Atraskite tortilijas iš naujo – ne kaip užkandį, o kaip gausų, maistingą, skonių pilną pietų dėžutės patiekalą. Tortilijas galite ruošti su įvairiausiais įdarais; šiuo atveju, jos ypač sočios, nes pagardintos humusu, vištiena, raudonosiomis pupelėmis. Tortilijos pietų dėžutėms ypatingai tinka, nes jų nereikia šildyti – jos skanios ir visiškai šaltos. Svarbiausia, dosniai aptepkite humusu, kad kiekvienas kąsnis būtų puikios tekstūros ir sodrus gardžių skonių.
Jei tortilijas valgysite netrukus, įdarui puikiai tiks ir avokadai (juos prieš tai galite apšlakstyti lašeliu citrinų sulčių), jei mėgstate pikantiškesnius skonius – į įdarą įmaišykite smulkiai kapotų raudonųjų svogūnų.
Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
300 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
Humusui:
1 skardinės (240 g) konservuotų avinžirnių
1 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
4 valg. š. sezamų sėklų pastos („Tahini“)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. malto kumino
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Tortilijoms:
2 tortilijų
4-6 valg. š. humuso
4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
1 morkos
poros saujų vyšninių pomidoriukų
½ skardinės raudonųjų pupelių
poros saujų špinatų (ar kitų žalių salotų)
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Vištienos krūtinėlę įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją. Leiskite vištienai kelias minutes atvėsti, tuomet – supjaustykite riekelėmis ar gabalėliais.
2. Paruoškite humusą. Avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje!), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
3. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės. Papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
4. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.
5. Paruoškite tortilijas. Tortilijas aptepkite humusu, apiberkite smulkiai tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu ir smulkiai tarkuotomis šviežiomis morkomis. Išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, raudonąsias pupeles ir vištienos gabalėlius. Galiausiai uždėkite po saują špinatų ir susukite tortilijas į suktinukus.
6. Tortilijų suktinukus tvirtai įtaisykite pietų dėžutėse.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.