Skonis: 10/10. Labai puikiai prisimenu dieną, kai išbandžiau šiuos keksiukus pirmą kartą. Pakvipo, žinoma, visi namai, o kai jau šiek tiek pravėsusius, bet vis tiek dar vis čiut čiut šiltus – kaip, pasakykit man, kaip gi išlaukti kantriai, kai taip skaniai kvepia?.. – degustavome kartu su broliu, o jis išsišiepęs labai rimtai įvertino, kad va čia tai skonis, va čia tai keksiukai! Super! Vieni iš skaniausių! O aš taip pat jam pritariau – fantastiški tiesiog 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Impossible is nothing
Keksiukai su šokolado gabalėliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g margarino arba sviesto (kambario temperatūros)
200 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
150 ml natūralaus jogurto
5 valg.š. pieno
275 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
175 g šokolado gabaliukų (arba mėgstamų džiovintų vaisių)
GAMINIMO EIGA
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti.
Kepimo miltelius sumaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Suberti šokolado gabaliukus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti šaukštu į paruoštas keksiukų formeles (man gavosi lygiai 12 keksiukų) ir kepti įkaitintoje iki 190 ºC orkaitėje apie 25 min. Iškepusius išimti, sudėti ant grotelių ir leisti ataušti.
30 komentarai
[…] patalpinau į piramidę keksiukų (kiek metų – tiek keksiukų) – į jau anksčiau išmėgintus keksiukus su juodojo šokolado gabalėliais, į jogurtinius keksiukus su pieniško šokolado gabalėliais ir į naujai išbandytus kokosinius […]
Katik iškepiau šiuos keksiukus. Skonis – puikus, be komentaru, bet jau vaizdas… 🙁 Forma gavosi visiškai ne „keksiukiška”. Vieni išplaukė į šoną, kitiems koks gumbas iššoko ir išplaukė. Viršus nesuskeldėjo. O dariau tiksliai pagal receptą ir į formeles pripildžiau 2/3. O išlipo per viršų kaip kažin kas. Saviems aišku gerai, bet svečių jau tokiais nevaišinčiau…
Greta, o kaip tu juos kepei? Tiesiog pylei į tas popierines formeles ir statei orkaitėn? Tada taip ir turėjo būti, nieko nuostabaus, mat tokiems keksiukams kepti reikia pačios keksiukų kepimo formos (metalinės ar silikoninės, va tokią aš turiu –> http://www.arevitosiranga.lt/products/4jb820J0.jpg). Tada jokių problemų nekyla 🙂 Popierėlius sudedi į formą, tada į tuos popierėlius supili tešlą ir dedi su visa forma į orkaitę 😉
Nes patys tie popierėliai kepant neišlaiko tešlos „svorio”, todėl visaip kaip išsikraipo.
Sveik,skubiai reikia pgalbos,ar sviesta istirpinti ar ne?????
Aušra, nors vėluoju su atsakymu, bet gal pravers ateičiai – tikrai jokiu būdu nereikia 🙂 Naudokite kambario temperatūros minkštą sviestą.
Ne ne, ne taip supratai:) Tame ir esmė, kad kepiau spec keksiukų formoje (beje, kepu keksiukus gana dažnai ir nieko panašaus nėra buvę…) į formeles dėjau popieriukus pyliau tešlą ir t.t. ir jie išlipo iš formelių ir ant formos kraštų pasileido. Ne visi, bet didžioji dalis, kitų iškilo tik vienas šonas, kitas liko susmegęs. Įdomiai taip labai kažkaip. Matyt mįslė liks neįminta, nes po jų iškart kepiau kitokius keksiukus, tai gavosi idealiai:)
Va čia tai, teisingai – tikra mįslė. Sakyčiau, nevykęs receptas, bandyk kitus ir nesuk galvos, bet aš gi žinau, kad viskas su tuo receptu gerai – čia mano dažniausiai kepami keksiukai, kepu juos ir namie, ir į svečius, ir net gimtadieninę keksiukų piramidę dariau iš jų, nes jie manęs niekad neapvilia.
Todėl sąžiningai sakau, kad neįsivaizduoju, kur čia „šuo pakastas” 🙁 Prisimenu, man lygiai tas pats buvo nutikę su kitais keksiukais, su Nutellos įdaru, tuomet irgi nesupratau, kur bėda, nes visiems kitiems jie kuo puikiausiai gavosi. Mistikos 🙂
Tai jau tikrai mistika 😀 Recepto kokybe tai aš tikrai neabejoju, juk matau kokie gražuoliai puikuojasi Tavosiose nuotraukose:) Na, kadangi skonis pasakiškas, bandysiu dar kartą, žiūrėsim kaip čia kas 🙂 Nes tokio „cirko” su keksiukais nebuvo man dar 😀
Būtinai pranešk, kaip pasiseks kitą kartą, jei tikrai dar kartą bandysi 🙂 Man kartais tokie „liapsusai” labai numuša norą kovoti 😀 O kartais, tiesa, atvirkščiai – kaip tik norisi įrodyti, kad viskas įmanoma 🙂
Oi, tikrai darysiu dar ir būtinai pranešiu 🙂 Čia toks dalykas, kad turi būti gerai, tikiuosi ir bus 🙂
Sveiki,
ieškome darbuotojos (-jo), kuri (-is) norėtų /sugebėtų kepti ir dekoruoti keksiukus musu kavos, pieno ir ledų kokteilių bare Pink Milk shake.
Darbas valandinis, t.y. apie 2-3 valandas darbo dienomis.
Būčiau dėkingas už patarimą – kaip mums reikiamą žmogų surasti.
Sveiki, Šarūnai 🙂
Eh, Vilnius… aš Kaunietė, bet štai gal bent truputį pagelbėsiu, kaip galiu – įdėjau jūsų skelbimą į Saulėtos virtuvės Facebook puslapį. Nežinia, kur tas stebuklingai puikus keksiukų dekoruotojas slepias. Labai linkiu kuo greičiau jį surasti! 🙂
laba , kaip tik ieškau darbo ,turiu meniuniu ir maistiniu polinkiu , manau dekoruoti keksiukus butu labai idomu, be to esi komuniklabili labai 🙂
Deja, tačiau nieko pasiūlyti negaliu, kadangi „Saulėta virtuvė” – tik mano mylima veikla, hobis 🙂 Sėkmės ieškant darbelio! 🙂
Šitas receptas mano gyvenime jau turi savo istoriją. Pirmą kartą juos kepiau prieš du metus. Tada keksiukus apskritai kepiau pirmą kartą ir naiviai tikėjausi, kad pakanka tešlą dėti į tas popierines formeles 🙂 Tada gavosi, sakyčiau, labiau sausainiai, bet skonis buvo fantastiškas. Netrukus po to, įsigijau ir padorią keksiukų kepimo formą, bet keksiukų nebekepiau… Ir štai vakar, savo pusseserių dėka, po beveik 2 metų kepimo formą ištraukiau iš spintos ir keeeeepėm. Buvo nenormaliai, nepadoriai skanu!!! Žinau, kad grįžtu į keksiukų kepimo kelią 🙂
Aurelija, man belieka sušukti – valioooo, pirmyn! 🙂 Linkiu daugiau taip ilgam iš šio kelio neišklysti 😀 Nes jis tikrai labai skanus ir labai puikus 🙂
Sveika, Asta 🙂 O kaip, jei paįvairinimui pabandyti vietoj šokolado dėti miltuose apvoliotas mėlynes? ar tiktų? tokiu atveju gal reiktų daugiau cukraus? ačiū!
Egle, manau, kad labai tiktų – būtų gaivesni ir pavasariškesni 🙂 O cukraus nemanau, kad papildomai reikia – jo tešloje pakankamai yra 🙂
Išbandžiau šiuos keksiukus. Toooookie skanūs, nesigailiu, kad pabandžiau. Tiksliau gaminsiu dar ir dar…:)
p.s. Kai šokoladą vieną atsibosta valgyt – čia išeitis :D.
Oooo, taip, gera išeitis! Iš esmės šokoladas visomis savo formomis dažniausiai yra tiesiog puiki išeitis 🙂 Atšvęsti džiaugsmą ar numalšinti liūdesį 🙂
Džiaugiuosi, kad keksiukai patiko 😉
Suveikė
vis ieskau keksiuku recepto,kurie butu dregni,bandziau ir beatos ir kitu puslapiu na niekaip.. Neperseniausiai bandziau http://www.averiecooks.com recepta,kur naudojo grietine tesloje, gavosi dregni! galbut naturalus jogurtas turi panasu efekta?nesinori nusivilti sausais keksiukais 🙁
Rūta, galiu užtikrinti, kad šie keksiukai tikrai nėra sausi 🙂 O grietinė ar jogurtas, naudojami keksiukams ruošti, tikrai prideda jiems drėgnumo, tai visiškai tiesa 😉
Viską dariau pagal receptą ir keksiukai išėjo tiesiog TOBULI :)))
Fantastika! Labai džiaugiuosi! 🙂
Dieviškai nuostabūs keksiukai. Tūkstantį kartų dėkoju už šį receptą. Kolkas keksiukų atradimo kelyje šie mano mėgstamiausi 😀
Inga, nėra už ką 🙂 Labai labai džiaugiuosi, kad šie keksiukai pateko į mėgstamiausių gretas 😉
[…] receptą radau https://sauletavirtuve.ltBuvo įvertintas 10-čia balų, išgirtas receptas, todėl suviliojo pamėginti. […]
Ruošiuosi rytoj kepti šiuos keksiukus… Šeštadienio vakarui pasilepinti 🙂 Tik va dabar galvoju, kokio šokolado gabaliukus geriau dėti, pieniško ar visgi juodo?
Keksiukai ne tik buvo labai skanūs,bet ir puikiai atrodė 😉 Dėkoju už tokį gerą receptą ir tikrai rekomenduoju! 🙂