Ar matėt, kaip šiandien snigo? Baltom ir šlapiom snaigėm. Krentančiomis ir tirpstančiomis, krentančiomis ir akimirksniu tirpstančiomis… Primenančiomis, jog ruduo nesitęs amžinai. Taip, mes turėsim išpakuoti savo ilgai laukusius žieminius paltus, nupūsti dulkes nuo užsistovėjusių žieminių batų, atsiprašyti šiltų kepurių ir storų šalikų, tyliai laukiančių už užvertų spintos durų, pačioje aukščiausioje lentynoje. Žiema bus, tyliai šnabžda snaigės. Ir gąsdinantys termometro stulpeliai, ir šaltos pėdos, grįžus namo po ilgos dienos, ir nuo šalčio paraudę žandai… Ir dideli puodeliai mėtų arbatos ankstyvais tamsiais vakarais. Dar bus ilgi verkšlenimai, kaip aš nemėgstu šalčio, drėgmės ir viso šito žiemos reikalo.
Bus. Bet dabar… dabar gera atsikėlus ryte ir pramerkus akis pamatyti baltų snaigių šokį anapus lango. Sveikinti šalia esančius su pirmuoju sniegu ir pranešti, kad ta proga pats laikas kepti meduolius! Jau šį savaitgalį!
Taigi, meduoliai irgi bus. Jau greitai. O dabar – dabar tiesiog skanus desertas. Kąsnelis vasaros, ruošiantis nesustabdomai artėjančiai žiemai. Ir atsiprašymai už baisingai nekokybiškas nuotraukas, pasiteisinant vis trumpėjančiomis dienomis. Tikrai, jos toookios trumpos!
Bet skonio tai nekeičia, aš pažadu.
Skonis: 9/10. Vadovaujuosi savo brolio logika – jei tai tavo pirmoji panna cotta, tu tiesiog negali duoti dešimtuko. Nes nežinai, kokio skonio bus antroji, gal gi šimtąkart puikesnė! Bet aš užtikrinu, kad ši taip pat puiki. Švelnus, maloniai salstelėjęs ir kreminis jogurtinis sluoksnis bei saldus, gaivus mėlynių sluoksnelis. Ne per saldu, ne per nuobodu. Pats tas. Gaivu, skanu ir lengva.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Closet Cooking
Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Jogurtinė panna cotta:
2 1/2 arb.š. želatinos
3 valg.š. vandens
1 puodelis (250 g) riebios grietinėlės
1/3 puodelio (70 g) cukraus
1 arb.š. vanilės
455 g tiršto vanilinio jogurto
Mėlynių želė:
1 1/2 arb.š. želatinos
3 valg.š. vandens
1 puodelis (320 g) mėlynių uogienės
1 valg.š. citrinos sulčių
¼ puodelio (50 g) cukraus
GAMINIMO EIGA
PARUOŠKITE JOGURTINĘ PANNA COTTA
1. Užpilti želatiną vandeniu ir palaukti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
2. Grietinėlę, cukrų ir vanilę supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
3. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti želatiną.
4. Kitame dubenyje išplakti jogurtą iki purumo.
5. Paruoštą kremą įmaišyti į išplaktą jogurtą.
6. Supilstyti paruoštą masę į 6 stiklinius ar norimus indelius (po pusę puodelio) ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
PARUOŠKITE MĖLYNIŲ ŽELĖ
1. Užpilti želatiną vandeniu ir palaukti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
2. Puode kaitinti mėlynių uogienę, cukrų ir citrinos sultis, kol cukrus ištirps.
3. Želatiną įmaišyti į mėlynių masę.
4. Nuimti nuo ugnies, leisti atvėsti. Užpilti ant jau sustingusios jogurtinės panna cotta ir dėti į šaldytuvą, kol sustings.
6 komentarai
ajaj kaip skanu ♥
Astute pas mus irgi sninga, kaip as dziaugiuos ir laukiu ziemos!!!! Ir man ta pirma mintis kilo, kad jau ko gero meduoliams kepimo laikas ateina :))
aguonėle, tikrai skanu, bet kai už lango ima suktis snaugės, kažkaip net keista skanauti tokį vasarišką desertą 🙂
Man taip patiko snaigės, kad net nesukau sau galvos, kad jos taip greitai tirpsta ir kad tokios šlapios…O dabar džiaugiuosi šaltuku :)Pasakiška įžanga, kaip man tokios patinka…svajinga 🙂
Sima, ačiū 🙂 Pamačius pirmas baltas snaiges už lango tikrai apima tokia svajinga nuotaika.. kupina laukimo 🙂
Sveika. Desertas nuostabus. Daug esu dariusi pana cotta, bet si skaniausia. Aciu uz gera ir skanu recepta.
Labai ačiū, Aušra, gera girdėti! 🙂