Mano planai Velykų stalui nei labai dideli, nei visai maži: marginsim su saulėtu virtuviuku kiaušinius, kepsiu tortą ir mielinę pynę, gaminsiu keletą užkandžių ir pikantiškus vaflius šventiniams pusryčiams. Daugeliu receptų artimiausiomis dienomis pasidalinsiu, o kol kas – pradėkim nuo užkandžių.
Vienas produktas – trys gardžios idėjos. Mėgstu vytintą kumpį ir paprastai paruošiamus užkandžius, o šie būtent tokie ir yra. Tokiai lėkštei sudėlioti užtruksite apie pusvalandį, o rezultatas bus spalvingas, pavasariškas ir labai gardus.
Visus produktus įsigijau „Lidl Lietuva“. Parduotuvėse rasite platų šventiškų „Deluxe“ produktų asortimentą, tarp kurių – ir šios užkandžių lėkštės žvaigždę, vytintą „Prosciutto di Parma“ kumpį.
Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Mangų, vytinto kumpio ir mocarelos iešmeliams:
1 gerai sunokusio mango
90 g „Prosciutto di Parma“ vytinto kumpio
125 g mocarelos rutuliukų
šviežių baziliko lapelių
balzaminio acto padažo
Obuolių, sūrio, gražgarsčių ir vytinto kumpio suktinukams:
1 žalio obuolio
gabalėlio kietojo sūrio
saujos šviežių gražgarsčių lapelių
90 g „Prosciutto di Parma“ vytinto kumpio
Mocarelos, pesto ir vytinto kumpio suktinukams:
125 g mocarelos rutuliukų
1 arb. š. pesto padažo
90 g „Prosciutto di Parma“ vytinto kumpio
GAMINIMO EIGA
MANGO, VYTINTO KUMPIO IR MOCARELOS IEŠMELIAMS
1. Mangą supjaustykite kubeliais arba kamuoliukais (jei turite tam specialų įrankį).
2. Ant nedidelių iešmelių suverkite: mango kubelius, sulankstytas vytinto kumpio riekeles, mocarelos rutuliukus, baziliko lapelius.
3. Apšlakstykite balzaminio acto padažu ir patiekite.
OBUOLIŲ, SŪRIO, GRAŽGARSČIŲ IR VYTINTO KUMPIO SUKTINUKAMS
1. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ar lazdelėmis.
2. Kietąjį sūrį supjaustykite labai plonomis riekelėmis, panašaus dydžio kaip obuolio gabaliukai.
3. Imkite po vieną obuolio gabalėlį, po vieną riekelę po kelis gražgarsčių lapelius. Supjauskite ir susukite į vytinto kumpio riekelę. Patiekite.
MOCARELOS, PESTO IR VYTINTO KUMPIO SUKTINUKAMS
1. Mažus mocarelos rutuliukus suberkite į dubenėlį. Sumaišykite su pesto padažu.
2. Apsukite mocarelą vytinto kumpio riekelėmis (galite jas perpjauti išilgai per pusę – viena kumpio riekelė dviems mocarelos rutuliukams), persmeikite smeigtukais, kad neišsivyniotų. Patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Deluxe