Net nežinau, kaip įspūdžius apie šią picą sudėlioti į rišlius sakinius – jums reikėtų pamatyti, kaip godžiai ir kokie laimingi mes ją valgėm! Nors, NE, jums reiktų patiems jos paragauti!
Aš net nesudvejodama galiu pasakyti, kad tai PATI skaniausia pica, kurią kada nors kepiau. Nuo tešlos pagrindo iki sultingos, pikantiškos barbekiu skonio plėšytos vištienos. Nuostabi, NUOSTABI!
- Picos pagrindas. Jį – tokį, koks mums patinka labiausiai – atradau jau labai seniai ir naudoju visoms picoms. Tada buvom ką tik grįžę iš kelionės po Sardiniją, ten išragavę pačių skaniausių iki tol valgytų „Margaritos“ picų; jaučiau begalinį įkvėpimą iškepti tobulą picą namuose, ir man tai pavyko! Receptu tąkart pasidalinau ŠTAI ČIA. Šis picos pagrindas nėra labai plonas, bet nėra ir itin storas (visiškai ne bulkiškas). Jis vidutiniškai minkštas, gardžiai apskrudęs, pakankamai tvirtas, kad galėtumėte valgyti tiesiog rankomis.
- Plėšyta vištiena. Labai mėgstu plėšytą vištieną (ir kiaulieną taip pat). Ji būna tokie minkšta, sultinga! Niekada nemaniau, kad namuose plėšytą mėsą galima pasigaminti taip greitai ir paprastai, o pasirodo – TIKRAI GALIMA! Iš pradžių vištieną išviriau, tuomet jai smulkinti naudojau KitchenAid pastatomą plaktuvą, plokščiąjį antgalį (angl. paddle attachment). Dar kiek šiltą vištieną šis antgalis, sukamas lėtu greičiu, susmulkino iki idealios smulkių atplaišėlių tekstūros! Beliko sumaišyti su barbekiu padažu, ir esminis picos ingredientas buvo paruoštas.
Receptą nufotografavau žingsnis po žingsnio: tiek mielinės picos tešlos ruošimo procesą (žinau, kad kartais kyla klausimų, kaip atrodo aktyvuotos (suputojusios) mielės), tiek plėšytos vištienos gaminimą. Tikiuosi, kad jums bus naudinga, o labiausiai tikiuosi, kad imsite ir išbandysite šią picą.
Taip, naminei picai nuo A iki Z paruošti tikrai reikia laiko ir įkvėpimo, – aš ir pati kartais jų neturiu pakankamai. Bet tada, kai turiu ir iškepu… VISADA būna verta!
Pica su plėšyta barbekiu vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
1 arb. š. cukraus
1 ¼ stiklinės (310 ml) šilto vandens
3-3 ½ stiklinės (420-490 g) miltų
¾ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
3 valg. š. (30 ml) alyvuogių aliejaus
Įdarui:
1 vištos krūtinėlės (2 puselių)
1 stiklinės (250 ml) barbekiu padažo
250 g tarkuotos mocarelos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 nedidelio raudonojo svogūno
Patiekti:
šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą. Vandenį pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Supilkite aktyvias mieles. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per drėgna, įberkite dar porą šaukštų miltų. Minkykite, kol tešla bus lygi ir elastinga. Jei naudojate pastatomą plaktuvą, minkymui naudokite tam skirtą antgalį („kablio“ formos).
3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils.
4. Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje. Dar šiltą sudėkite į plaktuvą ir, naudodami plokščią antgalį, susmulkinkite iki „plėšytos“ vištienos smulkumo. Vištieną susmulkinti galite ir rankomis.
5. Smulkintą vištieną sumaišykite su puse stiklinės barbekiu padažo. Atidėkite į šalį.
6. Sūrius sutarkuokite, raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Atidėkite į šalį.
7. Orkaitę įkaitinkite iki 250 ᵒC temperatūros (orkaitės kaitinimas iš viršaus iš apačios, be vėjelio). Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
8. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir kelis kartus paminkykite.
9. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus, padalinkite į dvi dalis, ir iškočiokite kiekvieną dalį į maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Visą tešlos paviršių lengvai aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Palikite tešlą pailsėti dar 15 minučių.
10. Tešlos papločius tolygiai aptepkite likusiu barbekiu padažu. Ant viršaus paskirstykite vištieną, tarkuotus sūrius ir raudonuosius svogūnus.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, kol pica bus iškepusi, sūris išsilydęs ir apskrudęs.
12. Išimtą ir orkaitės apiberkite smulkintomis petražolėmis, pjaustykite ir nedelsiant patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „KitchenAid Lietuva“.
#reklama #kitchenaid #kitchenaidlietuva
Ž I N G S N I S P O Ž I N G S N I O | Gaminame kartu?
4 komentarai
Tobula! Su vyru iš šalia namų esančios picerijos visada užsisakydavom tik barbekiu picą, nes ši ten skaniausia. Tačiau vyras sakė daugiau ten nebepirksim, teks gaminti šią dar ne kartą 😁
Skaityti tokius komentarus yra didžiulis džiaugsmas! Ačiū labai, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂
Tiesiog puikus receptas! Ačiū 🤗
Dovile, ačiū, kad išbandėte! 🙂