Ir staiga praėjo visos šventės.
Taip labai lauktos Kalėdos, tiek planuoti Naujieji.
Linkėjimai visiems išsakyti, dovanėlės išdovanotos, o gautosios – išpakuotos, buvę nukrauti lūžtantys stalai atrodo tokie tušti (ir, laimė, pagaliau), ir net televizijoje tik reklamos liko šventinės – pam param, laikas rūpintis dovanomis Kalėdoms! Nei juoktis, nei verkt.
O aš dar kartą supratau, kad dažnai laukimas būna tikresnis, geresnis ir džiugesnis nei tai, ko sulaukiam. Kalėdinė nuotaika ir švenčių laukimas, kurie mane ištikimai lydėjo jau nuo lapkričio, Kūčių vakarą kažkur pabėgo, išsisklaidė, paliko mane vieną ir pasimetusią… liūdną. Su pasižadėjimais kitais metais nieko nesitikėti, nes tuomet net mažutis kažkas atneš didžiulį džiaugsmą.
Bet tie pažadai… Tokie maži ir dideli, ir visi iki vieno beprotiškai trapūs. Svajonės, kartais ranka pasiekiamos, bet vis tiek liekančios tik svajonėmis. Dėl kažkokio sunkiai suvokiamo (ne)reikšmingo „bet“ ar „nes“.
Šių Naujųjų naktį vėl nevalingai sau pasižadėjau visko tiek ir va šitiek. Pažadukė. Mūsų daug tokių, ar ne?
Todėl linkiu labai labai nuoširdžiai – linkiu Jums ir linkiu sau – kad tie pažadai, išsikelti tikslai ar sugalvotos svajonės šiais metais įgytų realų pavidalą. Kad kiekvienam pavyktų ištesėti bent vieną sau duotą pažadą. Kad bent vienas tikslas būtų pasiektas. Kad bent viena mažutė svajonė būtų įgyvendinta.
Ir kad nuo šios akimirkos – taip taip, nuo dabar – pradėtume tikėti, jog viskas yra įmanoma.
Aš galiu. Ir Tu gali.
Daugiau optimizmo!
Šypsotis, šypsotis, šypsotis 🙂
Tikėti.
Skonis: 9,5/10. Pirmą kartą mano gamintą tortą kažkas pavadino… prabangaus skonio. Tortų tortu. Tikru tortu – lyg geram restorane. Die, tokių komplimentų dar nei vienas tortas tikrai nebuvo sulaukęs. Todėl nuo Kalėdinio stalo, visai ne stebuklas, nyko greitai ir skaniai, labai labai skaniai! 🙂
Aš pati galėčiau didžiausius pagyrimus sakyti ir brownie pagrindui – jis tokio sodraus, tokio labai šokoladinio, tokio tirpstančio burnoje skonio… Tiek ir sūrio kremui – jis, priešingai, labai švelnus ir labai kreminis.
Ką dar galiu pasakyti? Nuostabus duetas! Plojimai! 😀
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Kepykloje nr. 5 ir SM
Sūrio - brownie tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Brownie:
240 g juodojo šokolado
200 g sviesto
2 arb.š. vanilės esencijos
4 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 puodelis miltų
1 valg.š. kakavos miltelių (naudojau šokoladinę kakavą)
1 valg.š. tirpios kavos
1/2 arb.š. druskos
Sūrio masei (cheesecake):
450 g mascarponės (ar kitokio cream cheese)
250 g pertrintos riebios varškės ar neriebios grietinės (naudojau varškę)
1/2 – 1/3 puodelio cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
3 kiaušiniai
Šokoladinei glazūrai:
150 g šokolado
2 valg.š. grietinėlės
2 valg.š. vandens
GAMINIMO EIGA
Brownie pagrindo paruošimas.
Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Kepimo popieriumi iškloti apvalią išardomą 20 cm skersmens (aš naudojau 22 cm. skersmens) formą ir bet kokią kitą panašaus dydžio kepimo formą (Kodėl? Nes iš brownie skirtų produktų gauname 2 nurodyto dydžio skersmens torto pagrindus. Vieną iš jų panaudojame pagrindui, iš kito paruošiame torto papuošimus, o likusius gabalėlius skaniai suvalgom. Jei norime tik pagrindo tortui, brownie skirtus produktus dalinam per pusę).
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Sudėti vanilės esenciją ir cukrų, ir išplakti mikseriu apie 2 min. Po vieną į masę įplakti kiaušinius.
Persijoti miltus su kakava, kava ir druska. Mediniu šaukštu ar mentele sumaišyti miltus su šokoladine mase.
Sudėti gautą masę į apvalią formą, užpildant į aukštį 1,5 cm. (tam reikės maždaug pusės visos gautos masės). Išlyginti paviršių, pastuksenti į stalo paviršių, kad išeitų oro burbuliukai. Likusią masę sudėti į antrą formą ir kepti abi 15–20 min. Patikrinus mediniu pagaliuku ar iškepė, turite matyti keletą lipnių trupinių ant pagaliuko.
Iškeptus brownie visiškai ataušinti.
Sūrio masės (cheesecake) paruošimas.
Išplakti mascarponę su varške ir cukrumi iki vientisos lygios masės. Sudėti vanilės esenciją. Toliau plakant pačiu mažiausiu greičiu ar tiesiog rankomis, įplakti po vieną kiaušinius. Kuo mažiau masė plakama sudėjus kiaušinius, tuo daugiau šansų turėti gražų sūrio tortą be įtrūkimų ir išsipūtimų.
Pašalinti nuo formos su brownie sienelių kepimo popierių ir supilti varškės įdarą ant ataušusio brownie pagrindo. Hermetiškai apvynioti formą su folija ir patalpinti formą su cheesecake‘u į didesnę formą, į kurią įpilti karšto vandens iki pusės formos su cheesecake‘u sienelių aukščio (tokiu būdu sukuriant vandens vonelę).
Kepti apie 40–50 min., patikrinant ar iškepė – jeigu lengvai krestelėjus tik nedidelis plotelis įdaro viduryje linguos, kaip želė, reiškia cheesecake‘as iškepęs.
Apipjauti peilio ašmenimis tarp formos sienelių ir cheesecake‘o šonų, kad išvengti galimų įtrūkimų auštant.
Ataušinti jį 1 val. kambario temperatūroje ir ne mažiau 6 val. šaldytuve.
Papuošimas.
Atšaldytą tortą išimti iš formos ir padengti glazūra (glazūrai visus produktus ištirpinti vandens vonelėje).
Atšaldytą brownie, iškeptą atskirai, supjaustyti nedideliais bet kokios formos gabaliukais ir papuošti jais torto viršų. Kadangi tortas Kalėdinės – tortą papuošiau meduolių formele išspaustomis eglutėmis.
46 komentarai
liuks liuks liuks. smagu, kad patiko, tikrai tikrai tikrai 🙂
man irgi tas brownie – toks… labai labai. gal ne Pats Pačiausias tarp brownie, bet labai puikus – visas atliekas smagiai sučiaumojau ,)
o tavo įžanga.. ak, kaip norėtųsi, kad tie pažadai, tyliai užmegzti sąmonės kampučiuose, imtų pildytis. ne nuo rytoj, o nuo vakar. ar – nuo šios akimirkos.
tik man, kartojusiai, jog naujieji – jokia ne šventė, kažkaip taip neįvyksta. dėkuidie, visada yra rytojus.
šiltų.
Aš irgi jį dariau, aš irgi jį dariau.
Aš irgi likau juo patenkinta )
Man su pažadais turbūt paprasčiau. Nieko sau nežadėjau, ir net nesusimąsčiau apie tai.
Bet kokiu atveju, linkiu sekmės )
jule, aš taip pat džiaugiuosi, patikėk, labai labai – kad ir man patiko, ir visiems taip patiko 🙂 Didelis privalumas, ypač, kai kalba apie kalėdinį šventinį stalą sukas 😀
Aš šiemet nuo Naujųjų taip pat norėjau pabėgt, pasislėpt ir apsimest, kad jų išvis nėra. Bet aišku nieko tokio nepadariau, ir vėl sau daviau tūkstantį pažadų, išties jau tą pačią akimirką mintyse iš savęs besišaipydama – ei, Asta, ko juokini save, jau rytoj tie pažadai bus sulaužyti, pamiršti ir… Aha, gerai, kad visada yra rytojus 😀 Taip ir gyvenam – tik planuodami ir planuodami. O įgyvendint viską „pradedam” nuo Naujų metų, nuo pirmadienio, nuo rytojaus… Kartais pikta net, bet tikriausiai reikia su tuo tiesiog susitaikyt.
Ačiū Tau 🙂 Ir tau šiltų, jaukių bei… su mažais stebuklėliais, kurie džiugintų širdį 🙂
Nolita, taip taip, tu jį irgi darei, aš mačiau 🙂
Dėl pažadų – gal taip ir geriau. Kai nežadi, netenka ir nusivilt, kai neįvykdai. Bet, kita vertus, tada prarandi ir tą galimą džiaugsmą, kai (jei) pažadą įvykdai, tikslą pasieki.
O sėkmę priimu išskėstom rankom ir tvirtai laikau – ačiū 🙂
Asta, net seiles nutiso pamacius sita torta… Kopijuoju recepta ir reiks bandyt kept. Mane vienintelis neraminantis dalykas, kad jo iskepus iskart valgyt negalima :)) As paprastai neistveriu ilgai 🙂
AJ, dėkui 🙂 Bėda tikra su tuo laukimu, žinau 😀 Tuomet patarčiau kepti kuo vėliau vakare, kad išėmus iš orkaitės norėtųsi kuo greičiau į lovą 😛
>> ir vėl sau daviau tūkstantį pažadų, išties jau tą pačią akimirką mintyse iš savęs besišaipydama – ei, Asta, ko juokini save, jau rytoj tie pažadai bus sulaužyti, pamiršti ir… Aha, gerai, kad visada yra rytojus 😀 Taip ir gyvenam – tik planuodami ir planuodami. O įgyvendint viską “pradedam” nuo Naujų metų, nuo pirmadienio, nuo rytojaus… Kartais pikta net, bet tikriausiai reikia su tuo tiesiog susitaikyt.
todėl šįmet (regis, ir praeitąmet) nerašiau tų pažadų popieriuje. nes jie tokie patys jau metų metus, žinai, kartais apgalvojami ir metų bėgy ar, ką čia slėpt, kiekvieną dieną .D bet žmonėms taip tikriausiai paprasčiau – susigalvoti kažin kokį atskaitos tašką, nuo kurio Viskas Bus Kitaip. juokingi mes padarėliai, ar ne?)
tu juk žinai, kad gali visus tuos pažadus išpildyti. o man gi kartais net ima rodytis, jog taip tiksliai neišsakyti jie pildosi labiau nei sukonkretinti – gal todėl, jog tiksliai išdėstyti jie regisi it kokia prievolė, sunkumas, nepasiekiamybė? <– oi oi, vėl turbūt miego man stinga, kad tokiu dalykus rašinėjo. atsiprašau, nebefloodinsiu ,) bet tu gali tu gali tu gali .))
Nesijaudink, mano blog’as flood’ą ir toleruoja, ir netgi juo džiaugiasi, todėl prašom – į valias 🙂
O aš šiais metais – net nusijuokiau perskaičius – kaip tik pirmąkart gyvenime norus išreiškiau žodžiais – ant popieriaus lapo. Nes viena draugė sakė, kad tokiu būdu mūsų likimas kaip tik susikoncentruoja būtent ties tomis svajonėmis. O kai neužrašom, jos ir skrajoja kažkur tiksliai neapibrėžtos, todėl neišsipildančios…
O iš tiesų tai tikrai – kodėl turėtų viskas priklausyti nuo dienos (nakties), kada davėm sau pažadą? Nuo to, ar jį užrašėm, ar tik laikom širdies kamputy?
Viskas priklauso nuo mūsų. Kaip sakai, aš žinau, ir tu juk žinai, kad pažadus išpildyti mes galim visi – tik suimam save į rankas, pasirenkam teisingą kryptį ir judam ja. Jei užteks noro ir valios, ties tikslu (jau pasiektu) uždėsim varnelę 🙂
Bet ne viskas ir ne visada yra (atrodo) taip lengva, kaip atrodo (yra) 🙂
>> Nes viena draugė sakė, kad tokiu būdu mūsų likimas kaip tik susikoncentruoja būtent ties tomis svajonėmis.
mane irgi to mokino draugė. bet nebūtina užrašyti – svarbu tik labai labai su-si-kon-cen-truo-ti į tai, ko nori. ir tada Pasaulis jau sugalvos, kaip tau tai duoti ,)
o žinai, kas sunkiausia su tuo tikslu – ogi jį išsikelti. nes kada nėr tikslo, tai ir kryptį pasirinkti gana problematiška ,)
Arba kai jų per daug, ir tuo pačiu metu norisi eiti ir kairėn, ir dešinėn 🙂
Žinai, dabar pasakei ir susimąsčiau – juk išvis puiku yra tai, kad mes turim tikslų, turim svajonių, turim sau ką žadėti. Ir ne taip jau svarbu, ar tuos pažadus/svajones/tikslus įgyvendinsim šiandien, ar rytoj, ar dar po dešimt metų sau tą patį kartosim. Nei jei jų išvis neturėtume, argi nebūtų liūdna? 🙂
tikrai puiku – daug puikiau nei gyventi kažkokioj murzinoj niekumoj be norų svajonių troškimų, kad ir sunkiai įsivaizduojamų. tik man va pastaruoju metu tokia egzistencinė krizė užėjo – nežinau, ko noriu; nežinau, kur einu; nežinau, kodėl.
nežinau, ar noriu todėl, kad įtikinau save, kad noriu, ar iš tiesų noriu (gudriai susukau, ane :D?).
Gudruole 😀
Būna. Kartais, o kartais ir dažnai. Egzistencinės krizės ar durniscencinės – ir tokių būna. Mane šiandien tokia užpuolė…
Bet kaip kad sakė vienas išmintingas žmogus, dėkuidie, visada yra rytojus 😉
šitą išsitatuiruot reik 😀
O tatuiruotės visai norėčiau… 😀
Uj, koks gėris… Iš tolo galima užuosti, kad nerealus čia daiktas… Copy paste’inu į savo receptų knygą, ir laukiu pirmos išaušusios progos jam (gi nekepsi tokio nuodėmingo pyrago be progos:))
Inga, puikus pasirinkimas 😉 O žinai, kartais penktadienio vakaras gali būti puiki proga, kai jokių tradicinių progų nebelieka 🙂
Linkiu greičiau išmėginti, paragauti ir būtinai pasidalinti įspūdžiais! 🙂
Nu ką gi – dalinuosi:). Iš tikrųjų, nelaukiau jokių ypatingų progų: sulaukiau savaitgalio, ir pašoviau tortą kepti:). Viskas super: visi gyrė, torto gabaliukus graibstė… Aš visaip kaip stengiausi per daug nešlemšti (vis dar tuos papildomus kg bandau mesti), bet kaip visada ta kova su savim tokia į vienus vartus gavos.
Tik aš nekepiau dviejų brownių – neturiu tiek formų, o atskirai tingėjau kepti. Bet brownio produktus mažinau ne 50, о 25%. Ai, ir dar… Nesupratau, ką ten reikia daryti su tom vandens vonelėm, tai kepiau paprastai be jokių vandenų – lyg tai nepasigadino nuo to skonis.
achhh, norėčiau pasikonsultuoti, tai čia parašysiu :))
kitą savaitgalį švenčiu gimtadienį ir norėčiau padaryti kokį skanų tortuką, bet niekaip negaliu išsirinkti.. pas tave visi tookie dailučiai ir skanučiai atrodo :)) gal ką patartum? :)) žinau, kad žmonių skoniai skirtingi, bet vis tiek praverstų patarimas, nes niekaip negaliu išsirinkti 🙂
Oi, Migle, koks subtilus klausimas 🙂
Pirmiausia – sveikinu su artėjančiu gimtadieniu 😉
Na, o apie tortukus – tai čia jau tikrai kiekvienam skirtingai. Iš esmės įvairiausiems skoniams iš patirties sakau, kad įtinka puikiai „Raffaello” tortas (čia kaip ir būna, kad kokosai žmonėms nepatinka, o saldainiai šitie – taip! :D), taip pat toks laiko patikrintas ir visada pavykstantis yra „Medaus” tortas. „Snickers” tortas patiktų tokių gana riebių ir sunkesnių tortų mėgėjams. „Jogurtinis musas” – lengvutis, purutis, vasarinis ir patiks tiems, kas mėgsta daug grietinėlės ir mažai tešlos 😀 Šis – sūrio ir brownie tortas – taip pat labai labai skanus ir tokio kitokio, prabangesnio skonio, na, kažkas tarp labai prabangaus pyrago ir torto 🙂 O jei mėgstat kreminę varškę, siūlyčiau ir „Snickers tortą su šokoladukais”, kurio skonis taip pat super-duper ir labai daug pagyrų sulaukęs yra 🙂
Va kiek daug prirašiau, o didžiulės naudos tikriausiai ir nėra… bet tikiuos, kad vis tiek kažką išsirinksi ir savo pasirinkimu bei rezultatais pasidalinsi 🙂
Na, šiandien dariau 🙂 Dabar stingsta šaldytuve, o ryte bandysiu glazūruot. Tik truputį per saldi varškės masė man gavosi, gal cukraus mažiau reikėjo arba varškės netinkamos (naudojau Maskarponę 77% Vilkyškių sūrių, 190g tik 3,5 lt, ir rikotos varškę) o šiaip kiek iš trupinukų spėjau paragaut, tai skanus labai 😀
Dėl saldumo – labai jau subtilus dalykas… aš kaip smaližė didelė, man per saldu retai būna 😀 Bet naudoju aš visad paprasčiausią liesą varškę, kurią labai kruopščiai pertrinu blenderiu 🙂
Tikiuos, galutinis rezultatas nė trupučio nenuvils, laikysiu kumščius! 😉
Be galo skanus gavosi 😀 Man tai jo saldumas kaip tik, tik kažkaip gavosi per mažai varškės (gal taip tik atrodė, nes brownie storesnis sluoksnis arba forma platesnė) 😀 Visiems, kuriems teko garbė jo paragauti, irgi be galo patiko 😀
Justina, džiaugiuosi 🙂
O gal tu visą brownie masę naudojai pagrindui? Nes aš, kaip ir rašiau recepte, dalį jos iškepiau atskirame inde „šiaip pakramtymui”, arba galima kepti tiesiog iš pusės normos – tuomet gaunasi tinkamas pagrindo dydis/storis 🙂
Oj, mergaitės, reikia pabandyti šitą dalyką!
Skanaus! 🙂 Džiaugiuosi, kad vilioja pabandyti :))
Oi, kaip noriu tokio torto…
Asta, nelabai surpatau šitos dalies „Hermetiškai apvynioti formą su folija ir patalpinti formą su cheesecake‘u į didesnę formą, į kurią įpilti karšto vandens iki pusės formos su cheesecake‘u sienelių aukščio (tokiu būdu sukuriant vandens vonelę).
Kepti apie 40–50 min., ….” Tai reiškia, kad viską sudėtėti į orkaitę, ar „kepti” ant viryklės??
Ne ne, Živile, kepti reikia orkaitėje, žinoma 🙂 Tą didesnį kepimo indą su mažesniuoju kepimo indu, „plaukiojančiu” didesniajame, reikia dėti orkaitėn ir jau ten kepti 40 – 50 minučių 🙂
Sėkmės gaminant tortą ir skanaus! 🙂
o kas tie balti papuosime, jei ne paslaptis?
Žinoma, jokia paslaptis – baltas šokoladas, peiliu „patarkuotas” drožlėmis 🙂
ir aš išbandžiau šį skanėstą. Gamybos bijojau kaip velnias kryžiaus, žiūrėdavau į foto kiekviena proga kai tik reikėdavo torto, informaciją rinkau visuose blog’uose, forumuose, nes šįkart, Astute, buvo neaiškumų su ta vandens vonia 🙂 Ir savo gimtadieniui (per du seilės varvinimo metus) išdrįsau 🙂 o pasirodo viskas paprasta- jei skarda neišardoma, tai nereikia ir folijos, tiesiog įdėti skardą su pyragu į didesnį indą su vandeniu. Žodžiu- torčiukas- IDEALUS, skonis superinis. Visi ragavę liko sužavėti ir prašė recepto 🙂
Ilona, kitą kartą tiesiog drąsiai klausk – visada atsakysiu ir padėsiu, kuo tik galėsiu 🙂 Na, bet kokiu atveju, džiaugiuosi, kad tortas pasisekė puikiai ir sužavėjo ragavusius 😉
O kas tos baltos drožlės?
Baltas šokoladas 🙂
Oho, o kas čia per toks sniego baltumo šokoladas? Ir aš dar galvoju, kažna, jei daryčiau su pienišku šokoladu, būtų labai blogai? Nes turiu labai daug pieniško šokolado.
Čia paprastas baltasis šokoladas, tik dėl fotoaparato nustatymų (parinktų ne pačių geriausių…) atrodo toks ryškus 🙂 Labai puikiai tiktų ir pieniškas šokoladas – ir atrodytų gražiai, ir skanu būtų 🙂
na va jau iškepė, dabar aušta, labai nervinuosi, nes pagrindas perlūžo, tikriausiai, kad karštą bandžiau nuimti, bet varškė atrodo stabiliai, tai tikiuosi ataušus pavyks išimti ir gražiai patiekti. o kaip taip lygiai užpilti šokoladą puošimui? man niekad nepavyksta gražiai padaryti 🙁
Ak, man irgi kartais per nekantrumą tokių nesėkmių nutinka; iš tiesų reikia visada palaukti, kol kepinys atauš. Bet manau, kad, jei pagrindas tik lūžo, o ne subyrėjo, viskas bus gerai 🙂
O šokolado lygiai užpilti ir aš nemoku, vis su pavydu stebiu, kaip kitiems tokį idealų rezultatą pasiekti pavyksta 🙂 Aš tiesiog dedu šiltą masę šaukštu ir bandau lyginti tiek, kiek įmanoma. O jei ir lieka kokių pavingiavimų, nieko čia gi tokio 🙂
Megstamiausias mano seimos tortas!!! Kepiau jau gal 105 karta ir jis neatsivalgomas… Aciu uz receptuka!
Inga, labai džiaugiuosi!! 🙂
Visų pirma, kadangi rašau pirmą komentarą, noriu pasakyti – nuostabus blogas!!! 🙂 Labai įkvėpia išbandymams virtuvėje. Ačiū! 🙂
O gaminant šį tortuką, kyla klausimų dėl kepimo temperatūros ir trukmės. Pradėjau vakar gaminti, šiandien vakare turėčiau patiekti. Bet palikus per naktį atvėsti šaldytuve ir dabar išsiėmus, kad padengti glajumi, teko vėl kišti į orkaitę ir kepti toliau. Tai jau pasimečiau, ar čia bėda su mano orkaite, ar kažką ne taip darau (nors su kitais kepiniais viskas ok, tai orkaitės bėdas būčiau linkus atmesti).
Pagrindą kepiau 160 laipsnių, kaip ir parašyta, tik kažkur 40 min., kitaip vis žalias buvo. Na bet nesvarbu galiausiai iškepė. O vat su varškės mase, tai išvis nesiseka. Bandžiau kepti pagal visas instrukcijas, vandens vonelėje, ir…kokia turi būti temperatūra?? Kadangi nebuvo nieko daugiau nurodyta, tai ir kepiau 160 laipsnių, kaip ir pirminiam variante. Kepiau ilgai, kažkur 70-80 minučių. Bijant perkepti pagalvojau kad gana, gal atvėsus viskas bus ok. Bet šiandien ryte, kai išėmus iš formos dar ir skysčio išbėgo ir prie pagrindo tokia visai skysta masė, tai nusprendžiau kepti vėl. Dabar išvis nebežinau kas gausis :)) dėjau į 200 laipsnių orkaitę, jau be jokių vonelių ir kepiau dar 30 min. Aušinu. Žiūrėsiu kas išeis.
Bet norisi išsiaiškinti viską kitam kartui, nes dažniausiai jei nepavyksta noriu bandyti dar kartą ir jei reikės dar kartą, tol kol viskas pavyks 🙂
Sveiki kokio dydžio puodelį turit omeny? Gal būtų galima gramais parašyti. ACIU
Mano naudojamas puodelis yra 250 ml tūrio 🙂
Puodelis miltų – 140 gramų.
Puodelis cukraus – 200 gramų.
Labas, Asta! Kai tik reikia recepto, žinau, kad drąsiai galiam rinktis tavo svetainėje 🙂 Suviliojo šitas receptas, tačiau norėjau paklaust, ar yra koks būdas išvengti varškės ir grietinės recepte (skonio receptoriai nepripažįsta jų) ? Gal galima pakeisti pvz grietinėle, ar gal visai nedėti?
Kotryna, galite naudoti tiesiog didesnį kiekį kreminio sūrio. Maskarponės, Philadelphia ar rikotą 🙂
Sveiki, kokioje temperatūroje kepti antrą kartą(su cheescake pagrindu)? Ir dar norėjau paklausti ar neperkeps brownis įdėtas antrą kartą į orkaitę?
Simona, kepti reikėtų toje pačioje 160° C. Taip, brownie sluoksnis šiame kepinyje gaunasi tvirtesnis nei tradicinis šokoladainis 🙂