Kol kantriai skaičiuoju likusias dienas iki trumpučių atostogų Italijoje, tiramisu sluoksniuoju namuose. Nereikia nė tris valandas trunkančio skrydžio, kad saldžiam kremui tirpstant burnoje galėčiau užsimerkti ir įsivaizduoti siauras šurmuliuojančio senamiesčio gatveles ir ore sklandančią romantiką. Kas galėtų paprieštarauti, kad maistas kuria istorijas? Net jei kartais jos ir prasideda, ir baigiasi mintyse, o vienintelis tikras dalykas pagaliau atsimerkus – rankose laikomas (jau) tuščias tiramisu indelis, šypt.
Tiramisu – vienas skaniausių itališkų desertų, sluoksniuojamas iš biskvitinių sausainių (aš juos visad vadinu damų piršteliais), suvilgytų kavos sirupe, ir švelnaus maskarponės kremo. Klasikinis tiramisu yra vienintelis iš daugelio. Pagardintas karamele jis bus rojus smaližiams, citrinų kremas desertui suteiks gaivumo, o uogos pavers gražiausiu vasaros desertu. Visus šiuos receptus jau galite rasti „Saulėtoje virtuvėje“, o šįkart – dar vienas naujas receptas į tiramisu kolekciją.
Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu.
Galbūt jau girdėjote, šiandien visose „Lidl Lietuva“ parduotuvėse prasidėjo teminė itališkų skonių savaitė „Italiamo“. Tai viena mylimiausių mano savaičių: kaskart noriu ir vytinto kumpio, ir sūrių, ir trinti pomidorai bei makaronai keliauja į pirkinių krepšelį. Tuo tarpu šiam desertui prireiks biskvitinių Savoiardi sausainių ir šokoladinio lazdynų riešutų kremo – juos taip pat rasite „Italiamo“ asortimente.
Desertą paruošite labai paprastai. Maskarponės ir grietinėlės kremą pagardinsite lazdynų riešutų kremu, biskvitinius sausainius pamirkysite kavoje (galite ją pagardinti šlakeliu kavos likerio). Susluoksniuosite viską per dešimtį minučių, o po poros valandėlių galėsite ragauti nuostabiai gardų desertą.
Išbandykite – šokolado, lazdynų riešutų ir kavos derinys tiesiog negali apvilti!
Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
2 valg. š. šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės
Šokoladiniam lazdynų riešutų kremui:
300 g šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus
200 g biskvitinių sausainių
Viršui:
biskvitinių sausainių
kepintų lazdynų riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponę, lazdynų riešutų kremą ir miltelinį cukrų trumpai paplakite, kol susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį. Vos tik gausite tvirtas, tirštas putas, plakti nustokite. Būkite atidūs, nes perplaktas kremas sušoks į gumuliukus.
2. Paruoškite šokoladinį lazdynų riešutų kremą. Grietinėlę pakaitinkite, kad būtų karšta, bet neužvirtų. Užpilkite ant lazdynų riešutų kremo iš išmaišykite iki vientisos masės.
3. Paruoškite sirupą. Karštą kavą sumaišykite su cukrumi, kol šis ištirps. Atvėsinkite.
4. Susluoksniuokite. Pakaitomis stiklinėse susluoksniuokite sirupe trumpai pamirkytus biskvitinius sausainius, maskarponės kremą ir lazdynų riešutų kremą, kol sunaudosite visus produktus. Deserto viršų papuoškite biskvitiniais sausainiais ir kepintais lazdynų riešutais.
5. Prieš patiekiant bent 2-3 valandas palaikykite šaldytuve (arba per naktį).
Reklama paruošta bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo
1 komentaras
Sveiki! Ar būtų galima šį riešutų kremą keisti į nutellą?