Leiskit, atspėsiu. Sukasi galva? Sąrašas dalykų, kuriuos dar norisi spėti iki Kalėdų, netelpa nei ant pirštų, nei popieriaus lape? Saulėtas virtuviukas man aną vakarą pasakojo, kad norėdamas kažką susapnuoti, turi po pagalve pasidėti to daikto paveikslėlį ar nuotrauką. Aš svarstau: gal, jei pasidėčiau po pagalve tą savo begalinį sąrašą, varnelės pačios susidėliotų, kol saldžiai miegosiu?
Ei, įkvėpkim ir iškvėpkim, viskas bus gerai, – mes įklimpę toje pačioje pusnyje. Kaip visada, norėjom lėto ir jaukaus švenčių laukimo. Kaip ir kasmet, lėtumas kėsinasi pasimesti tarp visų „reikia“, „turiu“ ir „būtinai“.
Bet šiandien sekmadienis. Reikia stabtelėti, turime skirti šiek tiek laiko šeimai ir sau, būtina pasilepinti gardžiais pietumis. Teisingai? Aš manau!
Vištienos, špinatų, saulėje džiovintų pomidorų ir sūrio derinys yra vadinamas toskanietišku. Skamba saulėtai ir labai šiltai – tiesiog šviesmečiais toli nuo tos baltos žiemos pasakos, kurioje gyvename. Bet nepaisant skambesio, ši vištienos užkepėlė – visiškai jaukus, naminis, šildantis maistas. Na, žinot, comfort food. Maistas, kuris sušildo širdį. Subalansuotas jaukiems sekmadieniams ir gardiems šeimos pietums.
Sultinga vištiena, špinatai, salstelėję saulėje džiovinti pomidorai ir daug tąsaus apskrudusio sūrio – tikiu, kad toks patiekalas patiktų daugumai. Dalinuosi receptu ir kviečiu – pasigaminkite dar šį sekmadienį. Neprireiks nei daug ingredientų, nei daug laiko, o gardžius pietus, manau, galiu pažadėti!
Vištieną pagardinau „Vegeta NATUR“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Tai visiškai puikios sudėties prieskoniai, sodraus skonio ir aromato. Mišinyje: druska, saldžiosios paprikos, svogūnai, česnakai, ciberžolės, imbieras, kmynai, kalendra, juodieji pipirai, muskatai, kukurūzų krakmolas, raudonosios aitriosios paprikos, cinamonas, aitrieji pipirai ir gvazdikėliai. Sutikit, skamba gausiai ir gardžiai! Tiesa, atkreipkite dėmesį, kad druskos papildomai berti nereikia – jos jau yra mišinyje.
Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir trijų rūšių sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500 g vištos krūtinėlės (dviejų puselių)
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių auksinei vištienai
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g špinatų
100 g kreminio sūrio
100 g kietojo sūrio
100 g saulėje džiovintų pomidorų
200 g mocarelos sūrio
ryšelio šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Vištos krūtinėlės puseles perpjaukite išilgai perpus, kad būtų plonesnės (lyg kepsniai). Ištrinkite prieskonių vištienai mišiniu ir atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite pasmulkintus špinatų lapelius. Maišydami pakaitinkite, kol špinatai sukris. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
3. Atvėsusią špinatų masę sumaišykite su kreminiu sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
5. Į kepimo formą sudėkite vištos krūtinėlės gabalėlius. Aptepkite špinatų ir sūrio mase. Ant viršaus išdėliokite saulėje džiovintus pomidorus, tuomet – užberkite tarkuotą mocarelos sūrį.
6. Uždenkite kepimo formą lakšteliu folijos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris gražiais apskrus. Iškepusios vištienos vidinė temperatūra turėtų siekti 72 °C.
7. Išimkite užkepėlę iš orkaitės, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur
Recepto šaltinis: eatwell101
4 komentarai
Labai gardu! Puikus derinys, šeimyna su malonumu lapnojo. Tinka ir šventiniam stalui!
Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
O kas tiktu garnyrui?
Ką tik mėgstate – garintos, orkaitėje keptos ar šviežios mėgstamos daržovės 🙂