Savaitgalio desertui – lengvas, gaivus, spalvingas ir pavasario skonių pilnas kokteilis dubenėlyje. Mėlynas! Kaip kad pirštų pagalvėlės, vasarą miškuos pririnkus pilnas saujas mėlynių.
„Kosmonautų maistas“, – šypsojausi puse lūpų, vieną kovo dieną besiruošdama plakti šį kokteilį pirmą kartą. Ant virtuvės stalviršio išsirikiavau mažą armiją dailių „Supergarden“ šaltyje džiovintų uogų ir vaisių indelių: mėlynių, juodųjų serbentų, acai, kokosų… Suplakiau juos su dviem gerai sunokusiais bananais, pora šaukštų riešutų sviesto, graikišku jogurtu ir pienu; netrukus skanavom sotų ir maistingą, natūraliai saldų ir uogų gausų kokteilį.
Iki vasaros, kol pirštus tikrai nusispalvinsim mėlynėm ir juodais serbentais, dar visai nemažai laiko, o štai čia, dubenėliuose – vasara čia ir dabar. Tai viena priežasčių, dėl kurių „Supergarden“ produktus nuoširdžiai mėgstu ir žaviuos – jie man grąžina saulę ir vasarą net tada, kai vasara dar už kalnų.
Šiek tiek faktų ir matematikos:
- liofilizuoti (šaltyje džiovinti) produktai išlaiko natūralias skonio, tūrio bei spalvos savybes;
- liofilizacijos metu iš produktų yra pašalinamas vanduo, dėl ko šie tampa lengvesni, puresni ir traškesni;
- liofilizuotuose produktuose nėra visiškai jokių priedų, jų sudėtis – 100% vaisiai, uogos ar daržovės;
- 10 g liofilizuotų uogų, vaisių ar daržovių = 100 g šviežių.
Plakdami šį kokteilį, pritaikykite jį savo skoniui:
- Jei norite tirštesnio ir labiau ledus primenančio, naudokite šaldytus bananus.
- Jei norite skystesnio ir lengvesnės tekstūros kokteilio, kurį būtų patogu gerti iš gertuvės, vietoje graikiško jogurto naudokite pieną.
- Jei mėgstate saldžius kokteilius, pagardinkite pora šaukštų klevų sirupo ar medaus.
Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 vidutinio dydžio sunokusių bananų
2 valg. š. žemės riešutų sviesto
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 ml) pieno
1 valg. š. (10 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ mėlynių miltelių
1 valg. š. (10 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ juodųjų serbentų miltelių
1 valg. š. (10 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ acai uogų miltelių
2 valg. š. (20 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ kokosų miltelių
Patiekti:
granolos
šaltyje džiovintų kokosų kubelių
šaltyje džiovintų uogų
šviežių mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Visus kokteiliui skirtus ingredientus sudėkite į plaktuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos tirštos masės.
2. Supilkite į stiklines ar dubenėlius. Patiekite iš karto, apibarstę granola, šaltyje džiovintų kokosų kubeliais, uogomis, papuošę šviežių mėtų lapeliais.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“.
Reklama #supergarden