… arba „bulka su kiaušiniu“, kaip kad vadindavau šiuos smaližių pusryčius vaikystėje, šypt. Tikiu, kad iki traškumo apkeptos, o viduje minkštos ir pudingą primenančios šviesios duonos riekelės, gyvena daugelio prisiminimuose. Pastebėjau, kad Joriui augant, kepu juos vis dažniau. „Kaip kveeeepia!”, – kiekvienąkart tokie pusryčiai pasitinkami su didžiausiu džiaugsmu.
Gardus maistas – būdas kurti gražius prisiminimus. Lai kvepia jie vanile ir cinamonu. Išsikepkite skrebučių ir jūs!
- Labiausiai prancūziškiems skrebučiams tinka tanki, minkšta, porą dienų jau pastovėjusi šviesi duona (sumuštinių duona, brioche ar sourdough).
- Kiaušinių ir pieno plakinį galima saldinti daugiau ar mažiau, cinamono berti daugiau ar mažiau – rinkitės pagal savo skonį.
- Duonos riekelių kiaušinių ir pieno plakinyje nemirkykite pernelyg ilgai (kad neištižtų ir neprarastų savo formos), o prieš dedant į keptuvę – plakinio perteklių nuvarvinkite.
- Skaniausia skrebučius kepti svieste. Taip pat galite naudoti ir sviesto bei aliejaus mišinį.
- Kol kepate skrebučius, jau iškeptus galite laikyti iki 100-120 °C įkaitintoje orkaitėje – tokiu būdu galėsite patiekti visus iš karto, ir visi jie dar bus lyg šviežiai kepti!
Ant pusryčių stalo šventę kuria ne tik maistas, bet ir indai, iš kurių valgome. Nuotraukose – indai iš naujos „PROMO Cash&Carry” kolekcijos. Subtilūs, elegantiški, o tuo pačiu – jaukūs ir paprasti: nuo lėkščių, lėkštelių ir puodelių iki įvairaus dydžio dubenėlių, gilių lėkščių makaronams, mažučių indelių padažams.
„Lubiana“ porceliano indų kolekciją sudaro keturi pilkos atspalviai: „Marrakesz Grey“, „Ankara Grey“, „Kaszub Grey“ ir „Daisy Grey“. Visi indai lengvai derinami tarpusavyje ir yra tobulai, toooobulai gražūs!
Visur gerai – namie geriausia. O tas gerumas – visas iš smulkmenų: gražaus puodelio ryto kavai, skanių pusryčių, plačių šypsenų.
Saulėto artėjančio savaitgalio! Išsikepkit skrebučių, gerai?
Prancūziški skrebučiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 kiaušinių
2/3 stiklinės (167 ml) pieno
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
8 riekelių šviesios sumuštinių duonos
sviesto (kepimui)
Patiekti:
klevų sirupo
miltelinio cukraus
uogų (braškių, šilauogių, aviečių, trešnių)
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite skrebučius. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną, vanilę ir žiupsnį druskos.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, joje ištirpinkite gabalėlį sviesto.
3. Sumuštinių duonos riekeles iš abiejų pusių pamirkykite kiaušinių ir pieno plakinyje, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kai reikės, į keptuvę įdėkite dar gabalėlį sviesto.
4. Jau iškeptus skrebučius, kad neatvėstų, galite laikyti iki 100–120 °C įkaitintoje orkaitėje.
5. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, apšlakstę klevų sirupu, pagardinę įvairiomis mėgstamomis uogomis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry