Kažkas jau keliauja, kažkas dar nekeliauja, tuo tarpu man pačiai atrodo, kad nėra dabar saugesnės vietos už namus. Todėl ir toliau vartau nuotraukų albumus, kartais ilgesingai atsidūstu prie kelionių žemėlapio, o nuvijusi liūdesį šalin, organizuoju dar vieną kelionę… savoje virtuvėje. Ką čia ir bekalbėti, savaitinio apsipirkimo metu negalėjau ramiai praeiti pro „Lidl“ amerikietiškos savaitės „McEnnedy“ asortimentą, nes kas antra prekė mane bloškė atgal į kelionės po JAV prisiminimus.
Plėšyta kiauliena man primena mėsainius, kuriuos pakelės užkandinėse išbadėję valgydavom po ilgų žygių nacionalinių parkų takais.
Keksiukai su mėlynėmis man primena, kad būtent JAV pradėjau gerti kavą, ir iškart visai netikėtai atradau pačią skaniausią pumpkin spice latte, o kokia gi kava be keksiuko? Ten, anapus Atlanto, man jie pasirodė tokie dideli, kad visad dalindavomės perpus ir abu likdavome laimingi.
Žemės riešutų kremas – kol pas mus jo galėjai įsigyti vienam vieninteliam prekybos centre Vilniuje, ten bet kurioje parduotuvėje jo buvo daug, įvairiausio: stiklainiuose, saldainiuose, leduose! Tobulą žemės riešutų kremo ledų skonį prisimenu dar iki dabar – šįvakar ragausiu jų vėl, nes į pirkinių sąrašą jie buvo ne tik įrašyti, bet ir triskart pabraukti!
Ir blynai, žinoma, legendiniai amerikietiški blyneliai. Purūs ir minkšti – tobuli! Keliaudami kone kiekvieną naktį leisdavom vis kitam „Bed & Breakfast” tipo motelyje. Jau po antros nakvynės supratom, koks kriterijus yra beveik toks pats svarbus kaip kad „nerūkoma“ ir „privatus vonios kambarys“. Pusryčiams – blynai! Čikagoje buvome atradę stebuklingą vietą, kur tie blyneliai būdavo patiekiami bokšteliais, susluoksniuoti su maskarponės kremu, apšlakstyti klevų sirupu… Prisiminus man dar dabar kojos truputį linksta. Ilgiuosi ir kelionių, ir maisto kelionėse.
Mūsų gardžiausius amerikietiškus pusryčius savo virtuvėje atkūriau nuo A iki Z, kviečiu ir jus – arba kepti pagal šį receptą, arba ieškoti kepimui jau paruoštų amerikietiškų blynelių šios savaitės „Lidl“ asortimente. Ir nepamirškit tuo pačiu pačiupti ir ledų!
Amerikietiški blyneliai su maskarpone
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Blyneliams:
1 stiklinės (280 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 didelių kiaušinių
60 g tirpinto sviesto
1 ¼ stiklinės (310 ml) pieno
žiupsnio druskos
Kremui:
125 g maskarponės
3 valg. š. miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
Patiekti:
klevų sirupo
šviežių uogų
šviežių mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami elektriniu plaktuvu, lėtai pilkite grietinėlę, kol gausite tirštą kremą.
2. Paruoškite blynelius. Į didesnį dubenį išsijokite miltus. Sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atidėkite į šalį.
3. Kiaušinių trynius ir baltymus kruopščiai atskirkite.
4. Kiaušinių trynius išplakite su pienu. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
5. Elektriniu plaktuvu kiaušinių baltymus išplakite su žiupsniu druskos iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į blynų tešlą, stengdamiesi, kad ji liktų kuo puresnė, joje liktų kuo daugiau oro. Nepermaišykite. Paruošta tešla turi būti pakankamai tiršta.
6. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Labai plonai ištepkite aliejumi. Pilkite po samtelį tešlos, formuodami vidutinio dydžio blynus. Kepkite, kol tešlos viršuje pradės kilti burbuliukai. Atsargiu judesiu apverskite blynus ir apkepkite iš kitos pusės dar apie minutę, kol gražiai iškils ir bus iškepę.
7. Patiekite blynelius su maskarponės kremu, klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama #lidllietuva
2 komentarai
Ar galima vietoj pieno blynams naudoti išrūgas?
Taip, Agne, galima 🙂