Želė. Produktas vienas, bet būdų jį paruošti ir patiekti – dešimtys, o gal ir daugiau! Galite tiesiog supilti į stiklines ir palikti sustingti. Galite į tas stiklines įberti vaisių ar uogų gabalėlių. Galite susluoksniuoti su švelnia vaniline panakota, kaip kad pasakoju šiame recepte. Galite paruošti net įspūdingai gražų tortą – dalinausi vienu daug džiuginančio dėmesio sulaukiu receptu šiek tiek anksčiau, rasite jį ŠTAI ČIA.
Mūsų namuose desertai su želė visada sutinkami šypsenomis. Jie gražūs, spalvingi, gaivūs ir skanūs. Pavasarį, kai taip norisi pripildyti dienas saulės, gaivumo ir spalvų, tokie desertai tikrai gali tapti tiek džiuginančiu savaitgalio pasilepinimu, tiek saldžia idėja artėjančių Velykų stalui.
Kaip ir visada, taip ir šįkart, naudojau niekad nenuviliančias „Dr. Oetker Lietuva“ želė. Braškės, kiviai, apelsinai – šiuos skonius pasirinkau aš, bet jų yra daug daugiau; kviečiu rinktis tuos, kurie jums patys gardžiausi.
Vanilinė panakota šiam desertui suteikia švelnumo, kremiškumo ir subtilumo. Šįkart ruošiau ją ne klasikinę – į grietinėlės ir pieno mišinį įmaišiau puodelį maskarponės sūrio. Tokia panakota yra šiek tiek tirštesnė, glotnesnės tekstūros, išraiškingesnio skonio.
Gaivios želė ir švelnios panakotos derinys yra labai, labai skanus.
Lyg pavasaris spalvingose stiklinėse – susikurkit jį ir savo namuose!
Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ braškių skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ kivi skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ apelsinų skonio želė
kelių saujų vaisių ir uogų: braškių, apelsinų, vynuogių
Panakotos sluoksniui:
1 ½ valg. š. (11 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 ml) pieno
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 g) maskarponės
Papuošti:
šviežių uogų
citrinos riekelių
kapotų pistacijų
šviežių mėtų ar čiobrelių lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik užpilkite šiek tiek mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakuotės (400 ml vietoje 500 ml). Išmaišykite, kol želė milteliai ištirps. Leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu). Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saujelę uogų ar vaisių, tuomet ant jų supilkite želė. Aš braškių želė sluoksnį pagardinau braškių gabalėliais, kivi sluoksnį – žaliosiomis vynuogėmis, apelsinų sluoksnį – apelsinų gabalėliais. Venkite kivių ir šviežių ananasų, kadangi su šiais vaisiais želė nestingsta.
3. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnius sustingti.
4. Paruoškite panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
5. Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.
6. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Tuomet sudėkite maskarponę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
7. Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.
8. Papuoškite šviežiomis uogomis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ar čiobrelių šakelėmis.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva