Begalę kartų Naujuosius pasitikau su viltimi pirmą metų rytą prabusti nauju žmogumi. O šventas naivume: lyg gyvenimas būtų pasaka, o stebuklingą vidurnaktį karietos iš tiesų virstų moliūgais, šypt. Žinoma, kad klydau – pakeisti įpročius yra kur kas sudėtingiau nei batus ar keptuvę. Tam tikrai neužtenka vienos nakties, kad ir kokiu dailyraščiu ant balto popieriaus lapo tą naktį būtų surašyti dideli pažadai.
Štai todėl to nebedarau. Mažais žingsneliais – štai taip kviečiu save eiti link geresnių sprendimų, tikslų ar svajonių. Jokių varginančių maratonų – lai būna tai malonūs pasivaikščiojimai norima kryptimi.
Šiandien pietūs vegetariški, o dubenėlyje – salotos, bet ne dėl to, kad „nuo sausio pirmos valgysiu sveikiau”. Salotų nemėgau tik tada, kai įsivaizdavau, jog jos yra vienintelis „geras“ maistas. Išsilaisvinusi iš sau keliamų draudimų bei kraštutinumų, atradau, kokios skanios ir įvairios jos gali būti. Per šviesmečius nuo tų liūdnų trijų žalių lapelių, apšlakstytų beskoniu padažu.
Šios salotos – įkvėptos „Lidl Lietuva“ prasidėjusios teminės veganiškų ir vegetariškų „Vemondo“ produktų savaitės. Asortimentą sudaro produktai, kuriais lengva pasitikėti – „Vemondo“ prekės ženklui yra suteiktas tarptautinis „V-label“ apdovanojimas, žymintis veganiškus ir vegetariškus produktus, atitinkančius skaidrius bei aiškius gamybos ir ženklinimo principus.
Mano dubenėlyje šalia žalių lapelių dar ir avokadai, pomidoriukai bei agurkai, ir fetos sūris, ir trys „Vemondo“ produktai: švelnus humusas, bolivinės balandos bei vegetariški morkų kepsneliai. Jei tik norite, humusą galite ruošti ir namuose, o morkų kepsnelius – keisti falafeliais. Kaip ir kiekvienos salotos, taip ir šios – gali būti pakeistos taip, kad taptų gardžiausios būtent jūsų skoniui.
Sočios, maistingos, spalvingos ir labai gardžios salotos. Rekomenduoju!
Vegetariški salotų dubenėliai su humusu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Padažui:
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. obuolių acto
1 valg. š. klevų sirupo (ar agavų sirupo, ar medaus)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Dubenėliams:
250 g bolivinės balandos kruopų
80-100 g žalių mėgstamų salotų
200 g vyšninių pomidorų
1 trumpavaisio agurko
1 avokado
½ raudonojo svogūno
200 g „Vemondo“ avinžirnių užtepėlės (arba – naminio humuso)
4 vegetariškų „Vemondo“ morkų kepsnelių (arba – naminių falafelių)
gabalėlio fetos sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus produktus sudėkite į stiklainėlį ir gerai supurtykite, kol susimaišys.
2. Paruoškite salotų dubenėlius. Bolivinės balandos kruopas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite, išpurenkite šakute.
3. Į dubenėlius paskleiskite žalias salotas. Ant viršaus išdėliokite: perpus perpjautus vyšninius pomidorus, riekelėmis supjausytus agurkus ir avokadus, smulkintą raudonąjį svogūną. Šalia dėkite keptus morkų kepsnelius ir šaukštą humuso.
4. Apšlakstykite padažu. Užberkite šiek tiek trupinto fetos sūrio.
5. Patiekite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Vemondo