Vasara! Geriausias būdas ją pradėti – su ledų porcija rankose, tiesa?
⠀
Dalijuosi itališko ledų deserto – semifreddo – receptu. Šįkart kviečiu ledus ruošti su kokosų kremu ir šviežių mangų gabalėliais. Jie bus gaivūs, ne per saldūs, tropinio skonio. Labai gardūs ir labai vasariški!
-
- Skaniausia desertą iš šaldymo kameros išimti penkiolika ar dvidešimt minučių iki patiekiant, kad tiek ledų masė, tiek mangų gabalėliai šiek tiek suminkštėtų.
- Jei ledų desertai su vaisių gabalėliais jums nepatinka ir mieliau valgote lygios tekstūros ledus, viskas gerai – į masę įmaišykite ne mangų gabalėlius, bet iki vientisos masės sutrintą gerai sunokusį mangą.
Visus mano ruoštų semifreddo ledų desertų receptus rasite čia.
Mangų ir kokosų semifreddo
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 didelių kiaušinių trynių
1 didelio kiaušinio
2 arb. š. vanilės pastos
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 skardinės (400 ml) kokosų kremo
1 ¼ stiklinės (310 g) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 žaliosios citrinos žievelės
½ žaliosios citrinos sulčių
1 mango
Patiekti:
1 mango
džiovintų kokosų riekelių
mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.
2. Kokosų kremo skardinę pernakt palaikykite šaldytuve, kad atsiskirtų tvirtoji kokosų kremo dalis ir kokosų vanduo.
3. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, vanilės pastą, suberkite cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
4. Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau maišydami šluotele.
5. Iš šaldytuvo išimkite kokosų kremo skardinę. Atsargiai iš skardinės į plakimo dubenį išimkite tik tvirtąją dalį (kokosų kremą). Kokosų vandens šiam receptui neprireiks – atidėkite ir panaudokite kitam. Į tą patį plakimo dubenį supilkite grietinėlę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
6. Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.
7. Įmaišykite nutarkuotas žaliosios citrinos žieveles, įspauskite citrinos sultis, įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą mangą (apie 300 g).
8. Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11×25 cm) dugną ir sieneles.
9. Supilkite ledų masę, paviršių išlyginkite.
10. Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.
11. Išimkite sušalusį semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę. Leiskite 10-15 min. pabūti kambario temperatūroje, tuomet pjaustykite ir patiekite. Galite papuošti mangų kubeliais, džiovintų kokosų riekelėmis, mėtų lapeliais.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.