Šiais metais, kaip niekad iki šiol, ničnieko sau nežadėjau. Nei numesti dešimt kilogramų, nei atsisakyti cukraus, nei sportuoti penkiskart per savaitę. Tie pažadai, kad ir kiek kartų kartoti, dar niekad man nesuteikė laimės. Kita vertus, esu dėkinga, nes jie pamažu atvėrė akis: rūpestis savimi, savo sveikata ir laime, nereiškia nei griežtų draudimų, nei kategoriškų pareiškimų.
⠀
Priešingai. Rūpestis savimi slypi balanse, savęs pajautime. Ir taip jau yra, kad kartais rūpintis savimi tenka kepant pyragus, o kartais – verdant sriubą. Kartais – sportuojant, o kartais – gulint ant sofos. Kartais – dirbant iš peties, kad net rūksta, o kartais – leidžiant sau truputį patingėti.
⠀
Noriu nebejausti sąžinės graužaties dėl to, kad ne visos mano dienos sutelpa į menamą „tobulumo“ vaizdinį. Jos nesutelpa. Niekad. Jos per daug skirtingos. Ir juk nieko čia tokio!
⠀
Vietoje begalės pažadų – tiesiog pasistengsiu būti tikra, atvira ir nuoširdi tiek, kiek galiu. Kasdienėmis pastangomis tikiu kur kas labiau nei vidurnaktį sau duotais pažadais.
⠀
Čia, savo saulėtoje virtuvėje, aš ir toliau sluoksniuosiu tortus. Maišysiu salotas. Kepsiu mėsą. Virsiu sriubas. Bus dienų, kai gaminsiu pusfabrikačius. Dienų, kai minkysiu tešlą picai nuo nulio, ir dienų, kai picą išsirinksiu iš šaldiklio parduotuvėje. Gal kartais užkandžiui norėsiu tik saujos riešutų, kitais kartais – riešutus norėsiu matyt tik šokoladiniam batonėlyje šalia karamelės, ir niekaip kitaip!
⠀
Kaip ir iki šiol, taip ir toliau, savo skonių pilna kelione dalinsiuosi čia. Pažadu, kad receptų bus labai įvairių. Tikiuosi, kad galėsite atrasti tuos, kurie bus parašyti lyg jums!
Kol žiemos rytai vis dar tokie ilgi ir tamsūs, šviesą galime susikurti ir štai taip. Mielomis smulkmenomis, mažais pasilepinimais, skaniais pusryčiais.
Šis pudingas su keptais obuoliais – jis lyg mažas savaitgalis dailiame dubenėlyje, kad ir kurią dieną jį pasiruoštumėte. Ta diena gali būti šiandien, gali būti rytoj ar poryt, bet – tegul ji būna. Jau seniai nevalgiau tokių jaukių ir šildančių pusryčių; man būtų smagu, jei receptą išmėgintumėte ir jūs. Ką manot?
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Chia pudingui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
žiupsnio druskos
žiupsnio malto cinamono
3 valg. š. (40 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 valg. š. klevų sirupo
Obuoliams:
2-3 vidutinio dydžio obuolių
1 valg. š. rudojo cukraus
½ arb. š. malto cinamono
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. sviesto
Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų
kokosų riekučių
klevų sirupo
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingą. Visus pudingui skirtus ingredientus sumaišykite nedideliame puode. Kaitinkite, vis pamaišydami, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydami pavirkite dar porą minučių, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite brinkti, kol paruošite obuolius.
2. Paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti. Neleiskite jiems sukristi iki tyrės, kubeliai vis dar turi laikyti savo formą.
4. Patiekite. Šiltą chia pudingą supilkite į dubenėlį. Ant viršaus dėkite keptus obuolius, apibarstykite skrudintais lazdynų riešutais ir džiovintų kokosų riekutėmis. Apšlakstykite klevų sirupu ir patiekite.
5 komentarai
Kaip idomu, niekad nepamaniau apie silta chia pudinga. Butinai ismeginsiu.
Rasa, tikiuosi, kad patiks! 🙂
Išbandžiau. Pirmą kartą pudingas su sėklomis gavosi per skystas. Antrą kartą tirštinau su krakmolu. Labai tinka obuoliai-skanumėlis. Vertas dėmesio ir pabandymo receptas.
Dovile, jis ir yra pakankamai minkštas, nors skystu nepavadinčiau 🙂 Šiaip ar taip, jei mėgstate tirštesnį, nereikia tirštinti krakmolu – tiesiog naudokite daugiau chia sėklų 🙂
Nuostabus rudeniniai pusryciai!visos seimos ivertinti kaip labai skanus❤aciu Jums, kad dalinates nuostabiais receptais🤗