Pakelkite rankas, kam jau šįvakar prasidės ilgasis savaitgalis? O kas šeimoj turi Mindaugų ir švęs Mindaugines? Ar ketinate ta proga kurti grilį? Aš pati į visus klausimus galėčiau atsakyti vienu dideliu TAIP.
Kiekviena šventė mūsų šeimoje yra truputį maisto fiesta, o besitęsianti vasara diktuoja grilio temą. Čia, kad būtų paprasčiau, į pagalbą gali atskubėti itin platus „Lidl Lietuva“ „Grill&Fun” asortimentas. Leiskit, pasakosiu, kokį receptą siūlau šį savaitgalį išbandyti ir kiek kainuos jį paruošti.
Dėmesio centre – labai gardžios, paprastai paruošiamos makaronų salotos su grilyje kepta vištiena. Jos puikiai tiks ilgiems savaitgaliams gamtoje, užkandžių dėžutėms pakeliui į pikniką ir dar tiems atvejams, kai reikės paprastai, sočiai ir skaniai pamaitinti minią, šypt.
Visus receptui reikalingus ingredientus įsigijau „Lidl Lietuva“. Už pirkinių krepšelį sumokėjau kiek daugiau nei 16 eurų, o nuo savęs pridėjau tik namuose turėtus aliejų, druską, pipirus, šaukštą medaus, porą šaukštų obuolių acto ir gabalėlį raudonojo svogūno. Pilnas dubuo sočių salotų galėtų pamaitinti bent šešis išalkusius, tad porcijos kaina – mažiau nei 3 eurai. Nebrangu, bet labai skanu!
Savaitgaliams gamtoje, šeimos susibūrimams ar draugų vakarėliams taip pat puikiai tiktų:
- seni geri šašlykai;
- įvairūs vištienos ir daržovių iešmeliai;
- mėsainiai ar dešrainiai;
- takai, wrap’ai ar panašūs dalykai su grilinta mėsa, žuvimi, sūriu ar daržovėmis.
Visų šių produktų – marinuotos mėsos, sūrio, dešrelių, daržovių, bandelių, padažų, prieskonių, tortilijų – rasite „Lidl Lietuva“ asortimente. Jis platus, įvairus ir kviečiantis dar dažniau gaminti ant grilio. Juk vasara!
Pradėkim nuo šių salotų? Skanaus!
Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Padažui:
¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto
1 valg. š. medaus
1 arb. š. garstyčių
1 skiltelės tarkuoto česnako
saujelės kapotų bazilikų lapelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Makaronams:
300 g fusilli makaronų
žiupsnio druskos
Kukurūzams:
2 virtų kukurūzų (apie 400 g)
1 valg. š. aliejaus
žiupsnio druskos
1 pakuotės (600 g) „Grill&Fun” vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate
Salotoms:
3-4 trumpavaisių agurkų
300 g vyšninių pomidorų
1 didelio avokado
¼ raudonojo svogūno
250 g mocarelos rutuliukų
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite! Išvirtus perliekite šaltu vandeniu.
3. Iškepkite kukurūzus ir vištieną. Saldžiuosius kukurūzus apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska. Tiek marinuotą vištieną, tiek kukurūzus sudėkite ant grotelių virš karštų žarijų. Kepkite, vis apversdami, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72 laipsnius, o kukurūzai gražiai apskrus.
4. Sumaišykite salotas. Į didelį dubenį suberkite makaronus, tuomet – pjaustytus agurkus, pomidorus, avokadą, nuo burbuolės nupjautus kukurūzus, riekelėmis pjaustytą keptą vištieną, perpus perpjautus mocarelos rutuliukus, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną.
5. Apšlakstykite padažu, išmaišykite ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė