Labas, mano mielas skaitytojau,
žinai, mano gyvenimas beprotiškas. Be to, kad vieną dieną ėmėm ir susikrovėm lagaminus bei išskridom už jūrų marių; be to, kad dabar gyvenam visiškai kitur, visiškai kitaip ir visiškai kitu ritmu; be to, kad ir šiaip kartais važiuoja stogas… nusprendėm, kad beprotystės dar negana. Jei jau šokti nuo skardžio, tai bent nuo aukščiausio… ar ne? Gal spėsim išskleisti sparnus?
Aišku, kad spėsim. Ir apsklęsim daugiau nei kada galėjom įsivaizduoti.
Tai štai. Tik norėjau Tau pasakyti, kad, matyt, kuriam laikui prapulsiu iš „Saulėtos virtuvės”. Gal net iki pačios metų pabaigos, o gal ir iki kitų metų pradžios, bet, žinok, kad tikrai jos nepamiršiu. Tikrai nepamiršiu Tavęs. Jau ir dabar savo eilės laukia šūsnis paruoštų receptų, kuriais nekantrauju pasidalinti. Juk laikas bėga tikrai labai greitai, tiesa? Šypt.
Su saulėtais linkėjimais ir šokoladiniais keksiukais,
Asta
Skonis: 10/10. Jei mėgstate sodriai šokoladinius, burnoje tirpstančius skanumynus, būtinai išsikepkite šių keksiukų. Jie labai drėgni, o jei valgysite dar netvėsusius, vidus bus lyg kremas, tokios tikrai nuostabios konsistencijos. Išbandykit!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Gavau iš draugės B.
Šokoladiniai keksiukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 g tikro juodo šokolado
300 g sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų
Kremui*:
75 g juodojo šokolado, smulkinto
75 g pieniško šokolado, smulkinto
175 g žemės riešutų sviesto
185 g riebios grietinėlės (36 proc. riebumo)
GAMINIMO EIGA
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais iš ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje.
2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su tirpintu šokoladu.
3. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
4. Į kiaušinių plakinį suberkite išsijotus miltus.
5. Supilkite šokolado masę ir išmaišykite iki vientisos masės.
6. Paruoštą masę uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve dvi valandas.
7. Po dviejų valandų tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų kepimo formeles.
8. Kepkite iki 240˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.
9. Patiekite šiltus arba, jeigu patiekiate šaltus, galite paruošti kremą papuošimui.
10. Kremui abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
11. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišykite žemės riešutų sviestą.
12. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakite, kol gausite purų ir tvirtos konsistencijos kremą.
13. Paruoštą kremą dėkite į šaldytuvą valandai. Po to sukrėskite į konditerinį maišelį ir papuoškite keksiukus.
14. Skanaus!
* jeigu keksiukus patiekiate šaltus.
38 komentarai
Nuostabios nuotraukos!!!
Ačiū! 🙂
mane labai žavi žmonių drąsa, kurie sugeba kardinaliai pakeisti savo kasdienybę ir prisipažinsiu, bet pavydžiu ryškiai baltu pavydu 😉 tavo įrašai įkvepiantys ir be galo skanūs – ačiū, kad daliniesi ir sėkmės kylant aukštyn 😉
Oditėle, ačiū už gražius žodžius ir palaikymą 🙂
Kuo didžiausios sėkmės ir džiaugsmo, bei to nepakartojamo jaudulio , kuris užplūsta tuomet, kai žvilgtelį į tai, ką, rodos, tik ką nuveikei ir net aikteli iš nuostabos supratęs, kad esi drąsesnis, nei kada būtum galėjęs pagalvoti 🙂
Su nekantrumu lauksiu naujų įrašų- jie visuomet pamalonina ne tik akis, bet ir praskaidrina dieną ! 😉
Linkėjimai !
Labai ačiū, Viktorija! 🙂
Linkiu sėkmės ir labai labai labai lauksiu kitų tavo įrašų 🙂
Daiva, ačiū! 🙂
Kviečiu prisijungti prie smagaus žaidimo „Vienuolika” http://prieskoniopasaka.blogspot.com/2012/12/zaidimas-vienuolika.html
Sveika, Asta. Nuostabūs tavo įrašai ir nuotraukos tikrai įspūdingos. Bet šį kartą aš apie žaidimą, kuris ką tik prasidėjo ir tikrai dideliu greičiu plečiasi tarp visų blogerių. Gal nori pažaisti taip pat? http://geravirtuve.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html
Kviečiu pažaisti. Užsukite pas mane sužinoti taisyklių http://baltojeleksteje.blogspot.com/2012/12/zaidimas-11.html
Neringa, Dalia, Justyna, labai dėkoju už kvietimus prisijungti prie neabejotinai smagaus žaidimo 🙂 Kadangi buvau kuriam laikui atitrūkus nuo virtualaus pasaulio, sudalyvausiu kiek pavėluotai 🙂 Tikiuosi, jau greitai!
Dieeeeviški keksiukai! Ačiū už nerealų receptą! Dar nė vieni šokoladiniai keksiukai nesigavo toookie puručiai, drėgni ir be galo skanūs!
Aušra, labai smagu girdėti. Nėra už ką! 🙂
Ar po to, kai tešlą ištraukiam iš šaldytuvo, ji turi būti kieta ir lipni? ačiū
Bite, tešla būna tirštesnė, bet tikrai ne kieta 🙂
Viskas gerai, ji nebuvo kieta, tik labai tiršta. Gal čia šaldytuvas perdaug šaldo
Labas rytas,perskaičiusi tiek nuostabių komentarų nesusilaikiau neišbandžiusi.Iš to didelio noro paragauti šių keksiukų neįdėjau į tešlą cukraus.:D
Bet nieko gal ir gerai,nes man saldumo pakako,kurį davė šokoladas ir kremas;)
Ir galiu pasakyti,kad tikrai šis receptas vertas tiek pagirų.Net vyras gyrė,paragavęs vieno zyzė ir dar vieno,ir dar,ir dar,ir dar…:D
Super rekomenduoju išbandyt visiem!
O Tau Astule,ačiū,kad papildei mano mėgstamiausių keksiukų sąrašą šiuo receptėliu!:)
Simona, nėra už ką 🙂 Ir labai džiaugiuosi, jog Jūsų šeimai keksiukai patiko 🙂
labas grazios nuotraukos
labas
Labai ačiū už gerą žodį nuotraukoms 🙂
Ačiū už nuostabius šokoladinius keksiukus. Skonis iš 10 balų 12 balų. Tokių skanių keksiukų gyvenime nevalgiau. Šalti skanūs, bet karšti nerealūs.
Ačiū
Nuostabu skaityti tokius komentarus! Ačiū! 🙂
Sveiki, ar butinas tikras juodas sokoladas? Turiu daaauuuuuug, va tieeeeek va sokolado, bet jis neatrodo labai jau juodas.. bet ir ne pieniskas :)) kaip manot, tiktu?..
Paprastiems šokoladiniams keksiukams tiks ir toks, kokį turite. O jei norite to kreminio efekto, jei ruošiatės patiekti keksiukus dar šiltus, ir jei norite, kad keksiukai būtų sodriai sodriai šokoladinio skonio, tuomet tikrai patarčiau naudoti gerą kokybišką juodą šokoladą 😉
Sveiki, Asta. Išbandžiau ir aš šį skanėstą. Keksiukai tikrai neblogas, o kremas nuostabus…Keksiukams iki puikumo trūko drėgmės, bet gal čia tik mano orkaitė taip kepa?..Ar tikrai kepti 240 laipsnių temperatūroje? Pirmieji net spėjo šiek tiek apskrusti ir viduje buvo per sausi…Su kremu, kuris tikrai neatsivalgomas, viskas labai liux…Todėl ir aš rašau 10 😉
Ilona, šių keksiukų esmė ir yra tokia – jie kepami labai aukštoje temperatūroje, bet labai trumpai. Išorė iškepa, o viduje jie lieka tokios kreminės konsistencijos. Beveik „lava cake” 🙂 Kita vertus, visos orkatės kepa tikrai skirtingai, tai atsižvelgiant į pirmą kartą, kitą kartą Jūsų vietoje tiesiog sumažinčiau temperatūrą iki, pavyzdžiui, 210 C 🙂
Nerandu tokio skanaus zodzio isreiksti tiems skaniems keksiukams 🙂
Laura, nuostabu girdėti tokius puikius vertinimus, ačiū! 🙂
Kepimo milteliu kaip supratau nereikia, taip?
Taip, nereikia 😉
ruosiuos velykoms kepti siuos keksiukus.sakykit ar tiktu akytasis sokoladas? ar jis istirps? nesusoks I gumuliukus?
Sveika, rasau, nes sie keksiukai mane baigia is proto isvesti! Kartais gaunas puikus o kartais visiskas snipstas, nors darau ta pati ka dariau! Neiskyla, subliuksta. Teslos tiesa gaunasi gerokai daugiau nei reikia, kur gali buti klaidos? Gal perdaug kiausinio? Gal galite parasyti gramais kiek reikia kaiusinio? Ir ji labai sukieteja laikant saldytuve, spalva ne tokia sodri sokoladine o sviesoka. Buciau labai dekinga uz izvalga!
Mano pirmi pavykę keksiukai – sodraus skonio ir drėgni viduje 🙂 Tik cukraus iš įpročio be reikalo pamažinau, super skanūs.
Laima, labai džiaugiuosi! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂
Sakykite ob ia nereikia jokių kepimo miltelių?Iškils ?
Jurgita, šie keksiukai savo tekstūra labiau primena lava cake – skystus šokoladinius pyragėlius. Jie labai drėgni, sunkūs, sodriai šokoladiniai, jų vidus kone kreminis. Todėl kepimo miltelių čia nereikia būtent dėl keksiukų pobūdžio 🙂