Skaičiuoju dienas iki pavasario, bandydama neburnoti ant kaip visad ilgos žiemos. Kai ji nusidažo baltai, važiuojam į mišką pasivaikščioti. Kai šaltukas kanda nosį, o už lango – vien pilki atspalviai, verdam didelį puodą sriubos. Sriuba – soti, gardi, šildanti, pilna sodriausių aromatų – vienas jaukiausių žiemos valgių.
Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis – aromatinga ir švelnaus skonio, tad patiks daugeliui. Kruopos jai suteikia sotumo, grietinėlė – kremiškumo, o svieste apkepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildo sriubą turtingo skonio. Pievagrybiai šiai sriubai suteikia ypatingai gardų aromatą, todėl, jei tik mėgstate grybus, nepraleiskite šios eilutės – pakepinkite juos svieste drauge su kitomis daržovėmis ir mėgaukitės ypatingai kvapnia, šildančia sriuba.
Nebijokite eksperimentuoti – sriubą galite virti ir su grikiais (jie čia taip pat puikiai tiks!), o norėdami paruošti vegetarišką sriubos versiją, tiesiog nenaudokite vištienos.
Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
3 skiltelių česnako
1 saldžiosios bulvės
200 g pievagrybių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
5 stiklinių (1,25 l) vištienos sultinio
1 stiklinės (200 g) ilgagrūdžių ryžių
½ vištos krūtinėlės (vienos puselės)
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
ryšelio šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
4. Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
5. Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva