Kol vasara ir grilio sezonas tęsiasi, vakarienes dažnai gaminame kieme. Saulėtais vakarais norisi atsidžiaugt ligi soties. Ir jei skanus maistas jau savaime yra džiaugsmas, tai valgomas po atviru dangum – džiaugsmas iki pirštų galiukų!
Anądien gaminome Teriyaki lašišos iešmelius su kokosiniais ryžiais. Skamba kaip restoranas, o iš tiesų – paprasta, greita, labai skanu!
Visai (ne)slaptas recepto ingredientas – „Kikkoman“ Teriyaki padažas. Jį naudoju kaip marinatą, o taip pat – kaip sudedamąją glazūros dalį; ja aptepu jau iškeptus lašišos iešmelius, kad skonis būtų intensyvesnis ir dar gardesnis. Dažniausiai Teriyaki padažu gardinu vištieną, bet ir lašišai tas saldus pikantiškumas labai tinka. Ar kada ragavot?
Kokosiniams ryžiams reikės viso labo ryžių, kokosų gėrimo ir žiupsnio druskos. Rezultatas lėkštėje – truputį tolimoji Azija, truputį namai. Išbandykit!
Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500-600 g lašišos filė
¼ stiklinės (65 ml) „Kikkoman“ Teriyaki padažo
Teriyaki glazūrai:
¼ stiklinės (65 ml) „Kikkoman“ Teriyaki padažo
¼ stiklinės (65 ml) vandens
1 apelsino sulčių
2 valg. š. cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus
2 tarkuotų česnako skiltelių
2 valg. š. vandens
1 ½ valg. š. kukurūzų krakmolo
Ryžiams:
1 stiklinės (180 g) ilgagrūdžių ryžių
½ skardinės (200 g) riebaus kokosų gėrimo
½ stiklinės (125 ml) vandens
žiupsnio druskos
Patiekti:
sezamo sėklų
įvairių salotų lapelių (špinatų, sultenių, gražgarsčių, kt.)
šviežių agurkų
citrinos skiltelių
GAMINIMO EIGA
1. Pamarinuokite lašišą. Lašišos filė gerai nusausinkite. Nupjaukite odelę ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite Teriyaki padažu ir palikite kambario temperatūroje 20 minučių.
2. Pamarinuotus lašišos gabalėlius suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių.
3. Paruoškite Teriyaki glazūrą. Visus jai skirtus produktus, išskyrus vandenį ir krakmolą, sudėkite į nedidelį puodą. Maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir pavirkite dar kelias minutes. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį ir krakmolą, kol krakmolas ištirps. Supilkite į verdamą glazūrą ir dar trumpai pakaitinkite maišydami, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies.
4. Išvirkite kokosinius ryžius. Perplaukite ryžius tekančiu vandeniu. Sudėkite į nedidelį puodą, ten pat supilkite kokosų gėrimą, vandenį, pagardinkite žiupsniu druskos.
5. Leiskite užvirti, tuomet permaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki visai mažos ir virkite 14-15 minučių. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir palikite uždengtame puode dar 10 minučių. Išpurenkite šakute.
6. Iškepkite lašišos iešmelius. Lašišos iešmelius dėkite ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų ir kepkite po 3-4 minutes iš visų keturių pusių (tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio). Iškeptus iešmelius perkelkite į lėkštę, aptepkite glazūra, apibarstykite sezamų sėklomis.
7. Patiekite lašišos iešmelius su kokosiniais ryžiais ir šviežiais salotų lapeliais, agurkais, citrinų skiltelėmis.
Receptas paruoštas su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman #kikkomanlietuva #teriyaki