Išduosiu vieną didelę paslaptį. Kartais aš tingiu gaminti. Taip taip, kad šiaip tingiu – jokia čia naujiena. Tačiau gaminti kartais lygiai taip pat nekyla rankos, kaip kad ir imti į rankas dulkių šluostę. Arba atsiversti koliokviumo konspektus. Ar kažką tokio panašaus baisingai nemielo. Tuomet prasideda… Kokia tragedija! Koks kankinimas! Ai ai, kokia aš vargšė mergaitė! (ar jau visi girdėjo?…)
Didžiausias skirtumas čia yra tas, kad nedraugystė su virtuve tęsiasi, na… dvi dienas. Su vadovėliais ir dulkių šluostėm, pavyzdžiui, artimai susidraugavus nebuvau niekad. Žinot, tik ta paviršutiniška „draugystė iš reikalo“.
O kur link aš čia lenkiu? Na gi prie to, kad valgyti reikia. Visada. Net tas dvi dienas. O tada reikia sugalvoti kažką toookio paprasto ir kartu tooookio skanaus, kad galėtum nušauti du zuikius iš karto. Pirmą – kad susisuktum greitai ir nepradėtum į virtuvę žiūrėt dar labiau susukta nosyte. Antrą – kad papietautum taip skaniai, jog meilė virtuvei sugrįžtu su kaupu. Dideliu kaupu.
Nepasiūlysiu šiandien jokio stebuklo, pažadu. Genialumas paprastume, ir atvirkščiai. Žiedinių kopūstų blyneliai, kurių norisi dar.
O tuo pačiu – duoklė ir tiems Saulėtos virtuvės skaitytojams, kuriems pyragų jau per akis.
Skonis: 10/10. Kaip daržovių blyneliai apskritai ir kaip patiekalas iš žiedinių kopūstų atskirai, jie man pasirodė neabejotinai nuostabūs. Kartu ir subtilaus, ir pakankamai ryškaus skonio. Sūris ir petražolės čia groja pirmais smuikais, suteikdami žiediniui kopūstui toookį žavesį, kad blyneliai patys šokinėja lėkštėn. Paprastas, lengvas ir nuostabus skanumynas!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Gaminkime.lt
Žiedinių kopūstų blyneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 nedidelis žiedinis kopūstas (~500 g)
100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
1/4 arb.š. druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
1 didelė skiltelė česnako
2 valg.š. šviežių petražolių, kapotų (aš dėjau gausų 1 arb.š. džiovintų)
2 kiaušiniai
60 g miltų
1/4 arb.š. kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA
1. Žiedinį kopūstą išskaidyti žiedinėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nuo vandens užvirimo laiko, virti apie 8 minutes – stebėti, kad žiedinis kopūstas nepervirtų.
2. Išvirus nusunkti ir atidėti į šalį.
3. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišyti su ketvirčiu šaukštelio druskos, pipirais, smulkiai kapotu česnaku, smulkintomis petražolėmis.
4. Į masę įmaišyti lengvai išplaktus kiaušinius.
5. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.
6. Galiausiai suberti žiedinio kopūsto žiedynėlius ir dar kartą viską išmaišyti.
7. Šaukštu į įkaitintą keptuvę dėti paruoštą tešlą ir kepti nedidelius blynelius. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
8. Patiekti su natūraliu jogurtu ar grietine. Ir skanauti.
23 komentarai
Labai dailios nuotraukos ♥
Ačiū, aguonėle 🙂
Asta, blyneliai atrodo labai skanus. Kaip tik ieskojau recepto panasaus 🙂 Butinai isbandysiu.
Na, nemeluoju – jie tikrai ir yra labai skanūs, ne tik atrodo 🙂 Būtinai išbandyk, o po to dar būtinai atbėk pasidalinti įspūdžiais :))
turejo but nuostabus blyneliai :))
Taip, Jurga, tokie ir buvo jie 🙂
As ir tu blyneliu noriu ir to vyno butelio su kaspineliu…
Jolita, kokie dideli norai :)) Blyneliais tikrai pavaišinčiau, bet kad jau baigės seniai… o butelis ir tas tuščias, tik kaip interjero detalė virtuvės 🙂
Oj darysiu darysiu rytoj šiuos blynelius, nes šaldytuvas pilnas žiedinių kopūstų 🙂 Ačiū už receptą, kuris labai laiku. 😉
Kotryna, pavydžiu šaldytuvo, pilno žiedinių kopūstų :)) Būtinai išmėgink, labai rekomenduoju 🙂 Už receptą – nėra už ką, skanaus! 😉
Kepėm vakar, apsivalgymas kaip skanu. Puiki vakarienė 🙂
Simona, puiku, kad patiko :))
Reikes pabandyt prie progos, labai skaniai skamba ir atrodo
Pažadu, kad ir yra labai labai skanu 🙂 Daug skaniau nei atrodo ar skamba 😉
[…] Žemas lygis, bet bent jau aukštai nepulsiu 🙂 Žodžiu, taisau tą minusą nusižiūrėjusi į Saulėtą virtuvę ir nuo savęs įkrovusi žalią papriką ir saulėje džiovintų pomidorų iš aliejaus bei maltos […]
Super!!! ačiū už tokį paprastutį ir neįtikėtinai puikų receptėlį!:) Labai mėgstu žiedinius kopūstus, tai šie blyneliai buvo tikras gardumėlis vakarienei:))
Loreta, nėra už ką. Džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Labai skanus blyneliai, vakar pietums kepiau tuno pyraga taip pat buvo labai skanu.
Labai džiaugiuosi, kad čia, mano saulėtoje virtuvėje, atradote tiek viliojančių ir skanių patiekalų! 🙂
Nuostabus! Nieko skanesnio is kalafioro dar neteko valgyti, didelis aciu uz toki puiku recepta!
O jei naudoti žalią tarkuotą kopūstą, o ne virtą, kaip tuomet, jūsų manymu?
Manau, kad pavyktų puikiai! 🙂
Labai skaniai išėjo! ❤️ Naudojau čederio sūrį ☺️