Visaip sukau galvą, bet ne – nežinau vasariškesnio deserto už granitą. Sušalusiuose ledo kristalėliuose – lengvumas, saldumas ir gaivus vėsos gūsis. Pažadu, karštos dienos bus kur kas malonesnės ragaujant granitą. Vasara dar tik prasideda!
Granita – tai vaisiai, uogos ar jų sultys, sušaldyti į mažus ledo kristalėlius. Šįkart siūlau išbandyti vieną labai paprastą ir labai skanų variantą – granitą susišaldyti iš skanių, Ispanijos pietuose sunokusių apelsinų sulčių. „Don Simon“ apelsinų sultys yra 100% tiesioginio spaudimo (gaminamos NE iš koncentrato!), pasižymi aukšta kokybe ir puikiu skoniu, tad tinka ne tik pasimėgaujant gerti vienas, bet ir naudoti kaip sudedamąją dalį štai tokiems gaiviems desertams.
- Negaminkite granitos iš sulčių, pagamintų iš koncentrato. Naudokite šviežiai spaustas sultis arba tiesioginio spaudimo sultis su minkštimu. Tokia granita bus kur kas puikesnio skonio ir tekstūros.
- Sirupas iš cukraus ir vandens – svarbi granitos recepto dalis. Be to, kad suteikia saldumo, sirupo dėka sušalę ledo kristalėliai nėra labai kieti ar aštrūs, yra malonios tekstūros.
- Tikslus granitos šalimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio inde ją šaldysite, t.y. kokio storio bus sulčių sluoksnis. Kuo mažesnis ir gilesnis indas – tuo ilgesnis šaldymo laikas.
- Granitą šaldyti ir smulkinti galite iki norimo smulkumo: galite palikti šiek tiek didesnių gabalėlių arba smulkinti iki sniego purumo.
Tarp plataus „Don Simon“ sulčių pasirinkimo, būtent šios apelsinų sultys – daugelio mėgstamiausios. Saldus, gaivus, truputį rūgštus apelsinas vis tik yra sulčių karalius, o nuo šiol – galbūt ir granitos karalius, šypt?
Patiekite desertą tiesiai iš šaldiklio. Skanaukite ir mėgaukitės vasara!
Apelsinų granita
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinės (250 ml) vandens
1 stiklinės (200 g) cukraus
3 stiklinių (750 ml) tiesioginio spaudimo apelsinų sulčių (su minkštimu)
GAMINIMO EIGA
1. Išvirkite sirupą: į nedidelį puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukaiskite ir pilnai atvėsinkite.
2. Atvėsintą sirupą supilkite į apelsinų sultis. Išmaišykite.
3. Mišinį supilkite į šaldymui tinkamą indą (platų, pakankamai negilų). Dėkite į šaldiklį ir šaldykite 3-4 valandas. Kas 30 minučių išimkite indą iš šaldiklio ir šakute susmulkinkite stingstančią granitą iki smulkių gabalėlių.
4. Stiklines ar taures, kuriose patieksite granitą, prieš tai gerai atšaldykite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Don Simon“.
#reklama @donsimonlithuania