Kokius tortus – biskvitinius ar lengvus jogurtinius – mėgstate labiau? Aš, visiškai nuoširdžiai, mėgstu juos visokius, bet kol dar tęsiasi vasara ir gardžiausių uogų sezonas, labai mielai gaminu štai tokius. Jų net kepti nereikia – tik išmaišyti, išplakti ir kantriai palaukti, kol sustings. O tuomet – ragauti ir mėgautis lengvu, gaiviu, švelniai saldžiu skoniu.
Tokį jogurtinį tortą, priklausomai nuo sezono, galima gaminti ir su kitomis uogomis ar vaisiais – tobulai tiktų ir braškės, ir trinti mangai.
Svarbiausias momentas, gaminant tokio tipo desertus, yra tinkamai parinkti želatinos kiekį – tiek, kad tortas būtų minkštas, kremiškas ir sutirpstantis burnoje, bet tuo pačiu gerai laikytų savo formą. Želatinos gali būti labai skirtingos – tiek savo rupumu, tiek stiprumu. Tad gamindami pagal mano receptus, turėkite omenyje, kad visada naudoju „Dr. Oetker“ smulkią želatiną mėlynuose pakeliuose.
Kaip gerai, kad yra dalykų, kurie sulig vasara nesibaigia. Pavyzdžiui, aviečių sezonas – jis dar tęsis kurį laiką. Tikiuosi, pakankamai ilgai, kad spėtumėte išbandyti šį tortą; ką manote, šypt?
Jogurtinis aviečių tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Baltam sluoksniui:
2 stiklinių (500 g) graikiško jogurto
250 g kreminės varškės
200 g saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 pakuotės (20 g) „Dr. Oetker“ želatinos
1/3 stiklinės (84 g) vandens
200 g aviečių
Rausvam sluoksniui:
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
250 g kreminės varškės
250 g aviečių
200 g saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 pakuotės (20 g) „Dr. Oetker“ želatinos
1/3 stiklinės (84 g) vandens
Papuošti:
aviečių
žaliųjų citrinų gabaliukų
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite apvalią silikoninę formą (2-2,5 l talpos). Ištepkite ją lašeliu bekvapio aliejaus labai tolygiai – patogu tą padaryti su popierine servetėle, kad ant sienelių neliktų aliejaus pertekliaus.
2. Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Maisto smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite graikišką jogurtą, varškę, saldintą sutirštintą pieną ir vanilę. Atidėkite į šalį.
3. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite vandeniu ir palaukite, kol išbrinks. Ištirpinkite virš karštų garų vonelės, bet neleiskite užvirti (užvirusi želatina praranda savo stingimo savybes).
4. Maišydami šaukšteliu ištirpusią želatiną šiek tiek pravėsinkite. Dėkite į ją šaukštą jogurto ir varškės masės, ir iškart išmaišykite. Taip į želatiną įmaišykite tris-keturis šaukštus masės, o tada šį mišinį supilkite į dubenį su visa likusia mase. Išmaišykite.
5. Paruoštą masę supilkite į silikoninę formą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol sustings.
6. Paruoškite antrąjį sluoksnį. Maisto smulkintuvu sutrinkite graikišką jogurtą, varškę, avietes, saldintą sutirštintą pieną ir vanilę. Atidėkite į šalį.
7. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite vandeniu ir palaukite, kol išbrinks. Ištirpinkite virš karštų garų vonelės, bet neleiskite užvirti (užvirusi želatina praranda savo stingimo savybes).
8. Maišydami šaukšteliu ištirpusią želatiną šiek tiek pravėsinkite. Dėkite į ją šaukštą jogurto ir varškės masės, ir iškart išmaišykite. Taip į želatiną įmaišykite tris-keturis šaukštus masės, o tada šį mišinį supilkite į dubenį su visa likusia mase. Išmaišykite.
9. Paruoštą avietinę jogurtinę masę supilkite ant pilnai sustingusio pirmojo sluoksnio. Grąžinkite į šaldytuvą ir palaikykite dar kelias valandas ar pernakt.
10. Norėdami sustingusį tortą išimti iš silikoninės formos, pirštais ją atlaisvinkite, kad forma atšoktų nuo torto kraštų. Tuomet ant formos viršaus užvožkite lėkštę ar padėklą, apverskite formą kartu su lėkšte ir palaukite porą minučių, kol tortas „atšoks“ nuo formos dugno ir lėtai nusileis ant lėkštės.
11. Papuoškite avietėmis ir žaliųjų citrinų gabalėliais ar kaip tik norisi. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva