Tęskime rudens sriubų sezoną su jaukia šamo ir perlinių kruopų sriuba. Tirštos sriubos dubenėlyje – ir aromatingos prieskoninės daržovės, ir švelni grietinėlė, ir bulvės, perlinės kruopos, ir šlakelis citrinų sulčių. Žinoma, dar ir šamo plėšiko filė – pagrindinis šios sriubos akcentas ir žvaigždė.
Aš dievinu tirštas sriubas. Mėgstu juokauti, kad jos – per vieną žingsnį nuo troškinio, šypt. Anglų kalba turi tokį gražų žodį – heartwarming – kuris reiškia širdžiai mielą, bet tuo pačiu – širdį sušildantį. Tai štai, tokios sriubos man yra sušildančios. Ne tik rankas ar pilvelius, bet ir širdį.
Maišiau virš lėtos ugnies kunkuliuojančią sriubą ir galvojau – pilnas puodas jaukumo ir laimės. Kartais štai tiek tereikia, kad dienos prisipildytų šilumos. Tik puodo sriubos, kuri prie stalo suburtų mylimiausius.
Šamo plėšiko filė į mano virtuvę atkeliavo iš „Pilno puodo“. Tai – internetinė parduotuvė, kurios asortimente rasite smulkiųjų Lietuvos ūkininkų produkciją. Nuo plataus žuvies ar mėsos pasirinkimo iki daržovių, pieno produktų, įvairiausių pagardų, bakalėjos prekių. „Pilno puodo“ komanda užtikrina, kad atkeliaujančios prekės būtų pačios šviežiausios, nes iš ūkininkų jas surenka tik po gautų užsakymų, prieš pat užsakymų pristatymą.
Beveik visą prekių krepšelį, reikalingą šiai puikiai sriubai, susirinkau iš „Pilno puodo“. Užsisakiau internetu ir numatytą dieną prekių sulaukiau tiesiai į namus. Greita, paprasta, patogu, o svarbiausia – viskas lietuviška, iš mažų mūsų šalies ūkių.
„Pilnas puodas“ prekes pristato visos Lietuvos ribose, išskyrus Kuršių Neriją; užsukit ir patyrinėkit asortimentą bei produktų pristatymo galimybes štai čia: pilnaspuodas.lt.
Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
3 stiklinių (750 ml) daržovių sultinio
3 stiklinių (750 ml) vandens
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 stiklinės (210 g) perlinių kruopų
4 bulvių
500 g šamo plėšiko filė
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio šviežių petražolių
ryšelio šviežių čiobrelių
2 valg. š. citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA
1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Supilkite sultinį, vandenį, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Suberkite perlines kruopas. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 15 minučių.
4. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šamo filė. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
5. Supilkite grietinėlę. Įmaišykite kapotas petražoles, čiobrelius, įspauskite citrinų sultis. Pakaitinkite dar porą minučių ir nukaiskite.
6. Patiekite su prieskoninėmis žolelėmis ir šviežia duona.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“
#reklama #pilnaspuodas
1 komentaras
Sveiki, o išverda perlinės kruopos per 25min? Ant mano pakelio rašo virti 60min. Gal jūsų kokios apdorotos?