Nes kartais gyvenimas paprasčiausiai būna per trumpas.
Kad bijotum, užuot pakėlęs akis tiesiai į tą grėsmę. Tu stipresnis už ją.
Kad dvejotum, užuot paklausęs širdies (ar proto) balso. Viskas daug paprasčiau nei atrodo šią akimirką.
Kad aklai svajotum, užuot ėmęs ir čiupęs tą svajonę į rankas ir išpildęs. Kalbėti mes mokam visi, žadėti sau kada nors – taip pat.
Kad verktum, užuot spjovęs į veidą viskam, kas juoda ir liūdina. Neverta.
Kad lauktum. Užuot gyvenęs čia. Dabar.
Skonis: 9/10. Man patinka šitie saldūs džiūvėsiai, labai patinka. Dvelkia jaukumu ir šiluma. O šie – būtent šie – tikrai ir skanūs labai. Su mažulyte citrinos rūgštele, o kartu ir saldūs. Ir dar aguonos, kurias aš šitaip mėgstu! Traškūs ir nuostabūs su arbata.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? A Walking Dream
Citrininiai biscotti su aguonomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
145 g miltų
75 g cukraus
¼ arb.š. kepimo miltelių
1/8 arb.š. druskos
20 g aguonų
2 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
½ citrinos sultys
Aptepimui:
1 valg.š. vandens
1 kiaušinio baltymas
cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Sumaišyti sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, aguonas.
3. Išplakti kiaušinius su citrinos žievele ir citrinos sultimis.
4. Plakinį supilti į sausą produktų mišinį ir išmaišyti.
5. Iš gautos masės ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos suformuoti kepaliuką. Aptepti kiaušinio baltymu, išplaktu su šaukštu vandens. Apibarstyti cukrumi.
6. Kepti apie 20 minučių, kol gražiai parus. Išimti iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 160 °C temperatūros.
7. Kepaliukui šiek tiek atvėsus, aštriu peiliu supjaustyti nestoromis riekelėmis.
8. Riekeles išdėlioti atgal ant kepimo popieriaus, paguldant ant šonų. Kepti apie 10 minučių, tuomet apversti ant kito šono, ir kepti dar 5 minutes.
9. Atvėsinti ir patiekti. Skanaus!
27 komentarai
Aš už. Dar nekepiau biskočių be riešutų, šie verčia susimastyti 😉
Indre, oho, kokia riešutinė :)) Aš kepiau ir cinamoninius, ir šiuos, ir dar kokosinius (nors šie jau kaip ir su riešutais, ar ne?). Ir tikrai puikūs šie džiūvėsiai ir be riešutų, patikėk manim :))
Nepatikėsi – šiandien žadėjau skelbti 🙂 Ne pačius biscotti, tiesa, jų rūšies atstovus 🙂 Bet kažkaip ai, gaaal ryyyt.. :)))
Tavieji tiesiog puikūs. Ir įžanga.. Ačiū.
Apžiūrėjau – dar nematau 🙂 Bet labai lauksiu, smalsu, kuo šį kartą akis ir skanias fantazijas pradžiuginsi :)) Bet, ahaaaa, artimas man tas „rytoooojjj…” jausmas 😀
Ačiū Tau 🙂
Aš irgi buvau nusižiūrėjus citrininius biscotti su aguonomis, bet receptas glūdi kažkur tarp visų kitų 😉 tačiau kadangi sakai, jog jie tikrai verti išbandymo, galbūt greitu laiku reikės nupūsti nuo tų užrašų dulkes… 😉
Mademoiselle, tikrai greičiau pūsk dulkes! Nepasigailėsi, tikiu 🙂
Citrinų ir aguonų duetas panašiai kaip ir cinamonas su obuoliais 🙂 Vat ir būna gyvenime tobulų porų 😀
Ech, tikrai… Kad jų tik kuo daugiau būtų :))
Atrodo labai viliojanciai… pats derinys ir man prie sirdies ♥ Kai pasnigs, tada butinai kepsiu. Man biscotti asocijuojas su balta ziema ir silta arbata 🙂
Beje, pagirsiu nuotraukas. Nuostabios!
aguonėle, ačiūūū! 🙂
O aš niekada su žiema biskočių nesiejau, net nežinau, kažkaip… man žiema tai jau meduoliams lygi. Nors, ai, ką aš čia kalbu, man visi saldumynai visais metų laikais puikiai susideri 😀
Nu ir labai puikūs išėjo. Niam niam aguonų ir citrinų derinys. Ačiū už receptą.
Taip apetitnai nuo pat ryto išsirodė, kad iškart ir kepiau.
Tik padvigubinau dozę, ir gavosi labai skysta..net ir taip tris kiaušinius dėjau..bet tda dėjau dėjau miltų iki tol, kol tešla panašėjo į tokią, kokia ir turėtu būti biscočiams :]
Na, labai džiaugiuosi 🙂 Ir tikrai nėra už ką 🙂
Ale ot keistumai, sakyčiau – šiaip originaliam recepte buvo vienas kiaušinis ir miltų kiek mažiau, bet man su tokiom proporcijom gavos labai jau kieta masė, tokia čiut pamaišoma, tai pridėjau tą kiaušinį. Tada buvo per skysta čiut – tai įbėriau miltų. Ir gavos idealiai. Bet čia matyt tie kiaušiniai, niekšai, labai skirtingų dydžių :))
Svarbu, kad viskas pavyko! 🙂
Tikiu, nes aguonos ir citrina tikrai tobula. Kai bus laiko – bandysiu 🙂
O man tuomet belieka palinkėti sėkmėėės! :))
Aš tai vis ateinu šito įrašo įžangos paskaityt. Tokia teisinga ir užpakalin spiria. Ačiū.
Insolente, nėra už ką. Ir ačiū. Sunku pasakyti, ar norėjau kažkam užpakalius šitais žodžiais išspardyt; nebent sau, tikrai kad sau 🙂
Cha,geda peleda, as apie situos gardziuosius biscotti suzinojau pries gerus pora menesiu..parduotuvinius…:) bet jau kaip patiko man jie!!!! Kazkodel tie migdoliniai taip primine sakoti, o as ji dievinu! Bet gi as dievinu visus saldumynus, visai cia ne paslaptis. Taigis, siandien kepiau pagal si receptuka,maniau nesigaus, nes tesla skystoka gavosi, niekaip nesilipde man tas kepaliukas, jau maniau bus biscotti blynas, bet kazkaip pavyko! O jau skanuuuuuuu! Super! Ir man super, kad as dabar juos moku gamint 🙂
O, matai, Eimante, aš tai kaip tik jokioj parduotuvėj biskočių nesu mačius, net mintis nekilo. Matyt, per mažai dairaus po pirktinių sausainių lentynas 🙂
Labai džiaugiuosi, kad išmėginai ir naminius, dar labiau – kad jie pavyko, nepaisant visų negerų nuojautų 🙂 O žinok, namuose irgi galima biskočius visokiausius kepti, su įvairiausiais priedais, su migdolais – taip pat! 🙂
Astut, as Londone…Cia ir radau tu skanestu, Lietuvoje tikrai nezinau ar yra.
O, supratau tada viską 🙂
gaila, kad vakar nemaciau siu biscott’iu, buciau isbandzius, nes vakar keliau savuosiu su migdolais, kriausem ir abrikosais
Neringa, mm, tavieji irgi skaniai skamba 🙂 O šiuos – kad jau dabar pamatei – galėsi kitą kartą išsikepti 😉
butinai, sekantys biscotti bus tavieji
Lauksiu atsiliepimų 😉
[…] pagal Astą iš Saulėtos virtuvės ← Meduoliniai […]
Kepiau ir man gavosi visiškai kitokie negu nuotraukoje, bet labai labai skanūs, tik man pasirodė kiek maža 😀
Na, Milda, juk ne išvaizda svarbiausia, ar ne? Koks skirtumas, kaip atrodo, jei yra labai skanūs 🙂 O skanių dalykų visada maža, taip jau yra.. :))