Pažaiskim.
Devynios raidės.
Jį mėgsta visi – maži ir dideli. Vieni gali suvalgyti vos trupinėlį, kiti – gal net puskilogramį, tačiau mažai kas jo atsisakytų prie puodelio kavos. Devynios velniškai skanios raidės, kartais tiesiog priverčiančios širdį dainuoti iš svaigulio. Dovanojančios saldžias akimirkas. Devynios raidės, kurios padeda nusiraminti po įtemptos dienos, kurios vainikuoja pasisekusį planą, kurios suveda draugėn senus gerus draugus ir leidžia akimirkai – tik trumpai akimirkai – pamiršti viską viską.
Nes tą trumpą akimirką lieki tik tu ir… šokoladas.
Aš jį dievinu. Visaip ir visur, ir visada. Forever and for always. Meilė iš nuo pirmo kąsnio, meilė visam gyvenimui.
Ir šokoladas yra tikras stebuklas. Jį gali valgyti vieną, o gali – ir su cukinijomis! Šokolado gabalėliais gali gardinti keksus ar bandeles, o gali kepti labai šokoladinius pyragus ar sausainėlius. Šokoladu gali papuošti tortus ar glaistyti vaisius.
Arba dar, jei labai nėra laiko, gali kepti truputį prancūziškus ragelius su šokoladu. Mmm… i love it.
Skonis: 8,5/10. Meluočiau, jei sakyčiau, kad va čia tai skanumynas! Užimantis kvapą ir atimantis protą. Ne, taip nėra, bet pripažinkim – paprasta, lengva ir greita. Skanu prie puodelio arbatos ar kavos, jei norisi kažko skanaus, bet neturi valandų kepti pyragams ar sausainėliams. Aš už. Man patiko.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Joy the Baker
Saldūs rageliai su šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2,5 lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos („Mantinga”), prieš naudojimą padėti į šaldytuvą 2-3 valandoms
50 g (10 langelių) šokolado, 60 ar 70 % kakavos, smulkinto
1 kiaušinis, išplaktas
žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA
Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Sluoksniuotos tešlos lakštus išdėlioti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Su miltais pabarstytu kočėlu iškočioti tešlą, išplečiant jos dydį į kvadratą.
Gautą tešlos kvadratą perpjauti į keturias lygias dalis (kvadratėlius), kurių kiekvieną padalinti į dvi dalis skersai (trikampėliais). Iš 2,5 lakšto sluoksniuotos tešlos turėtumėte gauti 20 nedidelių trikampėlių.
Pasidėti trikampėlius taip, kad kiekvieno plačioji pusė būtų mūsų pusėje, o smailioji – toliau nuo mūsų.
Nedidelius šokolado gabalėlius (po pusę šokolado langelio) dėti ant plačiosios trikampėlio pusės. Atsargiai susukti ir kraštelius tvirtai užspausti, taip užtikrinant, kad kepimo metu šokoladas neišbėgs.
Paruoštus ragelius išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti trupučiuku jūros druskos.
Skardą dėti į įkaitintą orkaitę ir nedelsiant karštį sumažinti iki 200 ºC temperatūros. Kepti apie 12-15 minučių, kol gražiai pagels ir išsipūs.
10 komentarai
Visokiems tokiems ir kitiems pyragaičiams su šokolado įdaru siūlau dėti ne šokolado gabalėlius, o šokoladinį kremą. Paprasčiausiai skaniau, kad kai valgai atvėsusį minkštą pyragaitį, netenka susidurti su sukietėjusiu iškepusiu šokoladu.:)
Bet čia skonio reikalas 🙂
Donata, ačiū už patarimą 🙂 Šokoladas – tikra tiesa, sukietėja, bet kadangi rageliai tokie mažulyčiai, kažkaip nepatogumų nesukėlė. Visgi, tavoji mintis labai gera 🙂
kaip skanu! megstu sokolada kepiniuose labai labai :)))
Egle, bendramintės mes 🙂
Va, kaip tik paskaičius receptą kilo tokia pat mintis, kaip Donatai, kad su kremu turbūt geriau būtų :]
Taip, Godyte, patogumo atžvilgiau geriau tikrai 🙂 Bet man patiko ir taip – be to, čia tikrasss šokoladassss… :))) na, vis tiek kažkaip kitaip, tikriau.
o man atvirkščiai skaniau ir patogiau su „kietu” šokoladu nei kremu:) kremas varva, būna karštas baisiai, ištepa rūbelius. aš kai perku šokoladinius kruasanus net specialiai į šaldytuvą dedu prieš valgymą, kad įdaras sustingtų truputį :p
Ooo, Bri, tu čia kitą „kampą” palietei, praktiškąją pusę 🙂 Jetau, kaip pritariu dėl tų išteptų rūbelių. Ypač, kai aš tokia… kleckė esu 😀
O kokie fainučiai pyragėliai! Ir dar labai lengvai pagaminami, nugvelbsiu idėją 🙂
Dovilyte, visada prašom 🙂 Gvelbk nedvejodama 🙂