Iki Kalėdų mažiau nei mėnuo! Pats laikas apsispręsti: ar skubėti link jų nevaldomo chaoso sūkuryje, o gal – keliauti lengvu žingsneliu, su šypsena ir šventine muzika?
Aš tiek daug kartų esu patyrus pirmąjį scenarijų, kad kaip niekad aiškiai žinau – daugiau taip nenoriu. Šiemet švenčių lauksiu jaukiai, ramiai ir be betikslio skubėjimo.
- Dovanas suruošiu ir supakuosiu anksčiau.
- Į namų tvarką žiūrėsiu paprasčiau.
- Darbus planuosiu protingiau.
- (čia galėtumėte įrašyti ir savo punktą)
Ir dar, labai svarbu: šventinį meniu suplanuosiu tokį, kad ne tik sočiai pavalgyčiau, bet ir sočiai pamiegočiau. Žinau, ką reiškia busti penktą iš noro pagaminti glėbį skirtingų patiekalų, bet – tikrai yra receptų, su kuriais puotą iškelti galima vos per valandėlę. Vienu tokiu receptu – paprasčiausiu iš paprasčiausių – dalijuosi šiandien. Idėją, sklandančią internete, pamačiau dar metų pradžioje ir nepamiršau iki dabar pat. Tikrai gaminsiu mūsų Kūčių stalui!
Visi produktai – iš „Lidl Lietuva“, salotų žvaigždė – šaltai rūkyto upėtakio filė iš „Deluxe“ asortimento.
Atsipalaiduokite, Kalėdos artėja!, – su tokiu šūkiu ir nusiteikimu „Lidl Lietuva“ kviečia laukti švenčių. Jie pasirūpino, kad parduotuvėse rastumėte ne tik kasdienių prekių, bet ir platų pasirinkimą jau paruoštų patiekalų bei dovanų idėjų. Šventinio katalogo puslapius galite pavartyti ir internetu, ŠTAI ČIA.
O šią neįtikėtinai paprastą ir gardžią šventiškų salotų idėją išsisaugokite jau dabar, dalinuosi!
Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 gerai sunokusių avokadų (vidutinio dydžio)
2 žaliųjų citrinų sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 gražgarsčių
½ ilgavaisio agurko
100 g ridikėlių
½ raudonojo svogūno
200 g šaltai rūkyto upėtakio filė
½ žaliosios citrinos
½ citrinos
ryšelio šviežių krapų
GAMINIMO EIGA
1. Avokadus sutrinkite šakute. Sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais. Paskirstykite lėkštėje, formuodami apskritimą lygiagrečiai lėkštės kraštui.
2. Ant viršaus paskirstykite gražgarsčių lapelius, plonomis juostelėmis supjaustytus ir į ritinėlius susuktus agurkus, ridikėlių griežinėlius, pusžiedžiais pjaustytus raudonuosius svogūnus. Išdėliokite upėtakio filė juosteles. Papuoškite žaliosios ir geltonosios citrinos riekelėmis, šviežiais krapais.
3. Patiekite nedelsiant. Šalia galite patiekti skrudintos duonos riekelių.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Atsipalaiduokite #LidlKalėdos
Recepto idėja: Taste.com