Ar jau kepėte šiemet meduolių? Pirmuoju sniegu apdovanojęs savaitgalis – pats metas pripildyti namus stebuklingų Kalėdų aromatų. O tuomet… prieš paslėpdami meduolius laukti Kalėdų (ar prieš suvalgydami juos dabar pat!), atidėkite porą saujų desertui.
Šį desertą sluoksniavau prieš savaitę. Lietūs merkė vieną dieną po kitos ir atrodė, kad ruduo niekada nesibaigs. To rudens jausmo įkvėpta, sumaniau „išgelbėti“ dar vasarą menančius obuolius. Jie kiek apvytę, bet sunokę šiltuose saulės spinduliuose, – savaitgalio desertui puikiausiai tinka! Supjausčiau juos gabalėliais, subėriau į keptuvę su gabalėliu sviesto, pagardinu ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis. Atsargiai maišiau, kol kubeliai švelniai suminkštėjo, bet vis dar neprarado savo formos.
Tuomet paruošiau kremą – lengvą, tirpstantį burnoje. Kreminį sūrį „Philadelphia Original“ išplakiau su šiek tiek cukraus pudros, pagardinau vanile ir… sūdyta karamele! Įplakiau grietinėlę, kol kremas virto puriais ir minkštais debesimis.
Susluoksniavau obuolius su kremu, su laužytais naminiais meduoliais (visada gera mintis jų iškepti daugiau!) ir keliais šaukštais karamelės.
Leidau valandėlę pabūti šaldytuve, kol meduoliai suminkštėjo, ir visi skoniai susiliejo į harmoningą visumą.
Ragavau ir spėliojau, ką šis desertas man primena labiau: ilgas rudens dienas, o gal jaukų Kalėdų laukimą? Visko čia po truputį, o svarbiausia – labai skanu!
Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kremui:
200 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. sūdytos karamelės
2/3 stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
Obuoliams:
5-6 vidutinio dydžio obuolių
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ citrinos sulčių
2 valg. š. sviesto
kelių saujų naminių meduolių
7 valg. š. sūdytos karamelės
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir sūdytą karamelę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą.
2. Paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti. Neleiskite jiems sukristi iki tyrės, kubeliai vis dar turi laikyti savo formą.
4. Susluoksniuokite desertą. Į stiklines, stiklainėlius ar taures dėkite po šaukštą keptų obuolių kubelių. Ant jų paskleiskite kreminio sūrio-grietinėlės kremo, užberkite trupintų meduolių, ant viršaus – dėkite šaukštelį sūdytos karamelės. Taip susluoksniuokite visus ingredientus.
5. Papuoškite meduoliais, rozmarino šakelėmis, apiberkite meduolių trupiniais ir keliomis spanguolėmis.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva
1 komentaras
Žiauriai geras! Šiandien dariau – su meduoliais, karamele, kaip priklauso. Jėginis!