Pasitinkant vasarą, kviečiu kaisti grilį ir gaminti pitas! Jos – dar vienas būdas mėgstamam produktų deriniui pilnais žandais valgyti. Lyg salotos pitos duonelių „dubenėliuose“ – pripildžiau juos gaivaus tzatziki padažo, daržovių, fetos sūrio ir ant grotelių keptos vištienos gabalėlių. Paprasta, maistinga ir labai skanu!
Receptas įkvėptas Graikijos ir subalansuotas gaminti gamtoje, bet – bus lygiai toks pats gardus ir tiesiog savam kieme. Vasara prasideda jau rytoj, išsisaugokit idėją vis labiau įsibėgėjančiam grilio sezonui!
Ir pitos duonelių, ir gardžios marinuotos „Grill&Fun“ vištienos, ir daržovių, ir tikro fetos sūrio – visko rasit „Lidl Lietuva“ parduotuvių lentynose – visą gausų asortimentą galite peržiūrėti čia.
Skanu be kalbų, gaminkim!
Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių salotomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tzatziki padažui:
1 trumpavaisio agurko
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
ryšelio šviežių krapų
1 česnako skiltelės
1 valg. š. citrinos sulčių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Salotoms:
2 trumpavaisių agurkų
250 g vyšninių pomidorų
1 avokado
¼ mažo raudonojo svogūno
100 g fetos sūrio
Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo (arba medaus)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 pakuotės (600 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate
10 pitos duonelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tzatziki padažą. Agurką sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite skystį. Nusausintus tarkius sumaišykite su graikišku jogurtu, smulkintais krapais, tarkuota česnako skiltele, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
2. Paruoškite salotas. Dubenyje sumaišykite nedideliais kubeliais supjaustytus agurkus, pomidorus, avokadus, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną ir trupintą fetos sūrį.
3. Paruoškite padažą salotoms. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį ir gerai supurtykite, kol susimaišys iki vientisos masės. Supilkite į dubenį su daržovėmis ir išmaišykite.
4. Iškepkite vištieną ant grotelių, kol vidinė temperatūra pasieks 74 °C.
5. Pitos duoneles plonai patepkite aliejumi ir taip pat porą minučių pašildykite ant grotelių.
6. Įdarykite pitos duoneles. Pitos duoneles įpjaukite ir „atidarykite“. Kiekvieną duonelę pripildykite įdaro: po porą šaukštų tzatziki padažo, po kelis šaukštus salotų, po saujelę smulkintos keptos vištienos.
7. Patiekite iš karto, kol duonelės ir vištiena dar šilti.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva #GrillAndFun