Karūnos” juodąjį.
Velniškai nepadoriai skaniai atrodo 🙂
Taip ir yra! 🙂
jau uzsirasiau sita torta ateiciai, nes labai noriu isbandyt, velniskai skaniai atrodo 🙂
Laima, jis tikrai velniškai skanus, atspindi pavadinimą! 🙂 Skanaus 😉
Kepiau šiandien… pirmą kartą visiškas fiasko pagal receptą iš šito blogo 🙁 Biskvitas visiškai neiškilo, gavosi riebus blynas, nors sviesto dėjosi palyginus nedaug. nežinau, kur šaknys pakastos, biskvitą extra kepu pagal kitą receptą, nes kremas labai skanus.
Aurelija, sąžiningai prisipažinsiu, kad ir aš nežinau, kur gali būti pakastos tos šaknys – šitą tortą kepiau jau ne vieną ir ne penkis kartus. Nė karto neturėjau nė menkiausios problemos su biskvitais. Labai gaila, kad tau nepavyko 🙁
O aš šiandien padariau šio torto variaciją keksiukų forma 🙂 Biskvito tešla puikiai tiko keksiukams, o kremas papuošimui (pagaminus jį reikia kurį laiką palaikyti šaldytuve, kad formuojant keksiuko kepurėlę standžiai laikytųsi)! Beje, į dalį šokoladinės tešlos įdėjau aguonų, irgi lbai geras derinys 🙂
Skamba puikiai ir labai skaniai! 🙂
gaminau si torta, mamai labai patiko, sake kaip koks triufelinis karaliskas tortas ;D tik va kai dejau sukes ant papuosimo jos labai tirpo rankose, liko pirstu antspaudu ant ju, tai pagalvojau, gal per plonai ta sokolada susaldziau susukus :/
Godo, šiltose rankose šokoladas visada labai greitai tirpsta, todėl šukes dėlioti reikia kuo greičiau 🙂 Na, žinoma, ir plonumas įtakos turi – kuo plonesnės šukės, tuo tirpsta greičiau.
Labai džiugu, kad tortas patiko 🙂
Vis noriu parašyt, tačiau tas laikas taip greit bėga… Prašiau pagalbos kažkada Jūsų dėl gimtadienio – gavau ją 🙂 noriu padėkot už nepaprastą pasiūlymą, tortas nuostabus, visi svečiai liko ptenkinti, o ypač jubilietas, dar ne kart kreipsiuos pagalbos, nes visos šventės dar tik prieš akis, ačiū dar kartą 🙂
Inga, labai ačiū už komentarą – labai smagu žinoti, kad pasiūlymas buvo vykęs! 🙂
laba diena,norejau paklausti,ar sio torto „velnio maistas” nereikia sulaistyti biskvitu?Zydrune
Nebūtina, tačiau jei mėgstate labai drėgnus tortus, verčiau sulaistykite 😉
Sveiki,
neturiu namie kepimo popieriaus… Ar galima biskvitą kepti su folija? 🙂
Niekad neteko to daryti; jei neturiu kepimo popieriaus, tiesiog ištepu formą sviestuku ir pabarstau džiūvėsėliais 🙂
Sveiki, sakykite o kokio svorio gaunas tortukas iš normos. Ir kokio dydžio formoje jį geriausia kepti, kad nebūtų blynas ar per stori sluoksniai?
Sveiki, tortą kepu 22 cm skersmens formoje; nuotraukoje matosi, koks jo aukštis ir bendras vaizdas 🙂 Svorio, deja, pasakyti negaliu, bet jis tikrai iš sunkesnių. Manau, kad bus virš 2 kg 🙂
Vyras norejo sokoladinio torto gimtadienio proga. Nesuklydau pasirinkdama si. Pasaka. burnoje tirpsta… Dar siandien nusidejau prie kavos puodelio. Vyras irase si torta i skaniausiuju sarasa. Super! Aciu labai!
Nijole, tai Jums ačiū, kad išbandėte ir pasidalinote įspūdžiais! Džiaugiuosi, kad jie tokie geri 🙂
Sveiki, o nieko tokio, jei biskvitus siam tortukui iskepciau viena diena, o sutepciau kita?
Tikrai nieko tokio, aš pati dažnai taip darau 😉
Laba diena,noriu Jusu paklausti ar grietinele reiketu isplakti atskirai ir tada sumaisyti su sokoladu ? 🙂
Kristina, ne ne ne, grietinėlę (šaltą, išimtą ką tik iš šaldytuvo) tereikia supilti į dubenį su tirpintu šokoladu ir riešutų sviestu, ir išplakti. Atskirai grietinėlės plakti nereikia 🙂
Labai aciu,kepsiu sventem 🙂
Nėra už ką, Kristina, skanaus torto ir gražių švenčių! 🙂
Sveiki, biskvitai jau kepa, taciau mane suglumino zodis „suglaistyti” su kuo galeciau juos suglaistyti pries tepant krema?
Sveiki 🙂 Žodis yra ne „suglaistyti”, o „sulastyti”. Jei norisi drėgnesnio torto, kiekvieną biskvitą galite sulaistyti keliais šaukštais norimo skysčio; pavyzdžiui, vandens ir cukraus sirupu, kava, likeriu ir pan. 🙂
Pagaliau baigiau tvarkytis virtuvėje ir plauti visus indus. Uff…..pavargau. Bet gi viskas nuo pradžių…
Jei jau taip kalbėti apie pačią pradžių pradžią,tai žinoma viskas prasidėjo nuo šio torto,kai atsirado čia. Pagalvojau „Gaminsiu!”. Taip ir atsitiko. Pasitaikius tinkamai progai jį iškepiau sesei gimtadienio proga 🙂 Ir tada iš naujo atradau žemės riešutų sviestą! Tortas taip patiko,kad nusprendžiau jog jis bus įtrauktas ir į mano desertus! Jei gerai pamenu ir atmintis neapgauna jo ragavau labai labai seniai,dar vaikystėje ir tada jo skonį supratau tik kaip „Fu! Neskanu ir nevalgysiu!” ir štai po daugelio metų atradęs savyje gyslelę gaminimui,jis užkariavo ir mano širdį 🙂
Taigi tąkart tortas visų įvertintas ir išgirtas liko mano atmintyje 🙂
Ir štai po kelerių metų (tik dabar atkreipiau dėmesį,kad įrašas paskelbtas 2011m. Siaubas,kaip greitai bėga laikas!) ieškodamas ką būtų galima iškepti,šį kartą jau tėtės gimtadienio proga,vėl apsistojau ties šiuo tortu 🙂
Kaip ir priklauso nusipirkau visus produktus. Svėriau,pyliau,plakiau,maišiau. Žodžiu,gyvenimas nuostabus ir vargo nėra 😀 Tešla paruošta,į formą supilta ir į orkaitę pašauta! Štai nuo čia pamažu ir prasidėjo visas smagumas 😀 Kadangi tortas seniai gamintas,o atmintis ne mano geriausia palydovė,tai torto gaminimas buvo lyg naujas atradimas. Biskvitas iškilo gražiai,bet kepė daug ilgiau…virš valandos. Bet taip,taip,juk ir taip aišku čia orkaitė kalta 😀 Vis žiūrėjau ir žiūrėjau kada gi jis čia man iškeps,nes ir nerimas po truputį atėjo,kad biskvitas nesudegtų. Bet galiausiai džiaugiausi,koks didelis ir purus biskvitas! Tada lyg aiškiaregys iš praeities išvydau viziją,kad lyg ir nebuvo jis toks didelis ir purus,kai kepiau pirmą kartą. Na ką gi,palaukime kol orkaitėj pravės…
Po pusvalandžio ateinu pažiūrėti į savo nuostabųjį biskvitą ir žiūriu,kad vargšas susitraukęs kaip perdžiūvusi razina! Bet ir taip juk aišku,kad čia kalta orkaitė 😀
Na ką gi…nėra čia ko pergyventi juk žinojau,kad jis neturi būti didelis (tai irgi dar prisiminiau 😀 ) Biskvitas sukrito,bet ne bėda. Dabar perpjausiu gražiai…arba taip gražiai kaip moku 😛 ir viskas bus gerai. Gerai įsižiūrėjęs pastebiu,kad biskvitas ne visai lygus. Vienas šonas žemesnis. Na,bet nieko. Juk ne pirmas kartas. Viskas bus gerai. Pjaunu,pjaunu ir aišku perpjaunu! Apatinis biskvitas toks gražus nors už širdies griebk 😀 O antrasis,viršutinis,toks… Na lyg bjaurusis ančiukas (vėliau įsitikinsit,kad čia ne pasaka,o realus gyvenimas ir jis gražuoliu nepavirs 😀 )…toks kreivokas,pasiburbuliavęs,o dar ir su skyle! Siaubas! Štai,pasirodo turiu ne tik blogą orkaitę,bet ir blogą peilį 😀 Bet per daug nepergyvenu,nes viską galima užmaskuoti kremo sluoksniu. Viskas paprasta,tiesa? 🙂
Viršutinis biskvitas nuimtas ir padėtas ant stalo,pro biskvito skylutę matosi stalas 😀 Ir štai čia istorija tęsiasi ir nusikeliam trumpam į kelios dienos prieš.
Kepiau pyragą,ir aš visada naudoju kepimo popierių po apačia nesvarbu,kad visur skelbiama neprideganti ir nelimpanti danga. Bet štai,lyg iš niekur nieko išnyra nuostabi patarėja visais klausimais „Mama” 😀
„- O kam tu naudoji kepimo popierių,jei neprideganti danga? Vis tiek juk nelimpa.” Aš aišku atsakiau,kad man taip patogiau išimt pyragus arba tortus. Ir dėl to,jei tortas ant formos dugno,o ne išimtas ir padėtas ant lėkštės,tai pjaunant peiliu mažesnė tikimybė,kad formą subraižysiu,ypač,jei pjauna kas nors kitas. Tuo galėjo viskas ir baigtis,bet ne…..
Kepiau ši tortą ir patyriau netikėtą nušvitimą,kad gal tikrai pabandyt kept be popieriaus? Ir čia sugrįžtu ten,kur baigiau. Reikia nuimt apatinį biskvitą,o jis neatlimpa! 😀 Tada po truputį lupau lupau kol jis atlipo,o juk galėjo būt paprasta,jei kaip visada būčiau naudojęs kepimo popierių! Va,tau ir klausyt patarėjų 😀
Štai priėjau ir prie kremo pasakojimo. Pradžia,viskas gerai…šokoladas,riešutų sviestas…grietinėlę supyliau,pradėjau plakti ir galvoju,koks turėtų būti tas „tvirtas ir purus kremas”? Nežinojau kaip elgtis ir kiek reikia plakti. Paplakiau gal apie penkias minutes ir sustojau,nors jis ir nebuvo tvirtas. Tad gerai būtų priminimas,kokio tvirtumo turi būti tas kremas 🙂
Taigi tortas beveik pagamintas,beliko tik sutepti 🙂 Valio! 😀
Biskvitai gan drėgni,bet vis tiek pasiruošiau kavos jų sulaistymui.
Nežinau,kas pasidarė,bet su šiuo tortu dariau daug kvailų klaidų,tad nežinau ar čia tik sutapimas ar šių klaidų pasekmė,kas vėliau nutiks.
Kavos iki galo neatvėsinau. Biskvitas,kai pjoviau nebuvo iki galo atvėsęs,bet aš dažniausiai juos pjaustau dar šiltus,kad greičiau atvėstų ir viskas būna gerai. Perpjauti biskvitai atrodė atvėso. Pasiruošiau tik formos dugną. Maniau,kraštų neprireiks,nes vėliau dedant tą vargšą skylėtą biskvitą bijojau,kad nesuplyštų. Sulaisčiau kava ir pradėjau tept kremą. Pamačiau,kad kremas lyg ir per skystas,tad uždėjau kraštus (galvojau šaldytuve kremas sustings. Bet bijojau dėl to biskvito,tad vėl juos nuėmiau. Uždėjau biskvitą,vėl uždėjau kraštus ir sutepiau likusį kremą. Tada ir vėl nuėmiau kraštus,nes norėjau aptept visą tortą ir čia prasidėjo visas smagumas! 😀 Mentele pradėjau tept torto šonus kremu,kai staiga tortas padidėjo! Įsivaizduojat,kas per stebuklai? 😀 Deja,tai buvo ne stebuklas,o tragedija! Aš žiūrėt,kas čia dedasi,kai pamačiau,kad tas biskvitas su skylute trūko! Neatlaikė kremo! Nežinau,ką daryt…kaip gelbėt! Aš bandau jį gražint į vietą,o jis nuo mano rankų tik dar labiau plečiasi! Aš panikoj! Jau pasileidžia įvairūs žodžiai į arsenalą 😀 Rankos aukštyn ir žemyn,čia už galvos,čia už torto! Tikiuosi nieko tuo metu nebuvo už lango,nes vis dėl to pirmas aukštas ir neblogai viskas matosi 😀 Kažin ką pats pagalvočiau pamatęs tokį žiūrintį kažkur į apačią ir isterikuojantį… 😀 Taigi kremas leidžiasi žemyn,aš jį tept atgal,o jis vėl krenta. Atsinešiau didesnę formą,kad perkelčiau tortą ir jis galutinai nesugriūtų. Aš jį imt už formos dugno,o jis nuo bet kokio virptelėjimo dar labiau lūžta! Sulūžinėjęs biskvitas galutinai susimaišo su kremu,kremas krenta ir ant stalo,ir ant žemės. Šiaip ne taip visą tortą perkeliu į kitą formą… Žiūriu,ir baisu darosi. Nei šis,nei tas. Ne tortas,o tragedija! Ir tada galiausiai nusprendžiau 😀 Atsinešiau 18cm kepimo formą. Kadangi buvo matyt,kad torto jau niekaip neišgelbėsiu,pasiėmiau šaukštą,pradėjau semt kremą su biskvitu ir dėjau į formą 😀 Gerąjį biskvitą sulaužiau rankom ir viską ale susluoksniavau 😀 Virtuvė atrodė siaubingai! Pilna purvinų formų su kremu,stalas taip pat išteptas! Ant žemės vėl kremas,o kremuotos rankos lyg nežinia iš kur ištrauktos 😀 Jei gaminant namie reikėtų leidimų ir tuo metu mane patikrintų sanitarinė,aš neabejotinai negalėčiau daugiau gaminti dėl tokių sąlygų! 😀 Taigi,kas man beliko,jei nesijuokti? Apibarsčiau tortą tarkuotu šokoladu,kad gražiau atrodytų,atrodo,gražus tortas lyg nieko nebūtų nutikę,ir padėjau į šaldytuvą 🙂
Tada prasidėjo laižymo metas 😀 Mes,žmonės paprasti,kremas juk skanus,tai pasikviečiau brolį ir kremuoti šaukštai ir formos buvo panaikinti 😀 Aišku,nuo stalo ir žemės jau nešlavėm liežuviais 😀 😀 Bet,man atrodo,su šiuo tortu kuriam laikui atsisveikinsiu. Kremo skonį jausiu net sapnuodamas 😀
Taigi štai tokia linksma istorija nutiko su šiuo tortu 😀 Negalvokit,kad aš toks beviltiškas ir man taip su visais tortais. Tikrai ne. Sekasi tikrai kur kas geriau 🙂 Man,tai pirmas kartas,kai patiriu tokią nesėkmę. Bet matysim,kas gavosi iš šio torto,kai išimsiu iš formos. Gaila pats nepamatysiu ir neparagausiu,nes nebusiu šalia. Bet,kai valgys visi savi,tai problemos nebus 🙂 Atsiprašau,kad čia tiek prirašiau,retai kada palieku komentarą,bet šį kartą labai norėjosi pasipasakoti 🙂
Oti.. aš apstulbus. Nežinau, ar būtų labai nemandagu, jei prisipažinčiau, kad… na, norisi juoktis? 😀 Per ašaras truputį, bet gi vis tiek. Kaip gali šitaip nesisekti? Ir kaip gali būti, kad vienąkart tortas pavyksta idealiai, o kitą kartą – va šitaip? 😀 Aš neįsivaizduoju, bet čia kažkokia mistika!
Jei kada nors dar rasi drąsos gaminti šį tortą trečią kartą, labai linkiu, kad viskas vėl eitųsi kaip per sviestą, be jokių nesusipratimų 🙂
Ačiū už komentarą! Labai tikiuos, kad šis „nuotykis” neatbaidė nuo tolimesnių skonių paieškų virtuvėje 😉
Oi,mane vėl ima juokas! O žinot dėl ko? O gi praėjo tik kelios savaitės ir štai…atėjo tas trečias kartas! 😀 Gyvenimas tyčiojasi iš manęs,ne kitaip! 😀 Galvojau ilgam atsisveikinau su šiuo tortu,bet va…brolis užsimanė būtent šio torto vienai progai. Ir ką man daryt? Sutikau 🙂 Bet iškart įspėjau,kad jei nepavyks,tai pats bus kaltas 😀
Prisiminus praeitą kartą net dabar ima juokas,tad tikrai nepykstu,kad ir Jūs juokiatės. Čia tiesiog kitaip negalima 😀
Ir ką? Šį kartą tortas pavyko kuo puikiausiai! 🙂 Dabar tikrai neįsivaizduoju kaip man tąkart šitaip nepasisekė? Tikrai mistika! 😀 Biskvitas iškepė kuo puikiausiai. Lygut lygutėlis ir be jokios kuprelės. Aišku,jis pas mane kepė ilgiau,bet juk kiekviena orkaitė kepa vis kitaip. Tad problemos tame nebuvo. O ir peilis šį kartą labai gerai perpjovė biskvitą. Nebuvo nei skylučių,nei įtrūkimų,nieko 😀 Kremas irgi išsiplakė labai gerai. Apsisaugojimui dar įdėjau trumpam į šaldytuvą,bet galima buvo ir be to apsieit.
Taigi tortas šiandien jau iškeliavo ir tikiuosi bus skaniai suvalgytas. Beja mačiau tą mano praeitą kartą gaminto torto nuotrauką,tai visai neblogai jis ten atrodė. Sluoksniai buvo,tad tikriausiai nebuvo taip jau blogai 😀 Ir dar kas…po visko šis tortas tapo skaniausias mano broliui 🙂 Bent jau kol kas. Juk dar tiek daug laukia tortų…. 🙂
O šis visas „nuotykis” manęs tikrai neatbaidė nuo naujų skonių,ypač,kai grįžau namo po poros savaičių nebuvimo prie kompiuterio ir čia pamačiau tuos nuostabius „Snickers” keksiukus!!! Akys gali išvarvėt! Belieka tik apsiseilėt ir nueit nuo kompiuterio gurgiančiu skrandžiu 😀 Koks grožis…ir galiu tik įsivaizduot,koks skonis! Būtinai gaminsiu,kai tik tam pasiruošiu! 🙂
O dabar eisiu gaminti New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas). Įdomu bus išbandyti,kas čia per klasika 🙂
Beja prie to pačio,tik gal nelabai į tą temą… Svogūnų laiškų ir sūrio keksas.bei karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu savaitgalį buvo nuostabūs! Nors pas jus čia viskas nuostabu! 😀 Dar tikrai ne kartą bus gaminami! Tik atrodo,kad net ir maistas pas jus moka pozuoti,nes kepant keksą suabejojau dėl šoninės. Pas jus nesimato jokio riebaliuko,tik raudona mėsytė. Net pagalvojau,kad gal nepažįstu šoninės? 😀 Bet šoninė,tai šoninė. Supjausčiau. Iškepiau ir buvo laaabai skanu 🙂
Na ką gi…gana čia man pliurpti. Iki kito karto 😉
Neįtikėtina, Oti! 😀 Aš net turėjau nuojautą, kad netrukus sulauksiu tokio panašaus komentaro. Labai džiaugiuosi, kad sulaukiau – vadinas, kad viskas su tuo tortu gerai 😀 Gal tąkart tiesiog diena buvo visiškai netinkama tortų kepimui… kartais juk viskas iš rankų krenta, grietinėlė neišsiplaka, miltai išbyra ant žemės ir viskas aukštyn kojom būna 😀 Svarbu, kad tik labai kartais, o ne visada!
Ir dar, Oti 🙂 Negaliu nepasakyti, kad labai džiaugiuosi turėdama tokių ištikimų skaitytojų, gamintojų ir komentuotojų. Labai ačiū! Be galo gera sulaukti tokio nuoširdaus grįžtamojo ryšio 🙂
Sveiki,
Kiek reikėtų produktų kremui, jei netepčiau kaip įdaro, o tiesiog aptečiau tortą iš viršaus ir šonų?
Jei norėtumėte aptepti pakankamai storu sluoksniu – pusės normos; jei plonesniu – trečdalio 😉
Nerealiai skanus tortas!!
Kristina, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Sveiki,
kepiau torta. Biskvita dariau du kartus. Kruopsciai, zingsnelis po zingsnelio. Ir…rezultate- guminis blynas. Kodel? Ak kaip gaila.
Greta, man taip pat labai gaila 🙁 Deja, tačiau man labai sunku pasakyti, kodėl taip nutiko – aš šį tortą kepiau jau bent dešimt kartų ir su tokia problema nesusidūriau. Ar tikrai visus produktus tiksliai matuoji ir atidžiai laikaisi proporcijų? Galvoju, kad galbūt tame gali būti bėda, nors tai – tik spėjimas.
Labai labai gražus ir
skanus! Gaminime yra ką veikt, bet verta 🙂
Sveiki, renkuosi tarp dviejų jūsų tortuku. Galvoju apie šita ir juodaji princa.
Kaip manote, jeigu sujungčiau juos į viena? T.y. viena biskvitą pertepčiau kremu su rududu. Ar nesipjautu šie du skoniai? Ar geriau rinktis kažkuri viena ir neeksperimentuoti?
Lauksiu, jūsų komentaro, ačiū.
Sveika, Asta! Labai noreciau pasakyti, kad visada kepu ka nors is tavo blogo ir dar niekad nenusivyliau! Aciu!! Turiu klausima: kodel tavo recepte maziau grietineles ir zemes riesutu aviesto nei pas Ausra bloge? Tam yra kazkokios priezastys ar tiesiog pritruko ingredientu? Jei idara darysiu su 400g grietineles ir zemes riesutu sviestu nebus per skystas? Aciu! Lauksiu atsakymo 🙂
Supratau 🙂 matyt del to, kad zemes riesutu sviesto indelis yra 350g 😉
Šiandien kepiau is 1,5porcijos, kadangi skarda 28cm. Atrodo,kad pasiseke viskas labai puikiai, biskvitas purus. Ji dar trupuciuka sulaisciau juoda kava. Kremas pavyko itin sekminagai, suformavus banga, ta banga ir liko. Sokolado sukem pritrukau juodo sokolado, dariau su pienisku, bet tikiuosi,kad del to skonis nenukentes 🙂 Labai laukiu rytdienos, kada skanausim. Siaip labai megstu kepti, ypac tortus ir cia jau ne pirmas ir jusu blog’o. Visi alpsta nuo Rafaelo torto skonio. Tikiuosi, kad ir sis bus musu seimos favoritu. Kaip sako sviestas sviestuotas, tai cia sokoladas sokoladuotas 😀
[…] išbando receptus, kuriuos randa internete ar knygose. Šis šokoladinis velnio tortas keptas pagal Astos, iš Saulėtos virtuvės receptą. Ir turiu pasakyti, tikrai buvo verta jį bandyti! Vieną tokį ji iškepė pagal užsakymą, o […]
Ačiū labai už puikų receptą, tikslų, detalų aprašymą 🙂 Dukros 13 Gimtadienis buvo laaabai saldus 🙂
Gaminu vyro gimtadieniui, kuris bus uz poros dienu. Tikiuosi per ta laika susistoves ir skoniai susilies. Del biskvito buvau truputi skeptiskao nusiteikusi, bet kai iskepe, supratau , kad veltui nerimavau, gavosi sodrus, skanus ir tikrai dregnas,jokio papildomo sulaistymo net nesinorejo. Kremas irgi labai skanus. Kai paragausim – butinai parasysiu ar patiko.
Ačiūūūūūūūūūūūū! Eilinį kartą nenuvylė, visiems ir širdelės apsalo, ir akis džiugino. Tiesa nesigavo toks gražus kaip jūsiškis – mani kiek kreivokas, bet skonis nuo to nė kiek nenukentėjo. Tiek kremas, tiek biskvitas pavyko puikiai, nors, tiesą sakant, biskvitinį tortą gaminau pirmą kartą, buvau kiek išsigandusi, gal per sudėtingą uždavinį čia užsigriebiau, bet pasirodo, viskas gerai 😀 bus dar gaminamas ne kartą
Norejau paklausti koki jus nsudojate riesutu sviesta ar su riesutu gabaliukais ar vientisos mases?aciu
Sveiki 🙂 Kai reikia torto kažkokiai progai visada recepto ieškau Jūsų vloge..Nes visi su išsamiais aprašymais, nuotraukos tiesiog prašosi būti suvalgytos ???
Šį tortą kepiau Gruodžio 7-ajai dienai sūnaus 5-ąjam gimtadieniui. Nes kažkaip vaikams nekepsi su aguomomis ar šiaip kažkokio..tai mano manymu turėjo būti šokoladinis tortas ir ką?? Vaiku lėkštutės bubo tuščios.. ? o mano širdį džiaugsmas, kad jiems patiko ir aš nesuklydau pasirinkdama kepti šį toėya..Šiandien sausio 7diena ir aš vėl jį iškepiau, šį kartą savo gimimo dienai, palikau jį ramybėje iki sausio 9 ? Jau jaučiu burnoje jo skonį!!! Tikiuosi šį kartą po vaikų 10balų ivertinimo, sulauksiu tokio pat iš sao draugų ??? Žinoma, sveikinu su Naujais Metais, linkiu ir toliau kurti, kepti ir su mumis dalintis receptais!
O tuo paciu kremu galiu puosti torta, laikys forma pvz geles su antgaliais?
Laura, nors su nesu su konditeriniais antgaliais dariusi gėlių, tačiau šis kremas toks tvirtas ir gerai laikantis formą, kad neabejoju – puikiai tiks ir idealiai pavyks! 😉
Aciu uz atsakyma :))
Sveiki. Norejau paklausti ar iskepta biskvita reikia palaikyti orkaiteje pries istraukiant ar galima is karto isimti? Kai is karto isimu, truputi lyg sukrenta
Rita, biskvitams visada geriausia leisti atvėsti palengva, t.y. iškepusi praverkite orkaitės dureles ir leiskite vėsti po truputį 🙂
Sveiki,
aciu uz recepta 🙂 Kepiau pirma karta sunieno gimtadieniui, gavosi tobulai. Kremui grietinele suplakaiu atskirai ir po to atsargiai sumaisiau su sokolado ir riesutu sviesto mase 🙂 DAbar vaikai laukia savo gimtadieniu, kad ir jiem iskepciau toki pat torta 🙂 Biskvitas gavosi labai skanus, dregnas
Dar karta aciu uz recepta
Aliona, labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko puikiai! Ačiū, kad išbandėte; ir ačiū, kad grįžote pasidalinti atsiliepimais 🙂
Tortas vertas tokio pavadinimo ir pagyrų. Sodrus, šokoladinis, tvirtas, nepersaldus. Įvertins mėgstantys sunkius tortus. Man kepant biskvitas iškilo, o vėsdamas susmuko. Bet tai nesugadino nei skonio nei išvaizdos. Tešlos gavosi gausokai, tad kepiau 26 cm formoje. Biskvitą pjoviau į 3 dalis. Norėjosi šiek tiek drėgnumo, tad konditeriniu teptuku brūkštelėjau nesaldinta juoda arbata. Kremo užteko ir pertepti, ir šonams apglaistyti. Nežinau kaip turėjo atrodyti kremas ir kaip išsiplakti, bet plakiau kelias minutes, buvo tvirtas ir blizgus. Man patiko ir išvaizda, ir konsistencija. Šokoladinės šukės šį tortą papuošia nuostabiai- it tikrą rimtą tortų karalių. Tortas svėrė 2.3 kg, tad pakaks gausiam svečių būriui. Po nakties ištvėręs kelių valandų kelionę tortas buvo nuostabus! Kremas kiek suminkštėjo ir atsiskleidė visos skonių spalvos. Vyravo šokoladas, žemės riešutų skonis buvo ne itin ryškus. Tikriausiai dėl to,kad naudojau 72 proc. juodąjį. Ačiū už receptą! 10 balų be abejonės!
Gintare, nuostabu skaityti, kad viskas pavyko puikiai, o tortas pasirodė vertas dešimties balų! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais, labai tai vertinu ir labai džiaugiuosi 🙂
Sveiki,
Štai ir dar vienas išbandytas tortas iš jūsų svetainės. Gaminau vyro seseriai, tai liko labai patenkinta 🙂
Aš pati nesu šokoladinių tortų mėgėja, bet šiame labai skaniai derėjo riešutų sviestas.
Tiesa, mano nesigavo toks tamsus ir sodrus. Plius labai vargau kol išplakiau kremą. Manau, problema buvo tame, kad per anksti supyliau grietinėlę į šokoladą, nes jis nebuvo pakankamai atvėsęs, tad porą kartų nešiau į lauką, kad sustingtų(buvo 23.45 valanda nakties), bet vistiek tieķ nesutirštėjo, kad galėčiau aptepti šonus! Bet sustingo gerai!
Tad dar vienas pavykęs torčiuko receptas keliaus į mano receptų užrašinę 🙂
Ačiū!
Živile, labai džiaugiuosi, kad nepaisant nedidelių iššūkių, tortas pavyko ir patiko 🙂 Man jis taip pat pats gardžiausias iš visų šokoladinių tortų – būtent todėl, kad čia taip puikiai deri šokoladas ir žemės riešutų sviestas 🙂 Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais!
Dar pridėsiu, tai buvo mano pirmasis keptas šokoladinis tortas!
O dabar savo eilės laukia Rafaelo. Jį kepsiu rugpjūtį-sesės gimtadieniui.
Be abejonės tikrai pasidalinsiu patirtimi!
Ačiū, kad esat!
Tai Jums ačiū, Živile, kad pasitikite, išmėginate ir pasidalijate įspūdžiais! 🙂
Kas mėgsta šokoladinius, tai tobulas. Gaminom su vyru, gavosi puikiai 🙂
Toma, labai džiaugiuosi! Ačiū, kad pasidalijot komentaru 🙂
Ačiū už puikų receptą! 🙂 šiandien gaminau, vyras kadangi riešutų sviesto mėgėjas, tai jam iš viso kažkas nerealaus buvo 😀 tik spėju pertepimą per trumpai paplakiau, nes šiek tiek standesnis pas jus foto atrodo. Bet šiaip – super 🙂 o ir gamyba gana paprasta. Iš pirmo žvilgsnio viskas sudėtingiau atrodė.
Justina, džiaugiuosi, kad patiko! Tarp kitko, taip jau ir būna su tais tortais – kol skaitai, atrodo iššūkis, o kai pradedi gamint, ima ir pasigamina kažkaip visai ne per daug sudėtingai 🙂
Labai norėčiau taip gražiai torto šonus papuošti. Bet iškilo klausimas, kaip ką tik ištirpintas šokoladas, pabuvęs virš garų, gali būti mažesnės nei kambario temperatūros?
Rasa, truputį pacituosiu receptą: „3. Energingai išmaišykite pusiau ištirpusį šokoladą, kol jis ištirps visas ir gausite lygią, vientisą ir pakankamai tirštą masę.” 🙂 Šokoladas nėra visai ištirpinamas, tik pusiau, ir toliau maišomas, kol ištirpsta visas, – taigi, ir jo temperatūra būna mažesnė. Iš tiesų šį torto papuošimą paruošti labai lengva, pamėginkite! 🙂
Kepiau šiandien keksiukų pavidalu 🙂 sužavėjo, kad biskvitas sodrus ir drėgnas (patinka man tokie!), kremas irgi puikiai tiko. Užskaitau, reikės kada ir tortą pagaminti 🙂
Asta, džiaugiuosi, kad patiko! Būtinai pagaminkite ir tortą, jis nuostabiai sodrus ir labai šokoladinis, toks tikras nuodėmingas tortas 🙂
Noriu paklausti Jūsų nuomonės – turiu 18 cm skersmens kepimo formelę ar geriau kepti 2 mažus biskvitus iš nurodytos normos, ar vistiek vieną, tik ilgiau kepti? Ir jeigu du – ar daryti po vieną porciją iš pusės normos, ar nieko kad dalis tešlos „pasėdės”, kol kepsiu pirmą biskvitą?
Migle, aš kepčiau per du kartus, o antrajai daliai leisčiau „pailsėti”, kol keps pirmoji – viskas turėtų pavykti puikiai 🙂
Sveiki! Planuoju kepti šį tortą artėjančioms šventėms, kadangi tortus kepu retai, iškart turiu keletą klausimų:
1. Biskvitams reikalingas labai didelis cukraus kiekis. Ar nukentėtų biskvitų kokybė cukraus kiekį sumažinus perpus?
2. Ar svarbu, koks bus žemės riešutų sviestas – glotnus ar traškus?
3. Ar išeitų dalinti biskvitus į keturias dalis?
Ačiū iš anksto už atsakymus 🙂
Rūta, pamėginsiu atsakyti į klausimus:
1. Cukrus torto biskvitui suteikia ne tik saldumą – nuo jo kiekio priklauso ir torto drėgnumas (todėl labai dažnai brownie kepami su kosminiu kiekiu cukraus – bet jie laaabai drėgni), iškilimas, purumas. Žinoma, galite sumažinti cukraus kiekį, bet kartu daugiau ar mažiau keisis ir biskvito tekstūrą. Aš pati mažinčiau bent ne per pusę, o iki 200 g.
2. Visada renkuosi glotnų riešutų sviestą – rekomenduoju tokį ir rinktis 🙂
3. Į keturias dalis padalinti gali būti sunkoka, bet į tris – tikrai turėtų pavykti. Šiaip ar taip, kai iškepsite biskvitą, tiesiog įvertinkite pagal realų vaizdą ir dalinkite į tiek, kiek pavyks. Atitinkamai ir kremo sluoksniai tarp biskvitų bus plonesni arba storesni.
Sėkmės!
Norėjau pasiteirauti, kokios firmos rekomenduotumėte naudoti riešutų sviestą? Niekada nesu jokio riešutų sviesto ragavusi, tad nesinori apsirikti ir įsigyti ne patį tinkamiausią variantą…
P.S.
Komentaruose skaičiau, jog kai kam nesigavo biskvitas, pasileido riebalai ar tapo guminis. Nekepiau aš dar šio biskvito, bet iš kitų kepinių patirties, manau, jog problema būna tada, kai kambario temperatūros sviestą sumaišo su šaltais kiaušiniais. Tad iš šaldytuvo išėmus sviestą, tuo pačiu metu reikėtų išimti ir kiaušinius, kad viskas vienodai šiltų.
Aurelija, ne toks svarbus yra konkretus prekės ženklas, kokia svarbi yra riešutų sviesto sudėtis – į ją ir žiūrėkite. Sudėtyje neturėtų būti nieko kito, apart riešutus, žiupsnio druskos 🙂 Man pačiai labai patinka lietuvišti „Sviesto sviestuoto” ir „Orivego” riešutų sviestai, bet net prekybos centrų lentynose yra ir daugiau prekės ženklų su gera sudėtimi 🙂
P.S. Pastebėjimas dėl produktų temperatūros labai teisingas ir pritaikomas bene visiems kepiniams – visų ingredientų temperatūrą turėtų būti vienoda 🙂
Dėkoju už atsakymą dėl riešutų kremo :), be jo tikrai nebūčiau išsirinkusi tokio, kuriame nėra palmių riebalų ar kitokių priedų. Kepiau šį tortą Kalėdoms. Biskvitas iškepė puikus – saldus ir drėgnas. Kremas, turbūt lengviausiai pagaminamas kremas, koks tik begali būti. Šokolado šukės taip pat pavyko. Viskas pavyko, tik nežinau ar kažkur praleidau, o gal ir nebuvo paminėta, jog tortą, išėmus iš šaldytuvo reikia kurį laiką palaikyti kambario temperatūroje, kad atšiltų ir būtų tortas, nes kitaip jis labai kietas ir sunkus, visai netortiškas, o labiau kaip koks padžiūvęs pyragas… Nepaisant to, skonis – geras, labai dera kremas su biskvitu. Tik antrą kartą nebekepčiau vien dėl to, jog nepatogu kaskart išėmus iš šaldytuvo laukti, kada gi jis atšils ir pavirs į tortą :).
Aurelija, prie aprašymo esu paminėjusi, kad tortas yra labai tvirtos konsistencijos, bet neakcentavau to dar ryškiau, kadangi mums ta konsistencija nė karto nesukėlė kažkokių nesklandumų, nuoširdžiai, net nepagalvojau, kad gali reikti jį palaikyti kambario temperatūroje prieš patiekiant, – nors ir tvirtas, mes jį visada valgome iškart, o gaminau jau daug kartų 🙂 Bet puikiai suprantu, kad jis tikrai labai skiriasi nuo drėgnų, minkštų ir purių tortų, jis tikrai net labai kitoks. Na, bet labai džiaugiuosi bent jau tuo, kad skonis patiko, tai – svarbiausia 🙂
Ji reiktu pervadinti, nes jis nesokoladinis, o zemes riesutu tortas, visa skoni pagrinda sudare jo, o ne sokolado.is 10 galu ivertinciau 8, numeta pavadinimas, nes neatitinka.
Na, jei jau taip skaičiuotume, tai tortui reikia 450 g juodojo šokolado ir 50 g kakavos, tuo tarpu riešutų sviesto – 350 g 😀 Bet sutinku, kad riešutų sviesto skonis čia jaučiasi intensyvus.