Lapkritį mylėti sudėtinga. Tamsus, slogus, niūrus. Vakarai vis ilgesni, o vasaros prisiminimai – vis blyškesni. Bet tuo pačiu, tai yra tas mėnuo, kai jaukumas tampa, rodos, apčiuopiamas. Susirango šalia ant sofos, gali jį rasti megztinio kišenėje ar tirštuose ryto rūko debesyse. Vakarais norisi gerti svarainių arbatą, deginti kvepiančias žvakes, skaičiuoti dienas iki Kalėdų ir dosniai berti cinamoną į visut visus kepinius.
Lapkritis gali būti niūrus. Jis gali būti slogus ir ilgas, ir tamsus. Dar jis gali būti jaukus. Kvepiantis. Lėtas. Persmelktas magiško laukimo.
Raikant minkštutį sviestinį cinamoninį keksą, lapkritis gali tapti mielas iki pirštų galiukų. Iki paskutinio saldaus trupinėlio, šypt.
Namuose sklandančią nuotaiką kuria detalės. Kartais – kepiniai, kartais – ir indai, iš kurių juos ragaujame. Šios jaukios porceliano lėkštės, išmargintos nėrinius primenančiais raštais, – iš „Promo Cash&Carry”. Natūralumu žavinčioje „MOSAIC“ kolekcijoje – pietų lėkštės, desertinės lėkštelės ir trijų dydžių bei formų dubenėliai.
Tekstūra – tai, kas šiuos indus išskiria iš kitų. Jie pagaminti iš šiurkštaus porceliano, tačiau smulkaus tinklelio raštas – glotnus, blizgus, primena išpieštą rankomis. Tai – švelnių spalvų, žaviai netobulų formų indai. Tiesiog subalansuoti saldiems savaitgalio desertams ir cinamonu kvepiančioms rudens dienoms.
Parduotuvėse rasite melsvai rusvą kolekciją „Almond“, tuo tarpu pagal individualų užsakymą galima įsigyti dar dviejų spalvų šios kolekcijos indus: pavasariškai žalsvus ir sodriai violetinius (daugiau indų nuotraukų rasite žemiau, po receptu).
Sviestinis cinamoninis keksas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Cinamono sluoksniui:
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 valg .š. malto cinamono
Keksui:
2 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
120 g tirpinto sviesto
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinės (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
Viršui:
migdolų riekučių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kekso kepimo formą (25×11 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite kekso tešlą. Kiaušinius ir cukrų išplakite elektriniu plaktuvu iki purumo. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, graikišką jogurtą, vanilę ir dar kartą išplakite.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais su druska. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Pusę paruoštos tešlos paskleiskite kepimo formoje. Ant viršaus suberkite beveik visą cukraus ir cinamono mišinį (porą šaukštų atidėkite viršui). Tolygiai paskleiskite likusią tešlą. Peilį įkiškite į tešlą ir braukite zigzagu, šiek tiek sumaišydami tešlą su cinamoniniu įdaru. Viršų apiberkite saujele migdolų riekučių ir likusiu cinamono-cukraus mišiniu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes, kol keksas gražiai iškils, apskrus ir viduje bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Jei kepimo metu kekso viršus ima ruduoti per greitai, uždenkite lakštu folijos ir kepkite toliau.
7. Iškeptą keksą išimkite iš formos, perkelkite ant grotelių ir palikite atvėsti. Pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry