Įprastomis aplinkybėmis šiandien spirgėdama laukčiau vasaros; juk jau vos mėnuo beliko iki to stebuklingo metų laiko, kuris kažkada reiškė ilgas atostogas, o dabar – šviesius rytus, šiltus vakarus terasoje ir savaitgalius prie ežerų. Tik tiek, kad pasaulis, per pastaruosius daugiau nei metus keliskart apsivertęs kūliais, taip ir liko keistai susijaukęs. Net pavasarį iš mūsų atėmė, šniurkšt. Tai kaip bus su vasara?
O gal nėra to blogo? Aš pati, ne paslaptis, iš prigimties esu labiau linkusi matyti ir tikėtis blogų scenarijų, bet kai gyvenimas iš tiesų virsta įtempto scenarijaus filmu, imi ir išmoksti pastebėti mažus dalykus. Gerus, gražius dalykus. Smulkmenas. Rinkti jas po vieną, glausti vieną prie kitos lyg puzlės daleles, ir susikurti savo burbulą.
O tame burbule:
– išeiti pasivaikščioti miško takais, net jei dangus apniukęs;
– peržvelgti įpročius ir pasistengti dėl švelnesnio darbų bei poilsio balanso;
– susikurti naujas šeimos tradicijas (ar tai būtų vafliai sekmadienio ryte, ar dešimties ratų lenktynės aplink sofą kiekvieną vakarą);
– iš naujo atrasti seniai pamirštus pomėgius (manasis – knygų skaitymas!);
– skirti daugiau laiko sau, savo sveikatai (emocinei ir fizinei);
– vasarą kviesti ant pietums padengto stalo, maišant gardžiausias ir spalvingiausias salotas.
Būtent salotoms ir tiesų yra dedikuotas ir šis įrašas. Gaivios, lengvoms, alsuojančioms vasara!
Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda viena mano mėgstamiausių teminių savaičių – itališkų skonių gausi „Italiamo“. Visada perku pati ir drąsiai galiu rekomenduoti „Burrata“ sūrį, vytintą kumpį, maskarponę ir trintus pomidorus; šį kartą papildžiau ir namuose esančių makaronų atsargas – žinau, kad spagečiai labiausiai pradžiugins saulėtą virtuviuką, nes juk kai tau treji, nėra geresnio patiekalo už makaronus su sviestu! Galiausiai, impulsyviai pačiupau dar ir saldintų vyšnių sirupe – žinau, kokį desertą su jomis norėčiau paruošti, bet jei netyčia stiklainiuką anksčiau laiko užtiks vyras, deserto vyšnios tikrai nesulauks, šypt. Beje, jei desertus labai mėgstate valgyti, bet nelabai mėgstate gaminti, šią savaitę „Italiamo“ savaitėje jų ypač gausu: amaretti sausainėliai, panna cotta desertas, ledų tortas, kruasanai, kakaviniai sausainiai ir, žinoma, tiramisu.
Aš šią savaitę pradedu nuo salotų, įkvėptų „Italiamo“ savaitės ir vasaros laukimo. Gražgarstes sumaišiau su gerai sunokusiais avokadais, keptais persikais ir šviežiomis šilauogėmis. Ant viršaus išdėliojau „Burrata“ sūrį ir vytintą „Parmos“ kumpį. Apšlaksčiau padažu ir apibėriau traškiais kapotais migdolais.
Tobulos salotos!
Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Salotoms:
70 g gražgarsčių
1 didelio arba 2 nedidelių gerai sunokusių avokadų
1 sunokusio persiko
šlakelio alyvuogių aliejaus
100 g šviežių šilauogių
200 g „Burrata“ sūrio
6 riekelių vytinto „Parmos“ kumpio
saujelės migdolų riešutų
Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
½ arb. š. šviežių arba džiovintų raudonėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Į lėkštes paskleiskite šviežias gražgarstes. Avokadą perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Dėkite ant gražgarsčių.
2. Persikus supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir pakaitinkite, kol apskrus. Keptas persikų skilteles išdėliokite į lėkštes.
3. Užberkite šviežių šilauogių. Išdėliokite rankomis plėšyto buratos sūrio gabalėlius ir Parmos kumpio riekeles.
4. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai išplakite iki vientisos tekstūros. Užpilkite ant salotų.
5. Apiberkite kapotais migdolų riešutais ir nedelsiant patiekite.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Italiamo