Taip, karšta, aš žinau. Taip, labai karšta. Jau girdėjau, kad sunku net vietoje ramiai išsėdėti, ką bekalbėt apie kažko veikimą. Girdėjau. Kaip ir tai, kad jau pabodo. Kad kasryt pykstiesi su termometro stulpeliu ir maldauji debesų šiek tiek užstoti kaitrius saulės spindulius. Beveik jaučiau, kaip sapnuoji vėsą ir lietų, nes – žinau žinau – tau nusibodo šitas karštis.
O dabar, žmogau, ššš… patylėk. Baik verkšlent ir baik vieną kartą keikt visus už tuos trisdešimt kažkiek laipsnius. Nes, žinai ką? Praeis dar kelios dienos, kelios savaitės, nespėsi mirktelt ir.. žinai kas bus? Žiema. Sniegas. Šaltis. Žieminiai paltai. Šąlantys pirštų galiukai, laukiant vėluojančio autobuso, skaudžiai paraudę žandai ir varvekliukai ant nosies. O tada tu ir vėl verksi, kaip gi čia šalta, kaip čia baisu. Kaip norisi vasaros ir verčiau jau tie trisdešimt kažkiek plius, o ne minus. Aš žinau, kad taip bus, žinai ir tu.
Todėl prašau nutilti, nusišypsoti ir pamilti. Tai, ką turi dabar ir tai, kuo gyveni šią akimirką. Nes – oi, tu net neįsivaizduoji! – kiek daug visko pražiopsai per tas trumpas minutes ir ilgas valandas, kol burbuliuoji nepatenkintas visu pasauliu.
Kartais šypsotis padeda skanūs sausainiai. Paprasti, bet labai skanūs.
Skonis: 10/10. Va čia tai sausainiai tikriems ir ištikimiems kokoso mėgėjams – jei apie juos pagalvoję, mintyse tik numykiate, jog būna ir skaniau, verčiau rinkitės kitą desertą. Nes šis – labai kokosinis. Kas mums dar laaabai patiko? Jų konsistencija. Lyg ir sakytum, kad sausi, bet jie tokie… visai nesausi. Ir ne drėgni, kita vertus. Na, tiesiog kokosiniai. Tūkstančiai skanių baltų drožlyčių sausainyje 🙂
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Neringos blogas
Kokosiniai sausainėliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 kiaušiniai
120 g cukraus
200 g kokoso drožlių
1 valg.š. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus
GAMINIMO EIGA
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Toliau plakant, palaipsniui supilti cukrų bei kiaušinių trynius. Į masę suberti kokoso drožles, miltus ir vanilinį cukrų. Paruoštą masę šaukštu ar drėgnomis rankomis formuoti nedidelius sausainiukus ir dėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
Kepti iki 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai parus. Iškeptus sausainėlius šiek tiek atvėsinti ir skanauti.
36 komentarai
Dziaugiuosi, kad patiko!!!!!!! Atrodo labai gardziai 😛
Neringa, ačiū 🙂 Tikrai laaabai patiko, jau ne kartą ir ne du kepiau :))
Šituos ir aš pas Neringą nusižiūrėjusi, jau kokosų nuspirkau, tikrai bandysiu 🙂
Būtinai išbandyk, Simona, jei tik mėgsti kokosus 🙂 Tuomet garantuoju, jog patiks 😉
o man žiemoj patinka tai, kad jei prireikia greit atvėsinti skardas – išneši į balkoną, ir ŠTAI!
Oi, būdas geras, bet net niekad nepagalvotas – mat mano balkonas buvo (o dabar irgi yra) tolimiausiam namo kampe nuo virtuvės, ir dar kitam aukšte 😀 Kažkaip nepatogu 🙂
[…] Liepa 25, 2010 http://sauletavirtuve.wordpress.com/2010/07/22/kokosiniai-sausaineliai/ […]
šis daiktas tai tikrai skanus turėtų būti.. O man pvz patinka BCC.co.uk per ONE kanalą rodomą šou, kur atrankos būdu atrenka kas geresnis gaminimo srityje
o šeštadieniais per tą patį kanalą rodo daug įdomių receptų ir gana greitai bei paprastus
O kodėl video neįdėda niekas į youtube, jeigu kas nors iš tikrųjų gamins pagal šį receptą ?
kantai, aš labai nedaug draugauju su televizoriumi, todėl į diskusijas apie minimas laidas tiesiog negaliu veltis 🙂
O dėl video youtubėj – ar nėra tai daugeliui per daug sudėtinga? Aš jau su fotoaparatu vargstu, kol bent kiek padori nuotrauka pavyksta, o jei dar kamerą tektų prisijaukint… kurios, beje, net neturiu 🙂 Žinoma, smagi būtų tokia iniciatyva, negaliu prieštarauti 🙂
Ir, jei įdomu – Brigita iš Tasty Art tikrai yra keletą savo receptų ne tik aprašiusi, nufotografavusi, bet ir nufilmavusi 🙂 Jos tinklapyje tikrai surasi 😉
o gal šitie sausainiukai geriau dovanom tinka? (think)
P.S. įdomu dar tai, kad žymių juostoj, prie dovanojimui skirtų skanumynų vien jūsų receptai. :DD Viskas taip gražiai pateikta, negaliu, kaip man patinka šitas blog’as…
kotry, čia jau priklauso nuo to, ką žmogus labiau mėgsta :)) Bet bet kokiu atveju manau, kad saldus skanumynas, pagamintas iš širdies, yra nuostabi dovana – ar tai sausainiai, ar pyragas, ar dar kas.. 🙂
P.S. Labai glosto širdį tokie faktai.. :)) Ačiū!
Kepiau, labai skanus. Tik gal norejos, kad vidus butu siek tiek dregnesnis, gal reikejo siek tiek trumpiau kepti, nes kepiau apie 20 min., tik tada apskrudo.
Kristina, na, čia kaip apibūdinsi… kaip ir aš sakiau, nėra jie drėgni, bet sunku ir sausais pavadinti – nes jie visi lyg daug sulipusių kokoso drožlių. Tiesiog tokie. Čia jau, matyt, skonio reikalas 🙂 Aišku, galima eksperimentuoti ir bandyti kepti trumpiau 😉
Mmm, ką tik pagaminau. Nuostabus skonis. Nei sausi, nei drėgni :)))
Ivona, džiaugiuosi, kad sausainėliai patenkino lūkesčius 🙂 O jų sausumą/drėgnumą tai tikrai labai taikliai apsakei 😀
As taip dziaugiuosi radusi si bloga 🙂 Na sausainiukai nuostabus, paprasta gaminti, bet nepaprastas skonis 🙂 Kokosinis malonumas,:) Aciu uz puikius receptus 🙂
altajar, tai man labai džiugu sulaukti dar vieno saulėtos virtuvės svečio, kuriam čia gera užsukti ir kuris čia randa sau mielų receptų 🙂 Todėl ačiū tau, kaip ir visiems kitiems skaitytojams :))
Labai skanusssssssss
Rūta, džiaugiuosi 🙂
Sveika , per klaida nusipirkau tik 75 g . kokoso drožlių ar labai blogai jei įdėčiau tik tiek , ar pirkt daugiau ? 🙂
Kristina, būtiniausiai pirk daugiau arba tiesiog visus produktus mažink tiek pat, kiek sumažinai ir kokoso drožles 🙂 Nes kokoso drožlės čia vaidina pagrindinį vaidmenį, ir jei sumažinsi tokiu kiekiu tik kokoso drožles, sausainėliai tikrai nesigaus.
Labai skanūs sausainukai 🙂
Kristina, smagu girdėti 🙂
Labai patiko šie sausainėliai! Ačiū už puikų receptą! :))
Nėra už ką, smagu girdėti 🙂
O man kazkodel nesigavo..Toks saldus kokosinis oras, nes vos palietus sausainius, jie sutrupa..
Raimonda, gal kiaušiniai buvo labai labai mažyčiai? Tikrai neturėtų jie trupėti; priešingai – yra pakankamai tvirti.
Mmm, tikrai puikūs sausainėliai, lengvai pagaminami. Tikrai kepsiu dar kart.
Maniškiai gavosi drėgni, gal todėl kad aš formavau rutuliukus. Kitą kart gal dėčiau 1,5 v. Š. Miltų ir mažiau cukraus.
Indre, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Labai skanus išejo 🙂 dar dejau šaukšteli kokosu nerafinuoto aliejaus 😉 kuris labai tiko šiems sausainiams
Man kepant jie labai issileido ir tokie blynukai patapo. Ka galejau padaryt negerai? Kiausinio baltyma iki morengo isplakiau su cukrum, tada ipyliau trynius ir dar plakiau. Tada tolimesni ingerientai. Kepiau 20min 160°.
labukas 😉 labai skanu gaminom per techno
Puikus skonis! Dariau dvigubą normą, bet dėjau daugiau miltų t.y. 3 šaukštus, 2 būtų per mažai. Greita ir labai skanu!
Viktorija, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
nesigavo :(( o kaip juos reikejo formuot? i paplokscias formas? as rutuliukais formavau, tai rutuliukais ir iskepe, beje labai ilgai kepe, per 15 min nei vienas kokoso trupiniukas neparudavo, beveik valanda laikiau orkaiteje, jungiau ir vejalio funkcija paskui. dejau ryziu begliuteninius miltus. visa kita pagal instrukcija.
Sveiki, Renata, labai apgailestauju 🙁 Aš lygiai taip pat formuoju rutuliukus, šiek tiek plokštesnius, ir kepdami jie pamažu dar kiek išsiplečia ir apskrunda. Tiesa, niekada nesu bandžiusi jų kepti su begliuteniais miltais, todėl nelabai žinau, kokią įtaką galėjo turėti šis pakeitimas. Ar iškepę sausainiukai nebuvo pernelyg birūs ir sausi?