Vasara kasmet tik viena, o ledų – kiek tik norisi! Ledų sumuštiniai – puikus būdas tradicinį vasaros desertą patiekti nekasdieniškai, žaismingai ir labai skaniai.
Ar žinojote, kad patiems paprasčiausiems naminiams ledams prireiks vos dviejų ingredientų? Tai – riebi grietinėlė ir saldintas sutirštintas pienas. Grietinėlę išplakę iki putų ir sumaišę su kondensuotu pienu, gausite purią masę. Pavadinkime tai ledų baze, kurią galite pagardinti įvairiausiais priedais: vanile, šokoladu, karamele, uogomis, kava. Sušalę šie ledai bus gana sunkūs ir riebūs, tačiau puikios tekstūros. Užvis geriausia, kad jiems pagaminti neprireiks nei ledų gaminimo aparato, nei dažnų permaišymų. Supylę į indą ir padėję į šaldiklį, galėsite imti ir pamiršti ledus kelioms valandoms ar per naktį. O tuomet – ragauti ir mėgautis!
Jei svarstytumėt, ką gardaus pasigaminti iš paskutinių šiųmečių braškių, šie naminiai ledai – puikus, gardus, labai vasariškas pasirinkimas. Skanaus!
Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g braškių
2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 arb. š. vanilės pastos
1 skardinės (397 g) saldinto sutirštinto pieno
1/3 stiklinės (100 g) braškių džemo
350 g sausainių (kvadratinių)
GAMINIMO EIGA
1. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki tyrės. Atidėkite į šalį.
2. Grietinėlę ir vanilės pastą supilkite į plakimo dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, formą laikančių putų. Supilkite ir palengva įmaišykite saldintą sutirštintą pieną.
3. Paruoštą masę padalinkite į dvi maždaug lygias dalis. Vieną dalį sumaišykite su trintomis uogomis.
4. Kepimo formą (apie 20×30 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu išdėliokite kvadratinius sausainius. Jei reikia perpjaukite juos perpus, kad pilnai užpildytumėte visą kepimo formos dugną.
5. Supilkite ir tolygiai paskleiskite braškinį sluoksnį.
Ant viršaus šaukšteliu uždėkite braškių uogienę. Sukamaisiais judesiais perbraukite šakute, kad tolygiai pasiskirstytų ir šiek tiek įsimaišytų į braškių sluoksnį.
6. Užpilkite vanilinį sluoksnį. Paskirstykite kuo tolygiau.
7. Galiausiai ant viršaus išdėliokite antrą sausainių sluoksnį.
8. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldiklyje apie 5-6 valandas (arba ilgiau). Pjaustykite suvožtinius norimos formos gabalėliais jau visiškai sustingusius, o tuomet dar trumpam grąžinkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų, jei spėjo atšilti.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.