Kartais trumpos penkiolika minučių gali tapti tikra palaima širdžiai – kai nusprendi vis tik ryte pasilepinti šiltais patalais dar keliomis minutėmis ilgiau ir palaimingai užmerki akis. O kartais penkiolika minučių gali pakišti koją, it kokia juoda katė, ne laiku ir ne vietoje perbėgusi kelią. Penkiolika minučių yra pakankamas laikas pavėluoti į traukinį, vežantį ten, kur turėtum važiuoti savo gyvenimo keliu. Kartais penkiolikos minučių užtenka tapti visai kitu žmogumi.
Vos penkiolikos minučių pakaks paskubom išgerti puodelį arbatos ir mažuoju šaukšteliu godžiai suvalgyti pusrytinį indelį jogurto. Tik penkiolika minučių prie vairo tave gali skirti nuo šurmuliuojančio miesto centro, kur plačiose gatvėse šen bei ten vaikšto šimtai jaunų ir senų, žvalių ir pavargusių, skubančių ir tingiai slenkančių veidų. Penkiolikos minučių maudynės karštoje, garų pilnoje vonioje – ir tu vėl puikios nuotaikos, pailsėjusi, gyvybinga.
Per penkiolika minučių tu gali nulėkti iki parduotuvės ir nusipirkti pieno rytinei kavai užbalinti. Gali išsikepti paprastučius paprastučiausius blynelius ar purų omletą. Susitepti sumuštinį ar susimaišyti dubenėlį salotų. Tačiau būk geras ir išduok man paslaptį, jei per penkiolika minučių tu gali iškepti lazaniją. Panašiai tokią, apie kokią kasdien svajoja storuliukas Garfildas. Sočią, spalvingą, kvapnią, nesvietiškai skanią. Štai tokią…
Skonis: 10/10. Esu gaminusi lazaniją su varške, lazaniją su grybais, lazaniją su žuvimi ir lazaniją su malta kiauliena/jautiena, kiek pamenu ir suskaičiuoju. Ir, patikėkit manim, ši – su vištiena ir pievagrybiais, ir baltu padažu – yra pati nerealiausia, kokią man teko ragauti. Visi skoniai čia nuostabiai dera, lazanija labai… sultinga, jei galima taip sakyti, ir nors ji tikrai velniškai soti, norisi dar gabalėlio, ir dar kąsnelio.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? redaguota pagal Cooking your dream
Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1 morka, sutarkuota
2 valg.š. pomidorų padažo
500 g maltos vištienos krūtinėlės
140 g pievagrybių
2 x 400 g skardinės smulkintų pomidorų
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Baltam padažui:
50 g sviesto
~ 50 – 100 g miltų
1 l pieno
200 g fermentinio sūrio, sutarkuoto
½ arb.š. malto muskato
~8 – 10 lazanijos lakštų
2 pomidorai, pjaustyti griežinėliais
150 g fermentinio sūrio, sutarkuoto
GAMINIMO EIGA
1. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti svogūną, morką ir česnaką 2 minutes. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Pakepinti svogūną dar 5 minutes, kol suminkštės. Sudėti pomidorų padažą ir viską pavirti dar minutę.
2. Įmaišyti maltą vištienos krūtinėlę ir kepinti, kol mėsa gražiai paruduos. Sudėti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir konservuotus pomidorus, ir pakepinti dar 5 minutes. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
3. Padažui puode ištirpinti sviestą, suberti dalį miltų ir maišyti. Sumažinti ugnį iki mažiausios ir supilti 250 ml pieno, nuolat greitai maišant, kad nesusidarytų gumuliukų. Jei padažas tirštėja pernelyg greitai, nukelti keptuvę nuo ugnies ir įpilti daugiau pieno. Palaipsniui supilti visą pieną, nuolat maišant. Tuomet, ir toliau nuolat maišant, lėtai suberti likusius miltus.
4. Suberti maltą muskatą ir gerai išmaišyti. Galiausiai suberti tarkuotą Cheddar sūrį ir išmaišyti iki vientisos, purios masės. Nuimti nuo ugnies.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
6. Ant kepimo indo (30 x 22 cm.) dugno paskleisti trečdalį balto padažo. Tuomet išdėlioti pirmuosius lazanijos lakštus, ant jų tolygiai paskleisti pusę paruoštos vištienos ir ant jos vėl tolygiai užpilti antrą trečdalį balto padažo. Dar kartą iškloti makaronus, ant jų tolygiai paskleisti antrą pusę vištienos padažo, viską tolygiai apipilti paskutiniu trečdaliu balto padažo. Ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu
7. Kepti apie 35 – 45 minutes, kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant leisti pastovėti bent 10 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų.
58 komentarai
Prieš kelioliką minučių tikrinau, ar dar nėr įrašo, ir vat jums ir prašom! :))
Norėčiau velnioniškai, žinok. Tik kad laiko užima, o taip tingis, ne penkiolika minučių čia tau :))
Puikiai atrodo, labai.
Ooo, kaip miela! 🙂 Ačiū, puikiai ir susivalgė, dabar taip nostalgija užpuola prisiminus, kad norisi keliaut kepti vėl :)) Bet – teisybę tu sakai – laikui lazanija tikrai imli 🙂
I looove lasagne! 🙂
have a nice time!
Paula
Paula, thanks 🙂 I love it too, oh yes… :)))
labai gardziai atrodo! as kaip tik lakstu turiu, reiks kazka bandyt!
Dalia, būtinai išbandyk! 🙂 Šią saviškę baisingiausiai rekomenduoju, tačiau lazanijos variantų skanių ir nuostabių yra begalės… Todėl tiesiog palinkėsiu skanaus, kad ir kokią išsirinktum! 🙂
O lakstu pries gaminima apvirti nereikia??
Tadai, tikrai ne 🙂 Padažo čia tiek, kad jie visiškai suminkštėja ir bekepdami 😉
Skanu, taip užsimaniau dabar. Bet teks deja tenkintis pietums take away sushi ir laukti vakarienės pas brangiausio mamą…
Indre, ooo… Na, neabejoju, kad vakarienė pas brangiausio mamą buvo tikrai puiki, o gal net tokia puiki kaip lazanija? :)) Labai to linkėčiau :)) O lazanijai dar bus laiko, ania? 😉
na, po tokių liaupsių tikriausiai neliks nieko kito, kaip tik gaminti – ne sau, aišku, bet vištieną ir lazanijas mylinčiai šeimynai ,)
jule, tai aišku 😛 Laiminga tavo šeima, tave turėdama, et :)) Skanaus jiems! 😉
kaip tik neseniai prisiminiau, kad turiu užsigulėjusių lazanijos lakštų.. Šis įrašas verčia juos kuo greičiau panaudot :>
Ačiū, Egle, ačiū 🙂 Džiaugiuosi paskleidusi įkvėpimo bangą tarp blog’iečių :))
Na varškės apkepas su ryžiais nėra mano mėgstamiausias, be to kaip ji sakė, kad nepavykęs, nes kietokas, o man patiko. Bet labai noriu lazaniją pasigamint. Šita įrašoma į artėjantį pirkinių sąrašą. Ir vėl bus min 50lt maxei pelno iš manęs, o juk žadėjau šią savaitę pirkti tik pieno…
Hm, na, jei reiktų rinktis… aš irgi linkčiau ties lazanija – neabejotinai :)) Bet taip, ji iš esmės imli ne tik laikui, bet ir litams. Et, bet kaip skanu, ką?.. :))
Sveiki, vakar gaminau pirmaja savo lazanija ir buvo pagal si recepta, siek tiek susinervinau gamindama baltaji padaza, kazkaip jis man is pradziu nesigavo toks vienalytis, bet veliau vis pyliau ir pyliau miltus, tai galu gale pavyko tokia pure mase isgauti.. esme tame, kad visi namiskiai buvo labai patenkinti ir visiems labai patiko tikrai labai skani 🙂
labai aciu uz si recepta ;))
p.s. gal zinote kur isigyti chedar surio? nes jokiame prekybcentryje nerandu…
Nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad lazanija visiems jums labai patiko 🙂 O dėl cheddar sūrio nieko negaliu konkretaus pasakyti, nes aš jo nenaudoju 🙂
siaip reiketu skirti pomidoru pasta nuo kecupo. ir padazui miltu kiekis 50 ir 100g yra „visiskai” tas pats ? Visa lazanija turbut reikia daryti pagal originalu recepta, nes darant pagal tavo nurodyta, tai tolygu produktu gadinimui. Net netiksliai isverstas receptas. Zodziu, labai nusivylem situ receptu.
Pirma, pomidorų pastą nuo kečupo tikrai skiriu.
Antra, baltas padažas gaminamas miltus beriant po trupučiuką. Atleiskit, bet to trupučiuko aš išmatiuoti svarstyklėm nesugalvojau, parašiau intervalą.
Trečia, manot, kad neteisingai išverčiau iš anglų kalbos pomidorų pastą ar gramus? Nuraminsiu – tiesiog rašau čia taip, kaip gaminu AŠ. Tiesa, kad ne visada laikausi originalaus recepto raidė į raidę. Jei kažką pakeičiu, čia rašau jau su savo pakeitimais. Nes, matot, man 50 g miltų (kaip orginaliam recepte) nė per kur neužteko. Teko vėliau bert dar truputį ir padažas gavos idealus.
Ketvirta, man labai gaila, kad teko sugadinti produktus. Tikrai jų gaila…
Matyt dėl pomidorų padažo reakcija buvo, nes ingredintų sąraše yra nurodytas pomidorų padažas, o jau gaminime – pomidorų pasta. Mane iš pirmo žvilgsnio irgi sumėtė. 🙂 ruošiamės ir mes išbandyti šį skanumyną. Kuo geriausios kloties, ačiū už puikius receptus!
Pabandėme, viskas būtų neblogai, tik, kad miltai baisiai jaučiasi ir sugadina viską :/
Nors ir jaučiausi kiek kvailai, apklausiau valgiusius – ar jautėt miltų skonį? 🙂 Neee, atsakė man jie. Aš irgi nejaučiau – nemeluoju! Ir kas man dabar pasakys – kodėl yra šitaip? 😮 Tikrai man labai gaila, kad lazanija nepavyko…
Na, gal kažką ir mes ne taip padarėm, bet kitą kartą sakėm bandysim jų mažint, tada gal bus gerai… nes kaip ir sakiau , visa kita labai skanu buvo 🙂
Na ką, o man belieka kuo nuoširdžiausiai palinkėti, kad kitas kartas būtų vykęs dar labiau ir tie miltai skonio negadintų 🙂
O kodel recepte nera ivardinta kiek reikia cesnako?
Nors prie jusu gaminimo aprasymo cesnakas paminetas… 🙂
Oi, nu ir nesėkmių su ta lazanija… :)) Atsiprašau, buvau praleidus, bet jau pataisiau 😉 Ačiū už įspėjimą 🙂
Na štai lakštai namie. Dabar liko sulaukti laisvos valandėlės ir gaminti 🙂
Indre, sėkmės! 🙂 Aš tikrai labai labai tikiuosi, kad tau viskas pavyks puikiai ir apturėsi skanius pietus ar vakarienę 🙂
Va kaip netycia atradau si nuostabu kulinarini puslapi! Ieskojau lazanijos recepto! Radau. Pagaminau. Super. Pirma karta dariau lazanija….dar netiketu sveciu uzgriuvo eigoje:) tikrai gavosi nemazai, visiems uzteko ir svarbiausia, kad patiko! Aciu.
Eimante, ooo, smagu sulaukti naujų skaitytojų! :)) Džiaugiuosi, kad lazanija patiko ir tikiuosi, kad tavo apsilankymai saulėtoje virtuvėje neapsiribos tik ja :)) Prašom išbandyti daugiau receptų ir lauksiu komentarų bei atsiliepimų – pasiguodimų ar pasidžiaugimų 😉
Na kiek galima kept ta lazanija? 🙂 nu bet skanu!!! Siandien dar karteli padarysiu 🙂 yra valgytoju nemazai, tai tinka sis patiekalas ypatingai 🙂 is kalakutienos bus siandiena…
Beje, Astut, Tau ir Tavo istikimiems skaitytojams, jaukiu ir siltu svenciu!
Eimante, galima tol, kol nepabosta 🙂 Jei vis dar valgosi skaniai ir noriai – kodėl gi ne? 🙂
Ačiū labai už sveikinimus, Jums taip pat! 🙂
nusipirkau lazanijos lakstu, o receptelio tai tiesiai pas Jus Asta 🙂 Kiek gaminau lazanija tiek ji man ne kokia gaudavosi…tai kokius pora metu is vis jos negaminau 🙂 na, bandysiu 🙂 kiek Jusu receptu isbandziau, tiek gavosi 100proc skaniai 🙂
Beje, del miltu skonio padaze,kuri jaute p.Mantas- miltus reikia tame sviestuke pakepint , tada miltu neturetu jaustis,jei tik pagailesit pakepint miltukus- skonis miltu garantuotas….na as taip esu istyrus savo kailiu 🙂
Evelina, laikysiu kumščius, kad šis receptas tavęs taip pat neapviltų 🙂 ir labai lauksiu įspūdžių! 🙂
🙂 Aciū Asta, jau galite atleisti kumštukus 🙂 Lazanija pavyko 🙂 Kadangi buvau nekantri, tai prieš grįžtant vyrui prapjoviau pažiūrėt ka tik iškeptą, buvo skystoka, bet po keliolikos min grįžus vyrui, ji buvo puiki :)Drąsiai bandysiu dar kartą 🙂
Evelina, šaunu! Labai džiaugiuosi ir linkiu ateityje daug skanių lazanijų :))
Lazanija yra geris…tik kad as, nemegstanti apursiakti puodais, gaminu ja retai. Geda pasidare perskaicius, matyt, teks moraliskai pasiruosti ir koki penktadieni kepti :)Tiesa, as lakstus truputi apverdu, tada kazkaip viskas kartu geriau „sukimba” ir taip man labiau patinka. Ir dar, surio dedu ne tik ant virsaus, bet ir tarp sluoksniu… Taip, taip, taip, – kaloriju bomba, bet kai patiekalas gaminamas karta per tris menesius, galima ir nusideti 🙂
Oi, lazanija tikrai yra nuostabus maistas, ir visiškai atleistinos visos tos nuodėmės 🙂 O sūrio niekad nebūna per daug – čia faktas 😀
darėm, kepėm šian lazaniją. Buvo labai skanu. Tik niekas nelaukė, kol ji pastovės ir sutvirtės, tai dalinant nesigavo tvirtas gabaliukas, bet skonis dėl to blogesnis nebuvo 🙂
Vita, smagu, kad patiko 🙂 Na, taip, tikrai skonis svarbiau nei sugriuvęs ar nesugriuvęs lazanijos gabalėlis :))
Sveika Asta. Norejau paklausti, ar galima kuo pakeisti Besamelio padaza? Man jis labai labai riebus ir kaloringas… Kazkur skaiciau, kad liesesniam variantui tiesiog uzpila lakstus vistienos sultinuku (arba sultinuku perpus maisytu su liesa grietinele). Ar nebandei?
Asta, sveika 🙂 Prisipažinsiu, kad Bešamelio padažo kitokiu aš nekeičiau, nes jį labai mėgstu 🙂 Bet, tikiu, kad jį drąsiai galima keisti ir liesesniais, tavo minimais variantais 🙂 Jei išbandysi, lauksiu komentarų, kaip pavyko ir patiko 🙂
Labai skanu buvo, tik kitą kartą padažo šiek tiek mažiau darysiu, nes nepatiko, kad taip viskas plaukė 🙂 Bet skonis – super!
Agne, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
[…] Receptas iš ČIA […]
tai poros saukstu neuzteko pakepit svogunam ir morkai… labai jau visa sugere,gamybos procesas tesiasi :)ziuresim kas cia gausis
as kalbu apie pora saukstu aliejaus
jau abejoju ar lakstu nereikia virti..
Iš tiesų ir nuo keptuvės gali priklausyti, kiek aliejaus reikia pakepinti daržovėms; nors man labai keista, kad neužteko, bet taip būti gali 🙂 O dėl lakštų – kadangi šioje lazanijoje įdaro bei padažo labai daug, o makaronų lakštų sąlyginai mažai, jų virti tikrai tikrai nereikia; jie idealiai iškepa. Tikiu, kad viskas pavyko gerai, tačiau labai lauksiu įspūdžių 😉
Sveika;)o kas per pomidorai skardinese?koks pavadinimas?
Vaje, net nežinau. Perku tikrai ne visada vienodus, todėl neįsidėmiu. Rinkitės tuos, kurie Jums skaniausi, jei tik tokius turite 😉
Ar galima vištienos krūtinelę pakeisti paprastu vistienos faršu iš parduotuvės?
Sveika, gaminau šią lazaniją, bet ir man ir kitiems valgiusiem labai jautėsi miltų poskonis, nežinau kodėl, bet atrodė kad ir to padažo čia žymiai per daug. Nors viską dariau pagal receptą, bet visa lazanija nesigavo tvirta nors ir palaukus, o ištižusi, galvoju kad nuo to padažo :/ Gal kad pirmą kartą kepiau lazaniją išvis 😀
Tobula. Tiesa, dariau be grybų, kadangi jiems esu alergiška, bet vis tiek gavosi tobulai.
Bandau šį nuostabų patiekalą iškept ir iškilo klausimas kokioje temperatūroje kepti?
Aušra, 180 ºC temperatūroje 😉 Skanaus!