Kai buvau maža, mama dažnai gamindavo bulvinius blynus su mėsos įdaru viduje, tačiau niekad neteko ragauti jų užmaišytų štai šitaip – kai mėsa (šiuo atveju, vištiena) – yra įmaišoma į pačias bulves. Pabandžiau įsivaizduoti skonį ir nesuabejojau, kad turėtų būti labai gardu. Bulves tarkavau burokine tarka, kad blynai būtų traškesni, turėtų ryškesnę tekstūrą. Pavyko labai gardžiai, o pagaminti – paprasta kaip dukart du.
- Kepkite lėtai, kad iškeptų ir bulvės, ir mėsa, o blynai kepant pernelyg nesuskrustų.
- Vos iškeptus blynus išimkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte perteklinį riebalų kiekį.
- Galite naudoti ir maltą vištieną ar kitą mėsą – ją lygiai taip pat sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis.
- Į masę galite įmaišyti smulkintų krapų ar svogūnų laiškų.
- Gardžiausi blynai bus vos iškepti, dar karšti. Patiekite su riebia grietine ar spirgučių padažu.
Bulviniai blynai su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500 g bulvių
1 arb. š. druskos
½ vištienos krūtinėlės (250 g)
1 svogūno
1 kiaušinio
2-3 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Bulves sutarkuokite burokine tarka.
3. Sumaišykite su druska, leiskite pastovėti 10-15 minučių ir nuspauskite susidariusį skystį.
4. Bulvių tarkius sumaišykite su labai smulkiai supjaustyta vištienos krūtinėle, smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu.
5. Įmaišykite miltus.
6. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite po šaukštą paruoštos masės (kad blyneliai būtų taisyklingesni, galite juos formuoti šiek tiek sudrėkintais delnais). Kepkite kelias minutes, kol apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes. Bulves turi suminkštėti, o vištiena – pilnai iškepti.
7. Patiekite blynelius su grietine ar kitais mėgstamais priedais.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.