Gero savaitgalio receptų gali būtų daug ir įvairių, manajame šįkart – gamta, saulė, ežeras ir daug skanaus maisto. Juk grilio receptų šiltajam sezonui nebus per daug, tiesa? Šiandien dalijuosi dar vienu, eteryje – turbūt skaniausi kada ragauti dešrainiai! O gal juos reikėtų vadinti… kukulainiais?
Tarp minkštų, ant grotelių pašildytų bandelių sutilpo ant grotelių kepti sultingi mėsos kukuliukai, barbekiu padažas, gardžiai išsilydęs mocarelos sūris, dar daugiau sūrio (šįkart kietojo), pomidoriukai, avokadai, ridikėliai ir sauja kapotų petražolių.
Kukuliukams pagardinti naudojau vasaros sezonui dedikuotą „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį „Grill Classic“. Kaip ir visi kiti „Vegeta Natur“ prieskoniai, šie – visiškai natūralios sudėties, be skonio ar kvapo stipriklių. Jų sudėtyje jau yra druskos, tad jos papildomai berti nereikia. Tiesą sakant, tai buvo vieninteliai prieskoniai, kurių man prireikė gaminant kukuliukus.
Pagaminti dešrainius – paprasta kaip dukart du, tik pora patarimų:
- prieš kepdami groteles papurkškite trupučiu aliejaus, kad kukuliukus būtų lengva vartyti;
- kukuliukų kepimo laikas priklausys nuo žarijų kaitrumo ir kukuliukų dydžio, stebėkite – labai svarbu jų neperkepti, kad išliktų minkšti ir sultingi;
- kukuliukus kepti ant grotelių labai verta, nes tas dūmo aromatas – pasaka, kaip skanu! Visiška vasara!
O jūs ar mėgstat dešrainius? O gal kukulainiai skamba skaniau? Išbandykite – tikrai labai, labai skanu!
Dešrainiai su mėsos kukuliukais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kukuliukams:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
250 g maltos kiaulienos
250 g maltos jautienos
1 mažo kiaušinio
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
ryšelio smulkintų petražolių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių „Grill Classic“
½ stiklinės (125 ml) barbekiu padažo
Dešrainiams:
6 dešrainių bandelių
3 valg. š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
150 g mocarelos sūrio
Patiekti:
kietojo sūrio
vyšninių pomidorų
avokadų
ridikėlių
šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite kukuliukus. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
2. Dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną, jautieną, keptus svogūnus ir česnakus, kiaušinį, tarkuotą kietąjį sūrį, ryšelį smulkintų petražolių ir prieskonius.
3. Semkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp delnų suformuokite apvalius kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 24 kukuliukus.
4. Dėkite kukuliukus ant grotelių virš karštų žarijų. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol kukuliukai bus beveik iškepę. Aptepkite barbekiu padažu ir kepkite dar porą minučių. Atidžiai stebėkite kepamus kukuliukus – jei perkepsite, jie nebebus sultingi. Kukuliukų kepimo laikas priklausys nuo žarijų kaitros ir kukuliukų dydžio.
5. Kol kukuliukai kepa, dešrainių bandeles įpjaukite išilgai ir atverkite. Vidines puses aptepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite ant grotelių ir pašildykite porą minučių.
6. Į paskrudintas bandeles sudėkite barbekiu padažu pagardintus keptus kukuliukus. Ant viršaus užberkite tarkuoto mocarelos sūrio.
7. Bandeles su kukuliukais ir sūriu grąžinkite atgal ant grotelių. Kepkite, kol sūris išsilydys.
8. Patiekite. Iškepusius dešrainius apiberkite saujele tarkuoto kietojo sūrio, pagardinkite riekelėmis pjaustytais pomidorais, avokado gabalėliais, ridikėlių griežinėliais. Apiberkite smulkintomis petražolėmis.
9. Ragaukite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur