Be nesibaigiančių kalbų ir be ilgų įžangų. Mažasis broliuk, čia tau 🙂
Skonis: 9,5/10. Nerastume mažutėje Lietuvėlėje žmogaus, kuris nežinotų tinginio, ar ne? Ar nebūtų jo ragavęs. O čia šiek tiek kitaip – kitoks tinginys. Skanesnis. Labai skanus. Ania, broliuk? 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Moters savaitgalio virtuvė. Greitos vaišės. 2010 m. gegužė Nr. 5 (74)
Tinginių skruzdėlynas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 skardinė (400 g) „Rududu”
100 g minkšto sviesto
300 g nesūdytų krekerių
GAMINIMO EIGA
1. Išplakite kambario temperatūros „Rududu” ir sviestą (geriausia juos pernakt palaikyti kartu kambaryje) iki vientisos masės.
2. Įmaišykite krekerius.
3. Kelias valandas palaikykite kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų. Tuomet padarykite norimos formos tinginį ir valandą palaikykite šaldytuve. Aš maistine plėvele išklojau 20 x 13 cm. dydžio indą, supyliau tinginio masę, šiek tiek paspaudžiau ir dėjau į šaldytuvą.
4. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
14 komentarai
Super!! mano „stiliaus“ receptas 😉
Egle, o aš galvojau, kad daržovės ir salotos yra tavo stilius 😀 Juokauju, smagu pataikyti ir parodyti kitus viliojantį skanumyną :))
Nu jooo, tu teisi iš dalies 😉 Bet aš kalbėjau apie paprastumą 🙂
A, šitas tai tiesa. Paprasčiau nebūna 🙂
Astule, aciu uz recepta, reiks isbandyti!
Neringa, nėra už ką 🙂 Būtiniausiai papasakok, kaip patiko, kai išbandysi 😉
Esu dariusi, tikrai labai paprasta ir labai skanu :))
Egle – visiškai pritariu 🙂
Va, čia man patinka 🙂 Turiu nereikalingą rududu skarbonkę, bus kur sukišti :))
Živile, žinok, skanus čia „sukišimo” būdas, todėl iškart linkiu skanaus! 😉 Malonu būti laiku ir vietoje :)))
noooo kąąą, kaip tariau, taip ir padariau – stovi jau anas kambario temperatūroj, mirksta, tik man kol kas tos apveliamosios masės mažokai rodosi. tėtis nulaižė šaukštą, sučepsėjo, sako, ‘snikersą gamini?’, šypt.
o tai man primena – regisi, skaičiau SM, kad kai kam būna problemų su snikerso (torto šįsyk) kremu. atseit, nesusiplaka sviestas ir rududu ar pan. ar tikrai? bo man labai noriai ir gražiai iškart susiplakė.
Man irgi mažokai atrodė iš pradžių, net sunerimus kiek buvau, pamenu, bet aš juos paskui, jau padrėkusius, geroookai paspaudžiau prieš šaldytuvan dėdama, ir viskas čiki buvo. Na, va taip, kaip nuotraukoj. Pats tas, bent jau mums 🙂
Na, o sviestas su rududu turi būti, sako, identiškos temperatūros, bet parą kartu ant kokios virtuvės palangės draugiškai pastovėję – tada jau viens du ir susiplaka. Kadangi visi taip sako, aš irgi taip sakau. Beeet… ne kartą būdavau iš vakaro pamiršus, ir kažkaip vis tiek jokių problemų nekilo 🙂
nu vo, išragautas 🙂 šeimyna smarkiai gyrė (valioooo!!!), o man kiek saldokas ir, na, „vienaplanis”. bet svarbiausia, kad anie pirščiukus laižėsi!
tikrai kartosimas. o man atrodo, akd ir su sūdytais – ne svogūniniais tik, mirkt mirkt, – krekeriais visai nieko būtų.
Aha, kad vienaplanis tai teisingai pastbėta – bet ko čia norėti iš trijų sumaišytų produktų, aniaa 😀 Smagu už tavo šeimą, už tuos pirščiukus nulaižytus 🙂
Kaip su sūdytais nežinau, bet kai buvau vakar vakare pas šeimą, brolis buvo padaręs tokį, tik kelis lašus citrinos įlašinęs – puikiai ragaujas ji čia 🙂