Mažas vakarėlis lėkštėje! Nes kartais būtent taip norisi pradėti (ar pabaigti) dieną – mažais spalvingais užkandžiais, žadinančiais apetitą tiek savo spalvomis, tiek, žinoma, skoniais. Nors brusketų variantų galėtų būti tikriausiai šimtai, tūkstančiai ir dar daugiau, paskutinįkart mes lepinomės trimis gardžiais skonių deriniais, įkvėptais rudens ir „Philadelphia Lietuva“:
- su kreminiu sūriu, keptais pomidorais ir balzaminio acto kremu. Kol dar yra gardžių, gardžiausių pomidorų!
- su kreminiu sūriu, vytintu kumpiu ir keptais obuoliais. Taip, taip, obuoliai – ne tik pyragams. Visiškas ruduo!
- su kreminiu sūriu ir lašiša, žaliosios citrinos skiltelėmis ir šviežiais daigais. Žinoma, kad klasika! Ji iš mados niekad neišeina, šypt.
Ragavom, rinkom skaniausias brusketas ir laimėjo… visos trys. Kaip manot, kuris derinys jums patiktų labiausiai?
Beje, ar esat atradę visus „Philadelphia“ kreminių sūrių skonius? Šioms brusketoms naudojau du iš penkių: „Philadelphia Original“ ir su žolelėmis.
„Philadelphia Original“ yra neįtikėtinai universalus, idealiai tinkantis tiek sūrio tortui, tiek tirštai šildančiai sriubai ar skrebučiui pagardinti. Ar prisimenate nekeptą sūrio tortą su braškėmis? Fantastiškas!
Tuo tarpu „Philadelphia“ su prieskoninėmis žolelėmis, svogūnais ir česnakais – visiems, mėgstantiems pikantiškesnius skonius. Puikiai tiks nesaldiems pyragams, sriuboms, padažams, pusryčių sumuštiniams ir štai tokioms traškioms brusketoms su įvairiausiais priedais.
Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 prancūziškų batonų arba ciabatta duonų
alyvuogių aliejaus
poros česnako skiltelių (nebūtinai)
Brusketoms su kreminiu sūriu ir lašiša:
125 g kreminio sūrio „Philadelphia“ su žolelėmis
100 g karštai rūkytos lašišos filė
šviežių daigų
žaliosios citrinos riekelių
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Brusketoms su keptais pomidorais ir balzaminio acto kremu:
kelių šakelių vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
1-2 valg. š. balzaminio acto kremo
ryšelio šviežių bazilikų
Brusketoms su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais:
4-5 obuolių
2 valg. š. sviesto
½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
100 g plonų vytinto kumpio riekelių
ryšelio šviežių čiobrelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Duoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 minutes, kol taps traškios ir auksinės spalvos. Perkelkite paskrudintas riekeles ant grotelių. Jei norite, ištrinkite perpjauta česnako skiltele.
3. Paruoškite brusketas su kreminiu sūriu ir lašiša. Duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu. Ant viršaus dėkite po keletą gabalėlių lašišos, ant jos – po saujelę šviežių daigų. Papuoškite citrinos gabalėliu, pagardinkite žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Patiekite nedelsiant.
4. Paruoškite brusketas su kreminiu sūriu, keptais pomidorais ir balzaminio acto kremu. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite vyšninius pomidorus ant šakelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų. Skardą su pomidorais dėkite atgal į orkaitę, įkaitintą iki 180 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
5. Duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu. Ant viršaus dėkite po šakelę keptų pomidorų. Apšlakstykite balzaminiu kremu, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. Patiekite nedelsiant.
6. Paruoškite brusketas su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su cinamonu, muskatu, žiupsniu druskos ir pipirų. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir kepkite obuolius, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
7. Duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu. Ant viršaus dėkite po riekelę vytinto kumpio, po šaukštą keptų obuolių. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. Patiekite nedelsiant.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva