Nėra blogo laiko (ar metų laiko) sultingiems, gardiems kukuliukams, bet ruduo tokiam jaukiam maistui – ypatingai tinkamas. Kai už lango jau leidžiasi rugsėjo saulė, kažkur tolumoje girdisi virš kiemo dangų skrodžiantys lėktuvai, o širdyje gyvena jausmas, kad visur gerai, bet namuose – geriausia. Ruduo atneša gražių dalykų, tarp jų visų – ir pasiilgtą naminį comfort food. Ar galima prisiliest prie laimės jausmo valgant kukuliukus? Visada.
Galiu pasidžiaugti, kad man pagaliau pavyko iškepti tikrai tobulai sultingus ir minkštus vištienos kukuliukus. Nieko šiame recepte nekeisčiau, jis – nuostabus. Manau, kad svarbiausios sultingumo priežastys yra trys:
- pirmoji, naudokite smulkintą vištos šlaunelių mėsą, o ne smulkintą vištienos krūtinėlę. Šlaunelių mėsa yra kur kas sultingesnė;
- antroji, įmaišykite į masę rikotos sūrio (arba varškės);
- trečioji, neperkepkite kukuliukų. Perkeptas maistas visada yra sausas, tad atidžiai stebėkite kepančius kukuliukus. Jei suformuosite juos mažesnius, jie iškeps greičiau, jei didesnius – lėčiau. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad kukuliukus kepu be ventiliatoriaus režimo, nes esu įsitikinusi, kad jis taip pat šiek tiek džiovina maistą. Jei vis tik nuspręstumėte kepti su ventiliatoriumi, prisiminkite taisyklę – kepimo temperatūra turi būti 20 °C žemesnė nei kepant be ventiliatoriaus.
Prieskoniai – svarbi kiekvieno patiekalo dalis. Kukuliukus gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu vištienai. Jo skonis subalansuotas būtent vištienos patiekalams, o sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių, ar nepažįstamų žodžių.
Kukuliukus patiekiau su kremišku grietinėlės, kietojo sūrio ir špinatų padažu, ir su bulvių koše. Sutikit, tokios paprastos, jaukios vakarienės – džiaugsmas ir skanumas iki pirštų galiukų!
Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kukuliukams:
400 g smulkintos vištos šlaunelių mėsos
1 mažo kiaušinio
100 g rikotos sūrio (arba varškės)
1 mažo svogūno
2 skiltelių česnako
ryšelio petražolių
½ stiklinės (60 g) džiūvėsėlių
¼ stiklinės (62 g) pieno
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai
Padažui:
2 valg. š. sviesto
2 skiltelių česnako
50 g šaltai rūkytos šoninės
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g špinatų lapelių
Patiekti:
bulvių košės
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 230 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite smukintą vištos šlaunelių mėsą, kiaušinį, rikotą, labai smulkiai kapotą svogūną ir česnako skilteles, smulkintas petražoles, džiūvėsėlius, pieną ir vištienos prieskonius. Palikite masę pastovėti 10-15 minučių, kol džiūvėsėliai išbrinks.
3. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite minkštus apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Turėtumėte gauti apie 20-22 kukuliukus.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-17 minučių, kol kukuliukai ims gražiai rusti.
5. Kol kukuliukai kepa, paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę. Kepkite, kartais pamaišydami, apie minutę, kol česnakas paskleis gardų aromatą.
6. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite porą minučių.
7. Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir maišydami pakaitinkite, kol jis išsilydys.
8. Galiausiai suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakaitinkite dar minutę, kol špinatais suminkštės ir sukris.
9. Patiekite vištienos kukuliukus su grietinėlės padažu ir bulvių koše. Valgykite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur
1 komentaras
Tobuli! Visiškai tobuli kukulaičiai, minkštučiai, tik paragavus keliantys minčių apie suflė, o ne kukulius. Bet kartu ir tokie tikri, teisingi, žemiški, naminiai. 100 balų.