Kiekvienas metų laikas žavus savo derliumi. Pilnais žandais ragavę vasarą, dabar namuose vis dažniau verdam sriubas, gaminam sotesnius pietus ir aromatingesnes vakarienes. Bulvės, morkos, cukinijos, salierai, burokėliai, moliūgai, svogūnai, česnakai… Gali apsisukt galva.
Kad ir kokios paprastos tos daržo gerybės bebūtų, – jokių stebuklų nereikia, kad virstų gardžiais pietumis. Tokius blynelius paruošite ir greitai, ir paprastai, o jų skonis – išties puikus! Aš tarkavau šviežias bulves, nedidukes cukinijas ir traškias morkas, bet jūs galite improvizuoti pagal tai, koks rudens derlius karaliauja jūsų namuose.
Patiekti blynelius galite su šaukštu grietinės, šviežiais žalumynais, keliais sultingais dar vasarą menančiais pomidorais. Cinkelis lėkštėje – keli gabalėliai atlantinių silkių filė. Ar tinka? Puikiai! Ar skanu? Labai!
Rudens daržovių blyneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 vidutinio dydžio bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 vidutinio dydžio morkų
1 svogūno
2-3 skiltelių česnako
3 didelių kiaušinių
200 g varškės
¾ stiklinės (105 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aliejaus (kepimui)
Patiekti:
grietinės
šviežių žalumynų
vyšninių pomidorų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
atlantinių silkių filė
GAMINIMO EIGA
1. Bulves ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka, morkas – smulkesne morkine tarka. Daržoves sumaišykite su puse šaukštelio druskos, sudėkite į sietelį virš dubens ir palikite pastovėti 20-30 minučių, kad perteklinės sultys nuvarvėtų.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir česnakus, kartais pamaišydami, kol suminkštės.
3. Gerai nuspauskite daržoves tarp delnų ir perdėkite į vidutinio dydžio dubenį. Ten pat sudėkite pakepintus svogūnus ir česnakus, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite porą šaukštų aliejaus. Dideliu šaukštu semkite ir keptuvėje formuokite vidutinio dydžio blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol bus iškepę viduje, o išorėje – gražiai apskrudę.
5. Patiekite dar šiltus su grietine, šviežiais žalumynais, vyšniniais pomidorais ir keliais gabalėliais silkės.