Koks gi rytas be kavos, o jei artėja Kalėdos – kvepėti turi visi namai! Kava, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais! Meduoliais!
Jei mėgstate, kai saldumas susipina su čiut aštresniais skoniais, kai imbieras maloniai kanda liežuvį, kai kava yra saldesnė ir kvapnesnė – šis receptas jums. Žiemos pasakomis kvepiančioms kavos pertraukėlėms. Ir mieloms šventinėms dovanėlėms.
Imbierinis sirupas kavai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinės (250 ml) vandens
1 stiklinės (200 g) cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. medaus
2 cinamono lazdelių
1 arb. š. malto imbiero (arba 1 valg. š. šviežiai tarkuoto)
4 gvazdikėlių
poros gabalėlių nupjautos apelsino žievelės*
GAMINIMO EIGA
1. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užkaitinkite, o prieš pat užverdant, nuimkite nuo ugnies.
2. Uždenkite dangčiu ir leiskite sirupui visiškai atvėsti.
3. Perkoškite ir išpilstykite į stiklainiukus ar buteliukus. Sandariai uždarykite. Šaldytuve laikykite iki dviejų savaičių.
* nupjaudami apelsino žievelės gabalėlius, pjaukite taip, kad būtų kuo mažiau karčiosios baltos žievelės dalies.
Įkvėpimas: Supergolden Bakes