Prieš atsisveikinant su vasara – dar vienas grilio receptas. Tikrai nesakau, kad šiemet jau paskutinis, nes grilyje gaminame ištisus metus, tik vasarą kiek dažniau nei žiemą.
Ant medinių iešmelių suvėriau česnakais, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi įtrintus jautienos gabalėlius, apvirtas mažas bulvytes ir raudonuosius svogūnus. Iškepę virš karštų žarijų, ragavome su pikantišku fetos padažu. Pavyko labai gardžiai!
Tokie iešmeliai tiktų ne tik šeimos pietums ar vakarienei, bet ir draugų susibūrimui ar mažam grilio vakarėliui. Didelio padėklo centre dėkite dubenį su fetos padažu, o aplink – daug jautienos ir bulvių iešmelių. Tik, prisiminkite, jei iešmelius versite smulkesnius, iš mažesnių jautienos gabalėlių, kepti turėtumėte trumpiau – jautiena turi išlikti minkšta ir sultinga.
- Iešmeliams rinkitės brandintą jautieną – tokia bus sultingesnė ir iškeps skaniau.
- Svarbiausia – jautienos iešmelių neperkepkite, kitaip gabalėliai taps sausi ir sprangūs. Priklausomai nuo jautienos gabalėlių dydžio, skirkite ne daugiau kaip po 2-3 minutes kiekvienai iešmelio pusei (bendras kepimo laikas bus 8-12 minučių).
- Jautieną gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Shashlik“. Mišinio sudėtis visiškai natūrali ir subalansuota virš ugnies ruošiamiems mėsos patiekalams.
- Ant iešmelių papildomai galite suverti spalvingų paprikų, pievagrybių, cukinijų griežinėlių.
- Pikantiškas fetos padažas gardžiai tinka tiek prie jautienos, tiek prie keptų bulvyčių. Jei pasigaminsite jo daugiau, sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų. Galite valgyti su duonos lazdelėmis, daržovėmis, kepta vištiena.
Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Fetos padažui:
100 g fetos sūrio
¼ stiklinės (62 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 skiltelės česnako
¼ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. prieskoninių žolelių
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Iešmeliams:
2 brandintos jautienos kepsnių (500 g)
4 skiltelių česnako
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio „Grill Shashlik“
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g mažų bulvyčių
2 raudonųjų svogūnų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite fetos padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Sudėkite padažą į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite saujelę kepintų sezamo sėklų ir čili dribsnių. Atidėkite į šalį.
3. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį ir palikite pastovėti apie 30 min.
4. Paruoškite iešmelius. Bulvytes švariai nuplaukite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite apie 4-7 minutes.
5. Jautieną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
6. Svogūną supjaustykite gabalėliais.
7. Jautienos gabalėlius, apvirtas bulvytes ir raudonojo svogūno gabalėlius pakaitomis suverkite ant iešmelių.
8. Kepsninės groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite iešmelius. Kepkite virš karštų žarijų po 2 minutes iš visų pusių (iš viso 8 minutes).
9. Karštus iešmelius patiekite su fetos padažu ir šviežiais žalumynais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#vegetanarur #reklama