Sveiki atvykę į smaližių rojų! Ko tik šiame pyrago gabalėlyje nėra: ir šokolado, ir kakavos, ir karamelės… Jei desertus mylite ir cukraus kristalėlių neskaičiuojate, kviečiu skaityti toliau. Su miela karamelių ir šokoladienių gamintoja Greta, esančia už „Lai Sąla“ prekės ženklo pavadinimo, paruošėme jums nuostabų saldėsį. Pažadu, apsals širdis, apsals akimirkai ir gyvenimas!
Šokoladienė – lyg šokoladinė uogienė, tik pagaminta iš avinžirnių, datulių, riešutų kremo, kakavos. Tiršta, sodri, natūraliai saldi, be glitimo ir be pieno produktų. Svarbiausia, ji tikrai labai skani! Pirmąjį savo stiklainėlį tiesiog iškabinau šaukštu ir sutepiau ant trapučių, tuo tarpu antrąjį – įmaišiau į šio šokoladainio tešlą. Pagardinau dar ir smulkintu juoduoju šokoladu, ir karamelės lašeliais, o iškepusį pyragą dosniai aptepiau karameliniu maskarponės kremu ir apibarsčiau kepintais lazdynų riešutais. Pasaka, kokio skanumo desertas pavyko!
Šokoladainis tikrai patiks visiems, kurie mėgsta drėgnus, klampius, burnoje tiesiog sutirpstančius šokoladinius pyragus. Pagardinus švelniu kremu ir traškiais riešutais, šis desertas virsta kone tortu! Reikėtų paragauti, kad suprastumėt, bet sakau visiškai nuoširdžiai, – jis tobulas!
„Lai Sąla” asortimente rasite ir skaniausių pieniškų karamelių, ir šokoladinių kremų, ir saldžių dovanų idėjų.
GERIAUSIA ŽINIA! Su kodu asta15 iki pat gruodžio 24 d. visoms @laisalaofficial karamelėms ir šokoladienėms gausite 15 proc. nuolaidą. Pati pernai šias karameles pirkau Kalėdų dovanoms; o jūs ar pažįstat smaližių? Padovanokit jiems saldumo pilną stiklainėlį, o galbūt – iškepkit šį gardų šokoladainį.
Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Šokoladainiui:
150 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
3 kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 indelio (220 g) „Šokoladienės“
¾ stiklinės (105 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
2 valg. š. kakavos
½ arb. š. druskos
100 g juodojo šokolado
3 valg. š. karamelės* (nebūtinai)
Kremui:
125 g maskarponės
2 valg. š. karamelės*
1/3 stiklinės (40 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
Viršui:
kepintų lazdyno riešutų
smulkinto juodojo šokolado
* aš naudojau „Cannamella“ karamelę su Himalajų druska, tačiau galite rinktis ir kitą skonį: klasikinę pienišką karamelę ar karamelę su su belgišku šokoladu. Visą jų pasirinkimą rasite ŠTAI ČIA .
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite šokoladainį. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kepimo indą.
2. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu plakite apie minutę. Suberkite cukrų, rudąjį cukrų ir plakite dar porą minučių, iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite „Šokoladienę“ ir dar kartą gerai išplakite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir druska. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite smulkiai kapoto juodojo šokolado gabalėlius.
4. Pusę paruoštos tešlos paskirstykite kepimo inde. Jei naudojate, šaukšteliu išdėliokite karamelę. Ant viršaus tolygiai paskleiskite likusią tešlą.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar šokoladainis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti apsivėlęs keliais nedideliais drėgnos tešlos gabalėliais.
6. Palikite šokoladainį apie valandą vėsti kepimo formoje, tuomet atsargiai perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
7. Paruoškite kremą. Elektriniu plaktuvu išplakite maskarponę, karamelę ir miltelinį cukrų, kol produktai susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol susiformuos tirštas, formą laikantis kremas. Neperplakite!
8. Paruoštu kremu aptepkite atvėsusio šokoladainio viršų.
9. Apibarstykite kepintais lazdynų riešutais, smulkintu juoduoju šokoladu. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lai Sąla“ .
#reklama #LaiSala #cannamella #sokoladiene