Paskutiniu metu pamėgome gaminti mėsainius. Jie smagiai dera prie vasariškų nuotaikų ir mūsų saulėto namelio gyvenimo. Skanūs, įvairūs ir nesudėtingai paruošiami, jie patinka daugeliui. Šie – graikiško stiliaus, su vištiena, fetos sūriu, gaiviu tzatziki padažu ir pomidorais. Šiek tiek kitokie nei klasikiniai mėsainiai, šie yra ypatingai gaivūs, lengvi, vasariški. Visiškai nuoširdžiai – man vieni skaniausių, o gal net patys skaniausi mėsainiai, kuriuos kada valgiau.
Pirmą kartą, leidžiant savaitgalį prie ežero, panašiais mėsainiais mus pavaišino brolienė. Tąkart vietoje maltos mėsos paplotėlių ji naudojo marinuotą vištos krūtinėlę, kurią taip pat kepė ant grotelių. Tad variantų, kaip gaminti ir valgyti mėsainius – net keli, vienas už kitą gardesni.
- Paplotėliams galite naudoti maltą vištos krūtinėlę, bet rekomenduoju rinktis maltą vištos šlaunelių mėsą, nes ji – sultingesnė.
- Fetos sūris, įmaišytas į vištieną, suteikia ir papildomo charakterio skoniui, ir sultingumo.
- Vištienos paplotėlius galite gardinti įvairių mėgstamų pavienių prieskonių mišiniu arba naudoti jau paruoštą, mėsainiams subalansuotą, natūralios sudėties „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį „Grill Burger“.
- Kepant paplotėlius, svarbiausia jų neperkepti, kad išliktų sultingi. Jei turite, naudokite termometrą, – vidinė temperatūra turi siekti 72 °C, jei naudojate vištos krūtinėlę, arba 82 °C, jei naudojate maltą šlaunelių mėsą.
- Tzatziki padažą galite pasiruošti iš anksto iki trijų-keturių dienų laikyti šaldytuve.
- Nesistenkite mėsainių valgyti tvarkingai – kartais tai labiau neįmanoma nei įmanoma, tad verčiau tiesiog atsipalaiduoti mėgautis maistu (šalia dėl visa ko turint servetėlę, šypt).
- Mėsainį galite patiekti ir „nuogą“ – be bandelės, tik vištienos paplotėlį ir padažą bei pomidorų salotas atskiruose dubenėliuose šalia.
Jei mėgstate lengvus, gaivius mėsainius, šis jums tikrai patiks. Skanaus!
Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienos paplotėliams:
500 g maltos vištienos
100 g fetos sūrio
½ svogūno
2 skiltelių česnako
½ stiklinės (60 g) maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinio
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių „Grill Burger“
Tzatziki padažui:
1 trumpavaisio agurko
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
ryšelio šviežių krapų
1 česnako skiltelės
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Pomidorams:
250 g vyšninių pomidorų
ryšelio prieskoninių žolelių (bazilikų, petražolių)
¼ mažo raudonojo svogūno
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
5 mėsainių bandelių
žalių salotų lapų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite vištienos paplotėlius. Dubenyje sumaišykite maltą vištieną, trupintą fetos sūrį, labai smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, džiūvėsėlius, kiaušinį ir prieskonius. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį (kol paruošite padažą ir pomidorus), kad prieskoniai įsigertų į mėsą.
2. Paruoškite padažą. Agurką sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite perteklinį skystį. Sumaišykite su graikišku jogurtu, smulkiai kapotais krapais, tarkuota česnako skiltele, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
3. Paruoškite pomidorus. Vyšninius pomidorus perpjaukite į keturias dalis, prieskonines žoleles smulkiai sukapokite, raudonąjį svogūną – taip pat.. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
4. Iškepkite mėsainius. Suformuokite vištienos paplotėlius (šiek tiek didesnio skersmens nei bandelės). Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų iš abiejų pusių po kelias minutes, kol išorė gardžiais apskrus, o vidinė temperatūra pasieks 72 °C, jei naudojate vištos krūtinėlę, arba 82 °C, jei naudojate maltą šlaunelių mėsą. Mėsainių bandeles taip pat trumpai pašildykite ant grotelių virš žarijų.
5. Ant apatinės bandelės dalies dėkite porą salotos lapelių, vištienos paplotėlį, ant jo – porą šaukštelių tzatziki padažo ir šaukštą pomidorų. Užvožkite antrąja bandelės dalimi ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur