Dievinu paprastus, greitai paruošiamus ir jaukius vakarienės patiekalus, o šis – būtent toks! Pakaks vienintelės keptuvės: joje apskrudinsite viščiukų šlauneles, tuomet – pakepinsite svogūnus, česnakus, šoninės gabalėlius ir bulvių skilteles. Užpylę sultiniu ir grietinėle, pagardinę špinatų lapeliais ir kietuoju sūriu, troškinsite tol, kol bulvės taps minkštos, o vištienos gabalėliai – iškepę bei sultingi. Pakaks vos gero pusvalandžio viskam paruošti ir prie stalo galėsite kviesti namiškius. Tai bus nuostabiai skani vakarienė!
⠀
Kiekvieno gardaus patiekalo pradžia – kokybiški produktai. Daugelį jų, reikalingų šiam receptui, susirinkau iš internetinės smulkiųjų ūkininkų parduotuvės „Pilnas puodas“. Jei savo šeimoje teikiate pirmenybę ūkininkų auginamai mėsai, nuoširdžiai raginu pasižvalgyti po itin platų „Pilno puodo“ asortimentą. Jame rasite ne tik paukštienos, bet ir veršienos, jautienos, kiaulienos, ėrienos, triušienos, elnienos. Pateikti užsakymus kitai savaitei galima nuo kiekvieno antradienio, tad – pateikę užsakymą kiekvieną antradienį-pirmadienį, kiekvieną ketvirtadienį-penktadienį gausite šviežius produktus, surinktus tiesiai iš ūkių.
Daugiau apie „Pilną puodą” ir šio šeimos verslo veiklos principus rašiau štai čia, kviečiu pasiskaityti.
Na, o kai į pirkinių krepšelį įsidėsit viščiuko šlaunelių, labai rekomenduoju – išbandykit šį receptą!
Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės ir špinatų padaže
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 valg. š. sviesto
900 g viščiukų šlaunelių (5 gabalėlių)
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 svogūno
4 skiltelių česnako
100 g karštai rūkytos šoninės
500 g mažų bulvių
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 arb. š. druskos
1 stiklinės (250 ml) vištienos sultinio
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
140 g špinatų lapelių
70 g tarkuoto kietojo sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite joje du šaukštus sviesto.
2. Viščiukų šlauneles ištrinkite rūkyta paprika, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Dėkite į įkaitintą keptuvę, odele žemyn. Kepkite, nejudindami, apie 4-5 minutes, kol gardžiai apskrus, tuomet apverskite, ir kepkite dar 4-5 minutes. Apskrudusias šlauneles išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį šaukštą sviesto. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
4. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą šoninę ir mažas bulves, perpjautas į keturias dalis (skiltelėmis). Pagardinkite druska, prieskoninėmis žolelėmis ir vis pamaišydami kepkite apie 4-5 minutes.
5. Supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite špinatų lapelius. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai sukris.
6. Suberkite sūrį ir išmaišykite.
7. Atgal į keptuvę sudėkite viščiukų šlauneles. Padažas turi jas beveik apsemti. Troškinkite virš vidutinio dydžio ugnies 15 minučių, kol bulvės bus minkštos, o vištiena – pilnai iškepusi. Patiekite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su internetine Lietuvos ūkininkų produktų parduotuve „Pilnas puodas“.
#reklama #pilnaspuodas