Būna kartais ir taip: be jokių didelių lūkesčių susimaišai tešlą blyneliams iš to, ką pavyksta rasti šaldytuve, o iškepus paaiškėja, kad tai – viena tų netikėtai skanių idėjų, kurią norėtųsi prisiminti ir kitąkart, kai šaldytuve liūdės brokolis. Todėl viens-du nufotografavau savo gražų blynų bokštelį ir rašau receptą – ir sau, ir jums.
Išbandykite, skanaus!
Brokolių ir varškės blyneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 didelio brokolio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
200 g varškės
2 kiaušinių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 stiklinės (140 g) miltų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Brokolį supjaustykite stambesniais gabalėliais ir trumpai pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Smulkiai sukapokite peiliu ar maisto smulkintuvu (nesutrinkite iki tyrės).
2. Smulkintą brokolį sumaišykite su labai smulkiai kapotu svogūnu ir česnakais (jei norite, galite juos prieš tai apkepti), varške, kiaušiniais, kietuoju sūriu, miltais, druska ir pipirais.
3. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, pilkite kokosų aliejaus. Šaukštu keptuvėje formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gardžiai apskrus.
4. Patiekite nedelsiant, dar karštus, su grietine.