Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. Norėdami suteikti jiems naujų spalvų, į varškę įmaišykite karamelizuotų bananų. Šie ne tik pasaldins varškės įdarą, bet ir suteiks gardaus karamelinio-bananinio skonio. Įdarą galite sutrinti trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros, bet siūlau daryti priešingai – išmaišyti ir palikti nedidelius karamelizuotų bananų gabalėlius.
Jei tokių lietinių norite iškepti savaitgalio pusryčiams, didžiąją dalį darbo galite atlikti iš vakaro – išsikepti lietinius, pasiruošti įdarą ir sulankstyti blynelius. Pernakt laikykite juos šaldytuve, uždengtus maistine plėvele. Ryte beliks įkaitinti keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus iki nuostabiai gražios auksinės spalvos.
Lietiniai blyneliai gali būti gardžiausiais smaližių pusryčiais ar net desertu – kepkite juos saldžius, pagardinkite šviežiomis uogomis, milteliniu cukrumi, o galbūt apšlakstykite klevų sirupu ar pagardinkite plaktos grietinėlės kepure. Rinkitės mėgstamiausius priedus – daugelis jų tobulai derės su varške įdarytais lietiniais.
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
5-6 lietinių (blynelių receptą rasite čia)
2 sunokusių bananų
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 valg. š. sviesto
2 pakelių (360 g) varškės
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
½ arb. š. malto cinamono
aliejaus (kepimui)
Patiekti:
miltelinio cukraus
šilauogių
šviežių mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite lietinius blynelius pagal šį ar kitą mėgstamą receptą.
2. Pasiruoškite įdarui reikalingus ingredientus.
3. Karamelizuokite bananus. Bananus supjaustykite riekelėmis. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, kad riekelės pasidengtų iš visų pusių.
4. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite riekeles ir kepkite kelias minutes nejudindami, kol gardžiai karamelizuosis. Apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apkeps ir iš kitos pusės. Išimkite ir atidėkite į lėkštę.
5. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, vanile ir cinamonu.
6. Sudėkite pusę karamelizuotų bananų riekelių ir pertrinkite.
7. Imkite po vieną lietinį. Jo krašte dėkite po du-tris šaukštus įdaro. Sulankstykite blynelį taip, kad įdaras liktų viduje (žr. nuotraukas).
8. Taip paruoškite visus blynelius. Taip paruoštus blynelius galite kepti iš karto, pernakt laikyti šaldytuve ir kepti kitą dieną, arba užšaldyti.
9. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sulankstytus blynelius apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus, o įdaras viduje bus karštas ir iškepęs.
10. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, pagardinę uogomis ir karamelizuotais bananais, ir papuošę šviežių mėtų lapeliais, arba naudokite kitus mėgstamus pagardus.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.