Man patinka laukti. Kartais įkrentu į tą laukimą taip stipriai, kad dabartyje manęs beveik nelieka. Laukiu, kol ateis vasara. Kol pūkštelėsim į ežerą vidury miškų. Kol galėsim leistis į tolimą kelionę. Kol sudėsiu visus pliusus prie kiekvienos eilutės savo darbų planuotėje. Kol spintoje rasiu suknelę, kuri man tiks. Būna, tenka sau stipriai įsižnybti – vien tam, kad prisiminčiau, jog gyvenimas vyksta dabar.
Kol saldžios vasaros uogos prisirps soduose, kaimuose ar nuguls ant prekystalių turguose, širdyje vasarą galima švęsti ir šiandien. Dar daugiau, ją galima švęsti ir virtuvėse!
Mano labai mylimi „Supergarden“ skaniausius ir kvapniausius vasaros skonius uždarė dailiuose indeliuose – tam, kad mėgautis būtų galima visus metus. Šaltyje džiovintos uogos, vaisiai ir daržovės liofilizacijos metu nepraranda nei natūralaus skonio ar aromato, nei formos, tūrio ar spalvos. Nustebinti gali tik tekstūra – ji puri ir traški; tiesą sakant, labai maloni!
Labai svarbu tai, kad šaltyje džiovintuose produktuose nėra visiškai jokių priedų. Jei tai vyšnios, tuomet 100% vyšnios ir nieko daugiau. Jei tai vyšnių milteliai, tuomet tai lygiai taip pat 100% vyšnios, tik sumaltos iki miltelių – kad galėtumėt jais labai paprastai pagardinti graikišką jogurtą, sūrio tortą ar štai tokius energinius rutuliukus.
Šiuos vyšninius energinius rutuliukus paruošite labai greitai – ingredientus tereiks sudėti į smulkintuvą, susmulkinti iki lipnios tekstūros, semti po šaukštelį ir tarp delnų suformuoti dailius kamuoliukus. Receptą galite šiek tiek pasikoreguoti pagal savo skonį:
- Kuo daugiau įbersite vyšnių miltelių – tuo intensyviau vyšninis bus rutuliukų skonis;
- Galite naudoti mėgstamiausią riešutų kremą, geriausia – rinkitės 100% riešutų kremą be jokių priedų;
- Jei norite šiek tiek tvirtesnių rutuliukų, datulių kiekį galite truputį sumažinti – pagal šias proporcijas pagaminti rutuliukai bus tvirti, bet pakankamai minkšti;
- Kuo ilgiau smulkinsite maisto smulkintuvu, tuo tolygesnės tekstūros rutuliukus gausite. Nemalkite iki tyrės – produktų rupumą galite pasirinkti patys, bet stebėkite, kad masė būtų lipni ir iš jos nesudėtingai suformuotumėte rutuliukus.
- Receptą galite naudoti kaip bazinį, liofilizuotų vyšnių miltelius ir gabaliukus keisdami vis kitais „Supergarden“ skoniais, tik pagalvokite: mangų, mėlynių, aviečių… galite paruošti kokio tik norite skonio energinius rutuliukus.
Nors geriausia rutuliukus iki patiekiant laikyti šaldytuve, supakuotus į sandarų indelį drąsiai dėkite ir į kuprinę; pasivaikščiojimams toks užkandis (arba desertas, šypt) puikiai tiks: skanus, sotus ir suteikiantis energijos.
Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinės (150 g) minkštų datulių, be kauliukų
½ stiklinės (80 g) migdolų
¼ stiklinės (25 g) kokosų drožlių
¼ stiklinės (62 g) migdolų riešutų kremo
1-2 valg. š. „Supergarden“ šaltyje džiovintų vyšnių miltelių
1 valg. š. klevų sirupo
¼ arb. š. druskos
3 valg. š. „Supergarden“ šaltyje džiovintų vyšnių gabaliukų
30 g juodojo šokolado gabalėlių
Viršui:
kokosų drožlių
GAMINIMO EIGA
1. Į maisto smulkintuvą sudėkite datules, migdolus, kokosų drožles, riešutų kremą, džiovintų vyšnių miltelius, klevų sirupą ir druską. Smulkinkite iki lipnios tekstūros (bet nesumalkite iki tyrės!).
2. Suberkite į smulkintuvą šokolado ir šaltyje džiovintų vyšnių gabalėlius. Trumpai pasmulkinkite, kad įsimaišytų į masę.
3. Semkite po šaukštelį masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius kamuoliukus. Jei norite, apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Sudėkite ant lentelės, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol sutvirtės. Tuomet perdėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve iki savaitės.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“.
Reklama #supergarden