Kiekviena šeima turi savo virtų varškėtukų valgymo tradicijas. Vienuose namuose jie saldūs, gardinami sviestu ir cukrumi, kituose namuose – sūrūs, pikantiški, patiekiami su sočiais padažais.
Aš pati nuo pat vaikystės varškėtukus valgiau tik saldžius, todėl įsivaizduoti juos kitokius nebuvo lengva – kaip tai sūdyti vietoj saldinimo?! Užtrukau tikrai labai ilgai, kol galiausiai išbandžiau štai tokį jų receptą. Bet geriau vėliau nei niekada, tiesa? Teko sau pripažinti, kad pikantiški varškėtukai yra lygiai tiek pat skanūs, nors ir visai kitokie. Nuo šiol – ir tokie bus nuolatiniame mūsų meniu.
O kokius jūs mėgstate labiau – saldžius ar nesaldžius?
Beje, saldžių varškėtukų receptą taip pat esu užrašiusi tinklaraštyje – štai čia.
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Varškėtukams:
360 g varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. druskos
Padažui:
200 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 g špinatų lapelių
ryšelio šviežių krapų
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną ir šoninę, kol svogūnais suminkštės, o šoninės apskrus. Suberkite smulkiai kapotą česnako skiltelę ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
3. Pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais, sudėkite pasmulkintus špinatus ir krapus. Maišydami kepkite dar minutę, kol špinatais sukris.
4. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir dar minutę pakaitinkite. Atidėkite į šalį.
5. Išvirkite varškėtukus. Varškę sumaišykite su kiaušiniais.
6. Suberkite miltus, druską ir išmaišykite bei išminkykite minkštą, lipnią tešlą.
7. Stalviršį pabarstykite miltais. Imkite po gabalėlį tešlos ir suformuokite volelį.
8. Tešlos volelį supjaustykite gabalėliais – varškėtukais. Taip paruoškite visus varškėtukus.
9. Berkite varškėtukus (dalimis, kad nesukibtų) į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į vandens paviršių, o tuomet – dar dvi minutes.
10. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite į pašildytą padažą.
11. Išmaišykite ir patiekite.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.